Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

kajas 

všechny recenze uživatele

O americkém fotbalu vím asi tolik jako o rugby (takže si tyto sporty celoživotně pletu), během dlouhé cesty vlakem se ale tenhle snímek jevil jako zdaleka nejlepší volba z omezené nabídky Českých drah. Herecky nemám prakticky co vytknout, i když jsem necítila skoro žádnou chemii mezi párem Costner + Garner, příběh mě ale dokázal zaujmout vlastně až v poslední cca čtvrtině filmu. Pravidla draftu jsou pro nefanoušky zkrátka velmi složitá na pochopení :). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju tyhle sportovní dramata a pokud jde o baseball,americký fotbal,nebo basketbal nemá hollywood konkurenci.V případě Moneyballu navíc ukázal,že lze stvořit strhující sportovní film bez toho aby se sport jako takový prakticky objevil na plátně a přesně takový je i Draft Day.Ivan Reitman možná nestvořil vyjímečný kousek a nejsem si jist do jaké míry ho docení divák,kterému podobná tématika nic neříká,ale Draft day je přesně takový jaký jsem doufal,že bude.Zábavné a strhující sporotvní drama mapující zákulisí draftu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani fakt,že už skoro od poloviny je odhadnutelné koho,že si vlastně hlavní hrdina vybere a jak vše dopadne...85% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

milovnici NFL budu v siedmom neby, nas ostatnych potesi drama suvisiaca s draftovanim a s tym spojenymi machinaciami, skoda ze si scenaristi povedali ze to nie je dost a do filmu este narubali milostnu linku (nuda) a rodinnu dramu (hroza). ak by zostalo len u costnera a jeho slovnych prestrelkach s trenerom svojho tymu a ostatnymi GM-amy tak je zazitok z filmu este vacsi. na moneyball sa to ani z daleka nechyta a reitman uz asi nepride s peckou typu ghostbusters, costner je vsak i na starsie kolena stale sympatak a dokaze utiahnut film... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží film ze zákulisí draftování mladých talentů NFL. Geniálně odehrané, napsané i převedené na plátno. Jediná chybička je, že to tak rychle uteklo. Já bych koukal klidně dál i na to, jak se borcům daří v sezóně, jaký přestupy Sonny zařídil atd. Americký fotbal mě nezajímá, ale tohle bylo super! 100% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru, že budu sledovat další z řady sportovních šablon, kdy vše dopadne přesně podle očekávání a nedostaví se jediný moment překvapení, se mě snímek docela zalíbil. Kevinu Costnerovi jsem neměl problém uvěřit, že přestává mít pevnou půdu pod nohama, stejně jako že má situaci pevně ve svých rukou. S blížícím se koncem mě dokonale bavilo sledovat zákulisní tahanice a vyjednávání sportovních managerů. Na tohle by se jeden dokázal koukat klidně celý den. Trošku jen škoda, že se to celé odehrává v prostředí Amerického fotbalu, kterému tedy vůbec nerozumím. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví hned několik skutečných hráčů NFL, a to linebacker New York Jets Demario Davis, offensive tackle New York Giants James Brewer, wide receiver New York Giants Ramses Barden, punter Cincinnati Bengals Zoltan Mesko, running back Houstonu Texans Arian Foster a wide receiver New York Jets Stephen Hill. Kromě hráčů se ve filmu objeví i další osobnosti NFL, například bývalý trenér Oakland Raiders a současný analitik stanice ESPN Joe Gruden nebo bývalý hráč New York Giants a současný analitik stanice NFL Network Mike Mayock. (Punisher)
  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)
  • Vo filme sa objavil aj Roger Goodell, od roku 2006 komisár (výkonný riaditeľ) profesionálnej ligy amerického futbalu NFL – v scéne pred zahájením Draftu víta v MVP lóži majiteľa Clevelandu Browns Anthony Molinu (ktorého hrá Frank Langella). (marlon)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama