Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četla článek o chlapci z chudinské čtvrti. Bez otce, každou chvíli u jiných pěstounů. Zabili ho při konfliktu mezi gangy. Psali o jeho famózním sportovním nadání, a o tom, jak mohl vypadat jeho život, kdyby nesešel z cesty a neodešel ze školy. Zemřel v den svých 21 narozenin. Mohl to být kdokoliv. Mohl to být můj syn Michael. Ale nebyl….. Tohle neberte jako spoiler, ale jako fakt: nádherná story podle knihy Michaela Lewise o chlapci, který dostal šanci a dokázal ji využít. Takovýmto filmům bych dával Oskara. Na jejich konci jste totiž plni dojmů. Jasnou hvězdou filmu je S.Bullock. Její energická a rozhodná žena je parádní. A pak příběh a režie. Přestože tu jde i o fotbal – ten americkej samozřejmě (to je ten, kterýmu nerozumím), není sport na prvním místě. Připravte se na citlivý příběh a možná i na hodně ,,slzavých“ scén. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock je krásna. Ehm OK, k filmu. Dráma ako má byť. Smial som sa, bol smutný, napnutý a dojatý tam kde to tvorcovia chceli a na mňa to fungovalo spoľahlivo. Dobrý výber hercov, z ktorých i malý chlapec nelezie na nervy, práve naopak, sestra tiež sympatická, manžel trošku v ústraní, mamina tomu šéfovalo so železnou rukou a Big Mike, ehm Mike tiež nie je len trtko ale práve ten chlapec s veľkým srdcom ochrancu svojej rodiny. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle pohled jsem viděl už mockrát. Bude po jejím." Tak to máme s panem Tuohym společné - jsme nezpochybnitelnými vládci domácnosti a to až do okamžiku, kdy se ženy vrátí domů. A když se rozhodnou změnit postavení sedačky, přepnout televizní kanál nebo adoptovat několikatunového černocha, tak bude po jejich. Takže se doma najednou může objevit Michael, který je hrdým vlastníkem IQ 80 a 98% ochranných instinktů, což z něj může udělat i hráče NFL? Já s tím tedy souhlasím, protože americký fotbal považuju za zábavu velkých a silných debilů a v tom příběh nemá slabinu. Další jeho výhodou je skutečnost, že na dramatickou strunu brnká velmi umírněně a vyvažuje ji lehkým humorem. Svět je tedy v rovnováze, Michael na hřišti a mně snad ukápne jedna upřímná slza dojetí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle skutečnej životní příbeh hráče americkýho fotbalu v sobě sice neskrývá kvantum hrozně dramatických scén, jako je tomu obvykle, ale vypráví příběh bez nějakých větších emocí a zvratů, vyhýbá se to takovým těm typickým dramatickým situacím, kdy černej kluk přijde do bílý rodiny, což ovšem vůbec nevadí, jelikož i tak má příběh stále sílu, i co říct a hlavně Sandra Bullock evidentně vyzrála a tady je fakt skvělá, ohromně jí to tu sedlo, jak vzhledově, tak i herecky, dokonce, což mě hodně překvapilo, na mě fakt působila takovým mateřsky milujícím dojmem za tou drsnější formální slupkou. Super, i když to občas vypadá mírně prvoplánově, ale závěrečný fotky skutečných postav na mě zase působily, že to takhle fakt nějak mohlo být. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který umí zahrát na tu správnou citlivou strunu. Jediné co bych vytknul je slabší závěrečná půlhodinka, která mi trošku kazila celkový dojem. Sandra Bullock si střihla velice výraznou ráznou ženskou, které není radno odporovat. Americký fotbal je pro mě stále nepochopený sport, ale tady naštěstí o nějakou propracovanou taktiku hry nešlo, takže jsem se v tom dokázal orientovat. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama