Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Válečné drama očima reportérů a válečných fotografů, kteří putují od bitvy k bitvě a zachycují ty nejhrůznější výjevy. Na jednu stranu to byl film s obrovským potenciálem, ale nakonec to nějak na ten plný počet nedopadlo. Nějak jsem čekal víc, ač psychologická hra Farrella s Leem byla velmi pěkná a dala filmu opravdový dramatický nádech. Celkově poutavé a krutě naturalistické komorní vyprávění, které postrádá maličko rychlejší spád, ale určitě dokáže zaujmout. 75% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení k filmu jsem tady psal už dávno, ale boužel se to nějak smazalo. Boužel si z filmu už moc nepamatuju, ale jako první si vzpomenu na hodně silný příběh, který boužel nebyl využit na sto procent. Colin Farrell tentokrát v jiné roli než ho obvykle známe, ale zahrál jako vždy skvěle. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Neměli jsme to s Markem lehký, já osobně jsem se musela poprat s předpojatostí pramenící z čistý nenávisti k blbcům, co když prýští láva, burácí zemětřesení či šílí Tsunami, tak radši cvakaj spouští, místo aby zdrhali. Pochopit jeho (ne)počínání taky nebylo jen tak (a ani se mi to úplně nepovedlo), ale já si z filmu odnesla, že lidská psychika je složitý bludiště, kam někdy něco se zavázanýma očima upustíme, abychom k tomu už nenašli cestu zpět. A jak naše podvědomí instinktivně hledá, začne v panice tahat za různý nitky, sahat na páčky a mačkat čudlíky, co vedou úplně jinam. A uprostřed týhle úvahy mi došlo, že mě dostal, hoša jedna nemytá... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

David a Mark. Dvaja najlepší kámoši, ktorí fotia hrôzy vojny, ale každý z nich je iný. David zachytáva krásu a nádej. Mark špinu, krv a smrť...Tradične výborný výkon C. Farella podstatne dvíha dojem z dejovo síce jednoduchého, ale o to silnejšieho príbehu. Mark skrýva tajomstvo s ktorým sa veľmi ťažko vyrovnáva a pomôcť by u mal psychoterapeut Ch. Lee, ktorý je na svoj vek v obdivuhodnej forme. Film aj z vojnového prostredia je takmer bez akčných scén ,ale ani nechýbajú, pretože herci si vystačili sami. 70%. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Film nebyl spatny, ale neco mu chybelo, bylo az moc videt, ze tvurci melo malo penez (nebo invence?) - Farrell neni charakterni herec a do podobnych roli mi nesedne. Diky popisu zde jsem cekal neco trosku jineho, ale toto dramaticke ztvarneni bylo lepsi, ale proste tomu chybelo lepsi propracovani jednotlivych zaberu i postav. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama