Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

petero 

všechny recenze uživatele

Už z ukážky som tušil že z tohto budem nadšený. Adam Green je šikula. Hatchet je sranda horor pri ktorom som sa už dávno tak dobre nepobavil. Dvojku očakávam s nadšením ale Frozenom prekvapil pretože tentoraz žiadne srandičky tu nemajú čo robiť. Sympatcké postavy sa správajú v rámci logiky. Uviaznutie na lanovke je vyriešené s prehľadom, no nebrať si so sebou mobily na svah? No dobre. Dajme tomu. Ale nejede o to. Jednoducho som sa vcítil do deja, postáv a toho čo museli prežiť a o to šlo hlavne. Videné: 2x ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení, relativně slušné teenage-pro zpracování. Jinak opět jeden veliký otazník nad konáním všeho a všech. Blonďatá kravička si s frajírkem osahává omrzliny a hrozně jí to bolí, přičemž si celou dobu ani nezkusí zapnout bundu přes tu svou uslintanou omrzlou hubu. Druhý borec skočí z cca osmi metrů a hrozně se diví, že si zláme obě nohy. Neznám účinky škodolibých ocelových lan, nicméně že by ručkujícímu člověku rozřezalo lyžařské rukavice i ruce na maděru lano o průměru několika centimetrů? Zvlášť když na něm týpek popolezl sotva dva metry? Dobrá, nevím, budiž. Dá se to překousnout stejně jako fakt, že obsluha lanovky celé zařízení během několika mála minut vypne, pozhasíná a jde na pivo, o víc se nezajímaje. Vlčí smečka, vozidlo pod lanovkou a scéna s utrženou sedačkou pro změnu působí jako laciné žánrové klišé. Více zamrzí nerozvinutí drobných podzápletek, které mohly situaci zpestřit - viz přimrznutá ruka. Dialogy jsou někde na pomezí snesitelnosti a otravnosti, hudba nevýrazná. Nejupřímněji z celého filmu vyznívá moment, kdy se blondýna rezignovaně pochčije... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nečekaně sugestivní a nervydrásající. Pamatuji si na scény z Blair Witch, při kterých jsem se třásl jako osika, zíral s otevřenou pusou a mrazilo mě po zádech. Vzpomínám si na Válku světů, kdy jsem Rayově rodině držel v těch nejvypjatějších scénách palce tak silně, až mi zbělaly ruce. A nesmím zapomenout na cliffhangery z Dextera, při kterých se skřípot zubů nese ztichlým pokojem a po tváři stéká osamocená slza. Tak tohle všechno Frozen má. Je to hutné drama, nezapomenutelný thriller a hlavně film, při jehož sledování jsem si opět připoměl, jak je to úžasně neopakovatelný pocit, vžít se do těch lidí a trpět s nimi. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní postavy a působivé východisko. Dobře nakombinované změny perspektivy. Moc pěkná scéna, kdy postavy odvrací zrak od brutální scény pod nimi a kamera snímá jen jejich tváře, přičemž jediným vodítkem toho, co se děje dole, je odporný zvuk. Někdo tady přemýšlel. Ke konci trochu moc natahované, ale v tomhle ranku dobře postavená a natočená komorní věc. Jo... ale tu páru od pusy jim mohli dodělat aspoň digitálně. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto jezdím na běžkách, to můžu zdechnout maximálně při stromečkování do kopce! (Komentář obsahuje spoilery!) Nebudu spekulovat na téma, zda má některá sjezdovka tak mizernou návštěvnost, že je v provozu jen o víkendech a v pracovních dnech areál zeje prázdnotou jak Vysoká škola Romská. Každopádně mi nápad uvěznit tři americké retardy na sedačce lanovky přijde výživný. Zpočátku jsem jejich lapálii sledovala škodolibě, no postupně mi těch ubohých blbečků začalo být i líto. V zájmu reality se však režisér mohl vyvarovat pár nesmyslů. Jak mám někomu věřit šílenou klemru, když nevidím, jak se mu před tlamičkou sráží oblaka páry z dechu? Pochopím ještě, že blondýna v pokusu upoutat pozornost odhodí rukavici, ale proč si v tom úděsném mraze nedopne bundu nadoraz? Abysme mohli obdivovat její omrzající usoplený ksicht? Usnout s holou rukou na kovové šprušli? OK, prostě americká blondýna, my Češi bysme si holt pracku strčili do kapsy nebo do podpaždí... A už se dostáváme k největšímu idiotovi: chtějí mi vážně režisér a scénárista tvrdit, že by onen první U.S. mentál skočil prostě jen tak bez přípravy a nesnažil se v první řadě dostat co nejníž? Vždyť i té blondýně se zmrzlým mozkem to došlo! Ještě bych mohla chvíli pokračovat, ale vzal to šlak, hlavně že se vlci nažrali a koza zůstala celá! A taky to štěňátko nakonec asi neumřelo hlady - to mi udělalo největší radost!:-) 75% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Hlas, jenž vysílačkou oznámí projetí poslední sedačky, patří Deemu Sniderovi, zpěváku kapely Twisted Sister. Jeho syn se na filmu podílel coby asistent režie a můžeme ho vidět ve scéně z kavárny, má na sobě tričko otcovy kapely. (SHI-SHA)
  • Sedačka visela během natáčení 15 metrů vysoko a herci na ni strávili většinu natáčení. (SHI-SHA)
  • Hlavní trojice je pojmenována po nejbližších přátelích režiséra Adama Greena. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama