Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Pomsta Růžového pantera, je neoficiálně posledním dílem slavné série, protože další film už je jen jakýmsi střihovým experimentem, který vznikl po smrti Petera Sellerse. Tady vše ještě šlape, snímek sice nedosahuje kvalit těch předchozích, ale rozhodně je plnohodnotnou panterovskou komedií. Inspektorovi převleky tady dosahují vrcholu, nějaký ten výbuch či rvačka se také najde a co je hlavní, inteligentní jemný humor je stále přítomen (stejně jako pražský rodák Herbert Lom). Podařený kousek. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ano, nápady na gagy začínají pomalu docházet. Ano, dějová linie není nijak přelomová a originální. Ovšem nemohu říci, že bych se nebavil. Dreyfuss je tentokrát téměř bez projevů šílenství, zato Kato tu má více prostoru a Sellers pořád je na 100%, tentokrát díky největšímu množství převleků / jeden film. Podle mě byl tento díl i lepší než Návrat z roku 1975, onen díl byl utahanější a Clouseau často chyběl. Zase se mi líbily parodie, tentokrát si bereme na mušku Kmotra a (možná) asijské akční filmy. Ovšem dumám občas nad tím, jak by se mi líbil Clouseau v originále, přece jen se mi zdá, že sem tam táhne snímek i dokonalý dabing Stanislava Fišera. Tak jako tak, 90%, pět hvězd, bohužel naposledy. Na Stopu bych se časem možná podíval, Kletbu a Syna ignoruji a Martinův remake? Kdoví. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Nedokážu se chovat jako Číňanka. Proč byste nedokázala. Snažte se myslet na žluto....:D" Čekal jsem nastavovanou kaši, ale ono to vůbec nebylo tak špatný. Nevím, zda to bylo tím částečným přesunem děje to exotického prostředí Hongkongu nebo za to může to bláznivé finále ve stylu správňácké gangsterky, kdy automobilovou honičku střídá pořádná střílečka? Nebo že bych si už na počtvrté zvykl na ty Sellersovi blbiny...? :D Každopádně musím konstatovat, že se mi opět jako u předchozího dílu docela líbila zápletka (pro tentokrát s mafiány). A taky mě pobavily všechny ty Clouseauovy roztodivné převleky. Obzvláště ten mafiánský neměl chybu. V tomto směru bych řekl, že tento díl byl vydařenější než většina předchozích (možná s výjimkou dílu o Růžovém panteru co znovu zasahuje). Co neubylo, byly všechny ty trapasy (nešikovnosti), přičemž jako by to bylo nakažlivé a tak už nezakopává a furt do něčeho nevráží jen sám Peter Sellers, ale i většina dalších protagonistů. Zvláštní, jak se lidé mohou smát, když si někdo (často vlastní vinou) ubližuje, říkám si. Tento humor asi nikdy pořádně nepochopím, tak jsem rád, že další díly "pantera bez pantera", už Česká televize myslím dávat nebude a já tak budu mít od těchto bláznivin "svatý pokoj"... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Růžový panter se z filmů co jsem v dětství moc nemusel vyšvihl v dospělosti na komediální klasiku, hlavně díly ze 70. let. Paradoxně když se mi to začalo líbit a na další díl jsem se i těšil, začalo to jít dolů. Ten humor je i na mě místy moc debilní, tlačený na sílu a za každou cenu. Neustálé padání, kopání do zadku, vrážení do lidí. Naštěstí jsou tu pořád věci co to zachraňují - spousta převleků (námořník :D), hrdina opět svou blbostí demoluje (hořící kancelář) či zabijí (čínský zabiják). A na poměry série solidní příběh s reálnými mafiány, kteří ho chtějí zlikvidovat, myslí si že je mrtvý a Closeau může "pátrat". A geniální running joke s "uzdraveným" Dreyfusem, kterému se zjevuje "mrtvý" inspektor :) Na ty 4* se to tedy znovu vydrápalo. Komedie roku 1978. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Film kupodivu začíná téměř stejně jako předchozí, v psychiatrické léčebně (když teda pomineme scénu spřádání mafiánských plánů), kde se bývalý šéf inspektor Dreyfus chystá ukončit léčbu. Podivné na tom je to, že v minulém dílu taky končil léčbu, pak se zbláznil a nakonec byl vymazán. Takže tvůrci ve snaze udržet postavu prostě udělali klíč, pardon kliku, chci říct kličku ... a vrátili Dreyfuse do hry. Samozřejmě, že chce zabít šéf inspektora Clouseaua a samozřejmě se mu to nepodaří. Tento poslední film série, který Sellers natočil celý je už ale kvalitou trošku níž, než jsme byli zvyklí u předchozích dvou "nejlepších dílů". Přesto se našlo několik nových gagů a spousta supr hlášek - "Bojím se, že svého papoucha přefiknu a on mi praskne ..." - "Proč mě chce zavraždit? No, to je jasné, chce abyste byla mrtvá ..." - které dali filmu šťávu. Mě z dávných dob, kdy jsem film viděl poprvé, utkvěl v paměti Stříbrný sršeň, ale teď, po letech, už ani nevím proč. To ale nevadí, mstící se Růžový panter (... a opět, jak v předchozím komentáři - kdepak se nám ztratil ten klenot?) pořád patří do klasiky, to co následovalo po něm už byl jen slabý odvar. Dávám 4 hvězdičky - 80% a prosím čtenáře - Snažte se myslet žlutě a následujte mě k dalším komentářům ... :-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama