Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Musím upřímně říct, že jsem naprosto závislá na tomto seriálu. A vážně mě mrzí, že jsou pouze tři série. Tenhle film je jeden z mála, který si zaslouží mnohem víc sérií. Díky němu jsem zjistila pár příznaků lži, začala jsem se zajímat o mimiku člověka a a celkově mě tento obor fascinuje. Náměty, příběhy, herci, úvodní znělka, prostě famózní. Tim Roth je skvělý, je tak zvláštní, až jsme si ho zamilovala. ()

seneki 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na seriálovou roli Tima Rotha, po skouknutí pilotního dílu to ale nevypadá niják úžasně, uvidíme co přinesou další epizody. Prozatím to vypadá jako další kriminálka vegas, miami, kocourkov, které ani všechny nedokáži vyjmenovat, s tou vyjímkou že místo testů v laboratoři se zaměřují na gesta a reakce podezřelých. ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě ze začátku hodně zaujal spíše z osobního zájmu o psychologii. Fascinovaly mě jednotlivé rozbory výrazů a začala jsem podrobněji studovat "facial expressions". Nicméně základní výrazy a jejich rysy jsem zvládla za chvíli a ty ostatní no...to už je věda, do které se radši sám nepouštět, takže asi tak. Další série, kdy už nebylo divákovi nic moc vysvětlováno pro mě ale nějak postupně ztratily kouzlo. Váhám mezi tři a čtyři, asi to časem snížím, protože už jsem to po druhé sérii vzdala. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Americkému dobytku sa vlna všemožných (a nemožných) CSI asi zunovala. Snaha nadviazať na staré kriminálky ich novými, pestrejšími variáciami, je ale prekvapivo podarená. Podobne ako geniálny Dexter, zábavný Castle a ľahučko nadpriemerný Mentalista, aj Klamári vytŕčajú zo šedého priemeru vďaka trochu nadprirodzenej alebo minimálne netradičnej postave. Veľká filmová hviezda, Tim Roth, rozhodne nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale hereckého talentu nemá málo a ako policajný psychoanalytik je rozhodne presvedčivý. Uvidíme, koľko originality ponúkne seriál v širšom rozsahu, zatiaľ mi to ale pripadá svieže a príjemné. UPDATE: Neblahá predtucha sa naplnila, Lie to Me rýchlo upadá do priemeru, a začína sa podobať CSI sračkám. Škoda premárneného potenciálu. (60%) ()

Frakira 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný seriál (případy, které se řeší jsou opravdu "a la kriminálka XY"), který má ale zajímavou metodiku vyšetřování (na základě gest a mimiky) a navíc se vtipně strefuje do celebrit a zejména politiků-prezidentů :o) Víc než dva díly po sobě už jednoho trochu nudí, nicméně Tim vás dokáže přesvědčit abyste se postupně koukli i na další díly. Beru to jako příjemnou oddechovku a začínám si všímat výrazů lidí kolem sebe... ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)

Reklama

Reklama