Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Úžasně kreténský scénář, při kterém se sejdou v jednom vypjatém okamžiku všechna klišé ( v technicky vyspělé zemi náhle dojde benzin, není signál a docházejí baterky v mobilu ). A k tomu chování policie jako party chovanců psychiatrické léčebny v guatemalské džungli při úplňku ( při podobném telefonátu jako byl ten první by nastaly v okolí 50 km totální manévry zásahových jednotek a ne že se operátor bude hloupě vyptávat na poznávací značku kamionu ). Podobné filmy mám rád a málokdy je hodnotím jako podprůměrné, ale toto bylo opravdu příliš imbecilní....A k tomu chybí pointa. Například co ten vrahounský ochrankář na pumpě? A je toho více k vysvětlování. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Některé prvky trhrilleru tohoto typu už jsou tak trochu klišé. A právě za to jednu hvězdu dolů. Sice jsem křivil hubu jako divej když jsem viděl tu shodu náhod kolem hlavní postavy ale nakonec to bylo až příliš náhod. Nicméně i tak je film dokonalým balíčkem zábavy a napětí. A i když je dost průhledný a jede ve stanovené koleji má i několik velmi zajímavých chvil ze kterých mrazí. A prostě....měl jsme stejně uspokojivý pocit jako u filmu ,,Jezero smrti." i když tam ten pocit přicházel trochu rychleji a syrověji. Neváhejte a zkoukněte! Pokud milujete filmy tohoto typu pak není o čem přemýšlet! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Will Ash hraje mladíka Zakese, který se svou přítelkyní (nepříliš sympatická a na facku zralá kravka Christine Bottomly) jede za deštivé noci po dálnici, když v tom na okamžik spatří v projíždějícím kamionu svázanou nahou křičící dívku. Uvědomí policii, kamion zmizí v dáli a mladík by nejspíš na celou událost zapomněl, kdyby ovšem po hádce se svou dívkou nezmizela také ona a šílený maniak v kapuci, kterému celou dobu není vidět do obličeje, ji vesele unáší ve svém kamionu a Zakes je mu v patách a pátrání rozjíždí na vlastní pěst. A to nás v průběhu jeho zběsilé sledovačky čeká pár zvratů, hutné napětí, ale také není nouze o nedotaženosti, logická klopýtnutí a velmi měkké finále a to vše v režii Marka Tonderaie, který je současně i autorem scénáře. Je vidět, že i britové se dobře orientují v hororech, ale tentokrát neplesám blahem a to proto, že Tonderai dost režijně kopíruje slavnější americké kolegy a maníka v kápi jsem viděl už v mnoha jiných hororech. Nedotaženost bych viděl třeba v motivaci postav. Zake v průběhu náhodně zjistí, že mu jeho holka byla nevěrná, ale dál za ni nasazuje život a rovněž není jasné, proč vůbec maník ty dívky unáší, nebo co s nimi provádí, nebo co je vlastně zač a finále je zde tak chaboučké, že kdybych přivřel oči nad občasnou nelogičností, tak nad odbytým finále se to nedá. Ale rozhodně to není špatný horor, ale když se něco moc kopíruje, tak výsledek nemusí být zrovna ideální. Mé hodnocení: 60% ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Film originální jako vietnamskej sortiment, navíc s hrdinou, kterému by jeho otrlost, odvahu a hlavně posunutý práh bolesti mohl závidět i veterán John Rambo, nemá jednoduše divákovi moc co nového nabídnout. Avšak přes všechny tyto odrazující aspekty, mě tenhle britský kousek nadmíru pobavil. U mě velká spokojenost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný thriller v štýle hry mačky s myšou. Na môj vkus je tu ale príliš veľa náhod (po pár km došiel benzín, keď treba volať nie je signál...), ktoré sa v tomto žánri už dostali do polohy klišé. Niežeby mi to extrémne vadilo, to nie, ale všetkého treba s mierou. V tomto snímku však toho bolo vyše hlavy, lepšiemu výslednému dojmu nepomohla ani kamera, ktorá bola v mnohých kritických momentoch prehnane roztrasená. Je to škoda, pretože snímok si dokázal po celý čas udržať istú dávku napätia a príjemnej mrazivej atmosféry. Nič zvláštne, ale stačilo to na to, aby ma film nenudil. Na druhú stranu trocha gore, prípadne nejakého mučeníčka by nezaškodilo. 60/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama