Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá inžinierka Sam Walczaková len nedávno doštudovala na technickej univerzite. Na oslave promócií jej dá otec, majiteľ demolačnej firmy, svojský dar – má dohliadnuť na demoláciu starej budovy, ktorá je doslova uprostred ničoho. Ak akciu dovedie do úspešného konca, stane sa jeho partnerkou. Sam teda odcestuje do vzdialenej lokácie, aby riadila na demolačné práce domu Malestrazza, ktorý je pomenovaný podľa svojho architekta. Čoskoro však odhalí hrozné tajomstvo, ktoré záhadný dom skrýva. Jeho bývalí nájomníci sa totiž stali obeťami brutálneho vraha, ktorý ich zaživa pochoval v stenách domu. Teraz musí byť pred zabijakom o krok napred, inak skončí ako jeho predchádzajúce obete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Fakt nic moc, koukal jsem na to jen proto, že za kamerou stál mistr Karim. Nasnímání baráku docela stálo za to, ale i tak atmosféra a využití prostředí je naprosto tristní. Tematika lidských obětí pro mistrovské stavby je sice zajímavá, ale zase ne tak nosná. Zápletka se zamilovaným klukem pak znemaná naprostou tragédii, která táhne film ještě níž. Takže jedna hvězda pro Karima. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sam (Mischa Barton) se po vystudování stavební fakulty vydává na první samostatnou práci. Má řídit demolici domu, který navrhoval samotný guru architektury, Malestrazza. V domě ale stále žijí obyvatelé, které se s demolicí svého domova nechtějí tak jednoduše smířit. A navíc to vypadá, že v toto domě žije ještě něco horšího... Nejzajímavější na tomto filmu je nepochybně úvodní scéna, při které mi ale opravdu hodně běhal mráz po zádech. Ta také způsobila, že jsem si chtěl tento filmeček pořádně užít, a že jsem byl - bohužel - docela zklamanej. Po této úvodní scéně následuje nudná hodinka, kde se kromě asi dvou-tří lekaček vcelku nic neděje. A ani v závěru to filmaři nikterak nevytrhli - ba naopak, celému filmu tím nasadili korunu. Takže přes slibný námět a zajímavý úvod rozhodně není o co stát, a když film vypnete po úvodních titulcích, rozhodně o nic nepřijdete.. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem blbost a ono to zas tak špatný nebylo. Takový průměrný béčko, sice to promarnilo veškerej potenciál, a s názvem filmu, ať už zazděná, nebo pohřbeni zaživa to fakt nemělo nic společnýho, ale skvělej hereckej výkon Mischi Barton to vytáhlo až na slabší 3* Víckrát bych se na to už ale nejspíše nepodíval ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Její prací je demolovat budovy. Dětská říkanka, která ve filmu zazní trochu připomene tu z filmů o Freddym Kruegerovi. CITÁT - Ztrácím rozum, začínám slyšet hlasy.......... Vždy, když se ve filmu zjeví zajímavá budova, jsem spokojen. Tahle budova za to určitě stojí. Moc zajímavě řešená. A samozřejmě, že po vzoru starých Egypťanů měla v betonu i trochu živého masa. (Karlův most měl vajíčka). Děj filmu se nakonec vydal směrem, který jsem vůbec nečekal a nutno dodat, že velice podivným a zajímavým směrem. Konec film byl pak velice rozporuplný. Nedá se to ani moc popsat, aby to nebyl spoiler. Tak jen okrajově. Pádem do betonu se celkem logicky nemohlo stát to, co se stalo a závěrečná slova se neschodují z dějem celého příběhu. To ubralo filmu dvě hvězdy, alespoň u mě. CITÁT - Tahle budova stále žije.......... ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavý barák a jeho vnitřní uspořádání. Ovšem to je tak asi všechno. Nějak mi přišlo, že je děj splácán do jedné hromady, ze které vždy, jen něco málo vystrčí růžky a pak rychle zaleze, jen aby se nemohl odehrát jednolitý příběh. Ono je to totiž celé hodně statické, jeden nebo dva momenty překvapení je na celý film skutečně málo. A tak jest divákovi ke konci jen čekati, co že se z toho vyvrbí. Mne ovšem koukání na dva lidi v díře prostě nudilo. Vlastně jsem se nudil skoro celou druhou část filmu. Tu první také, ale méně. A to nemluvím o stupid závěru. 201207158449/8748 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film je adaptací bestseleru 'Les Emmurés' spisovatele Serge Brussola, označovaného jako 'francouzský Stephen King'. (IDžOR)
  • Když Sam zmiňuje ve filmu Batesův motel, je to odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Ptáčci v bytě staré paní se jmenují Howard a Carter. Howard Carter byl objevitelem Tutanchamonovy hrobky a údajně si tehdy s sebou do Egypta vzal stejný druh ptáčka - zlatého kanárka. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama