Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Dale 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus o emocionálnu drámu, kde emócie vyšumia do prázdna, herci to prudko nezvládajú (keď sa rozreval Brosnan, tak mi z toho bolo smiešne) a nuda sa valí z každého záberu. Nereálnosť celého príbehu podčiarkuje samotný úvod, keď chalan dostane úžasný nápad, zastať v noci autom v strede križovatky, aby babe vyznal lásku... Tí dnešní scenáristi sa už ani nesnažia rozmýšľať, len aby všetko bolo čo najjednoduchšie. Aj to prichádzajúce auto asi priletelo z vesmíru, keďže žiadne blížiace sa svetlá, rovno tresk z ničoho nič. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nechť Vaše dítě splyne s přírodou. Ať vidí to nádherné spojení života se smrtí..... Představte si, že vám tragicky zemře 18tiletý syn a jednoho dne přijde jeho přítelkyně, že je těhotná a nemá kde být. Trápí vás vzpomínky, brečíte, hledáte odpovědi. Ale ze všeho nejvíc potřebujete čas k vyřešení mnoha problémů.... K tomuto filmu můžete utéct od svých depresí. Neudělá váš život snadnější, ale možná lepší. A zjistíte, že lepší než zacinkat zvonečkem je se vybrečet! V tomhle filmu totiž dlouho nemá nikdo dobrou náladu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád nahlédnu do životních ,,sraček“ cizích lidí. 2.) Depresivní filmy potřebuju k životu jako sůl. 3.) Zajímá mě, jak to ti herci dělají, že brečí a nesmrkají? 4.) Dlouho jsem si nepobrečel. 5.) Chystám se pořádat párty s názvem: vstup v tom, co bych si na sebe nikdy nevzal. PŘÍBĚH ***** ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Smrť dieťaťa je to najhoršie čo sa môže rodičovi stať. Silný námet teda tejto dráme rozhodne nechýba. Navyše snímok so vzniknutou tragickou situáciou umne narába, pričom toto bremeno rodinnej tragédie všetci jej členovia prežívajú inak, čo je len dobre, pretože takto má divák možnosť sledovať celú tú smutnú situáciu z viacerých strán. Paradoxne najslabším článkom snímku sú najväčšie filmové hviezdy - postavy Brosnana a Saradonovej. Brosnan ešte ušiel, ale postava S. Sarandon mi išla teda riadne na nervy. Najväčšími ťahúňmi sú tu mladí, hlavne brat a priateľka mŕtveho syna. Koniec sa už ale žiaľ trocha vymkol mojim predstavám, na môj vkus umelo vykonštruované s cieľom po pocitovej stránke čo najviac zapôsobiť na diváka. Autorka sa mala radšej držať reality. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Netuším proč, ale chce se mi bůhvíproč napsat, že tohle bylo velmi pěkně natočené politicky korektní drama. ten termín politicky korektní tam hraje důležitou roli, protože režisérka a scénáristka Shana Festeová obrousila možné kontroverzní hrany, které podobný druh příběhu mohl obsahovat a napsala i zrežírovala příjemný a dojemný film o ztrátě v rodině a o vyrovnávání se s tímto břemenem. Osobně bych čekal, že některá místa na dějové lince budou více zauzlovaná a že zobrazovaný rodinný rámec bude více dysfunkční (nevěra atd.), ale tohle je americký a spíše mainstreamový film, byť byl objeven díky úspěchu na ,,nezávislém" festivalu v Sundance... Každopádně se na něj vyplatí podívat... Podobné filmy: Sladké zítřky ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Obstarožní agent 007 britské MI6 Pierce Brosnan v důchodu v jedné z hlavních rolí smutného, ale přesto výborného filmu. Už víme, že na akčního superšpióna je příliš starý, také víme, že není úplně dokonalý zpěvák, tak co s ním? A vida, přesně tyto dramatické role (jednak zde, ale také ve filmu Nezapomeň na mě) jsou mu přímo ušité na míru. I přes hrozné okolnosti musí být tím, kdo drží (nebo se alespoň snaží) držet rodinu pohromadě a prostor na vlastní truchlení jaksi nezbyl. Proto se snaží událost vytěsnit a nepřipouští si, že se něco vůbec stalo. Jeho manželka se na nehodu pro změnu příliš upnula a stává se z ní pomalu fanatický šílenec. No a zbývá už jen mladší bratr, kterému v tomhle prostředí nezbývá nic jiného, než pro uklidnění si sem tam něčeho šlehnout... Rodinka jak ze žurnálu, ale vše se mění s příchodem Carey Mulligan, která se pro ně (i když to tak velmi dlouho nevypadá) stane spásou a návratem do života. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)

Reklama

Reklama