Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Odcházení Růžového pantera. Film s velmi podivnou atmosférou. Vůbec to nekoresponduje s předcházejícím étosem panteřího komediálního světa. Jsou tam nějaké situace a odkazy, ale Sellers už skoro vyhasl... vnitřně 🤷. Když něco víte o Sellersovi a jakém byl stavu, tak se na to můžete dívat úplně jiným pohledem...🧐. 53%. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Film kupodivu začíná téměř stejně jako předchozí, v psychiatrické léčebně (když teda pomineme scénu spřádání mafiánských plánů), kde se bývalý šéf inspektor Dreyfus chystá ukončit léčbu. Podivné na tom je to, že v minulém dílu taky končil léčbu, pak se zbláznil a nakonec byl vymazán. Takže tvůrci ve snaze udržet postavu prostě udělali klíč, pardon kliku, chci říct kličku ... a vrátili Dreyfuse do hry. Samozřejmě, že chce zabít šéf inspektora Clouseaua a samozřejmě se mu to nepodaří. Tento poslední film série, který Sellers natočil celý je už ale kvalitou trošku níž, než jsme byli zvyklí u předchozích dvou "nejlepších dílů". Přesto se našlo několik nových gagů a spousta supr hlášek - "Bojím se, že svého papoucha přefiknu a on mi praskne ..." - "Proč mě chce zavraždit? No, to je jasné, chce abyste byla mrtvá ..." - které dali filmu šťávu. Mě z dávných dob, kdy jsem film viděl poprvé, utkvěl v paměti Stříbrný sršeň, ale teď, po letech, už ani nevím proč. To ale nevadí, mstící se Růžový panter (... a opět, jak v předchozím komentáři - kdepak se nám ztratil ten klenot?) pořád patří do klasiky, to co následovalo po něm už byl jen slabý odvar. Dávám 4 hvězdičky - 80% a prosím čtenáře - Snažte se myslet žlutě a následujte mě k dalším komentářům ... :-) ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers popáté jako šéfinspektor Clouseau, tentokrát je terčem francouzské mafie. A poprvé docela zklamání, neboť situačních gagů velmi ubylo. Předchozí díly, tj. Růžový panter, Clouseau na stopě, Návrat Růžového Pantera a Růžový panter znovu zasahuje byly oproti Pomstě Růžového pantera a následujícím Panteřím snímkům živou groteskou, tady už šla kvalita gagů rapidně dolů. Na Pomstu se sice dá ještě dívat, ale už to prostě není žádná "plomba". Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=r1cbl0zwFws ()

Gothard 

všechny recenze uživatele

Pátý film série a současně poslední natočený ještě za života Petera Sellerse. Je znát, že téma se už poněkud vyčerpalo, originální nápady docházely. Na poněkud rozpačitém vyznění filmu se podepsal i chabý scénář: je to vlastně jen sled poněkud pracně pospojovaných scén, vše je podřízeno Sellersovi a jeho geniálnímu komickému talentu. S logikou a návazností se tvůrci zjevně netrápili, ale v tomto případě to zase až tak nevadí. Problém je pouze v tom, že tam, kde není Sellers, film často upadá do šedého podprůměru, zejména v poslední části je to hodně znát. Sellers mnoho zachránil, některé scény jsou skutečně brilantní, z ostatních herců je možné zmínit snad už jen Herberta Loma (zejména jeho pohřební řeč je dokonalá). Český divák nemůže neocenit dokonalý dabing, Stanislav Fišer je prostě úžasný. Není to film, na který by se nadalo dívat a který by vůbec nepobavil, ve srovnání s předcházejícími díly jde však kvalita dolů. Bylo by určitě zajímavé sledovat, jak by dopadl další díl, pokud by Sellers nezemřel, zda by se podařilo úroveň pozvednout. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Stále příjemně zábavná kriminální parodie. Prvek trapnosti je větší než by bylo milé, ale přesto je tu stále spousta velmi kvalitních částí. Vrchní inspektor pařížské policie Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je lovnou zvěří pro francouzskou mafii, která chce dokázat svou akceschopnost, ale i pro svého nadřízeného. Nebezpečný nešika odráží všechny útoky, a ve stínu předstírané smrti odhaluje mezinárodní gang obchodníků narkotik. Z dalších rolí: vrchní policejní inspektor Charles Dreyfus (Herbert Lom), nenávidící svého podřízeného, kterému usiluje o život, úskočný a všehoschopný Clouseaův osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), provozující v domnění pánovi smrti nevěstinec, mafiánova odvržená milenka a sekretářka Simone Legree (Dyan Cannon), pomáhající Clouseauvi při nebezpečném dobrodružství z osobní pomstychtivosti, milionář Philippe Douvier (Robert Webber), hlava francouzské mafie, a jeho první poskok Guy Algo (Tony Beckley), Julio Scallini (Paul Stewart), kmotr amerického podsvětí, a jeho pravá ruka Al Marchione (Robert Loggia), policejní seržant François Chevalier (André Maranne), Dreyfusův trpělivý asistent, profesor Auguste Balls (Graham Stark), výlučný dodavatel převleků a masek Clouseauovi, transvestita-kriminálník Claude Russo (Sue Lloyd s hlasem Michaela Bella), Dr. Paul Laprone (Ferdy Mayne), Dreyfusův psychiatr, Tanya (Valerie Leon), práskající nebezpečně bičem, a pan Chong (Ed Parker), neohrožený ninja-zabiják. Stále zábavné a vtipné, s napětím, výbuchy, množstvím převleků, krásným závěrečným vyústěním v Hongkongu a vtipnou animací při úvodních titulkách. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)

Reklama

Reklama