Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 049)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $117miliónovTržby USA $76,423,035Tržby Celosvetovo $261,780,627Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,773,179Tržby za predaj DVD v USA $23,112,700║ Scenáristické vákuum, pri ktorom sa fakt nedá ani chvíľu rozmýšľať nad dejom a len nezáväzne sledovať tú aspoň zábavnejšiu časť filmu a to akciu, či nejaké tie zábavné gagy. Tom Cruise ešte celkom zvláda svoju úlohu aj keď na svoje lepšie časy sa nechytá ani z ďaleka, horšie dopadá jeho partnerka Cameron Diaz, tá je čistý otras, kde ani kilo make-upu nezahľadí jej vzhľad, neskutočne je to vidieť na jej očiach ako strašne za pár rokov zostarla, na takéto úlohy vábivých žien už dávno nemá. Režisér James Mangold sa vracia opäť k svojej rutinérskej práci, škoda. Plus na taký rozpočet to je dosť veľké bezvýznamné fiasko. /videl v kine: 60%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Živá reklama na scientology a paní s výrazem chcípajícího káčátka slibovali neuvěřitelnou jízdu! A místo toho se tenhle film přede mnou skoro dvě hodiny impotentně převaloval, jako frigidní romská prostitutka před obtloustlým Němcem. Opravdu jsem ne(u)věřil! Tomík Zábavníplavba by potřeboval nový audit, protože takovým engramem mohl pana Hubbarda akorát tak nasrat... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku roku 2010 byly tři filmy, o kterých jsem věděl, že by se eventuálně mohly stát letními trháky - The Losers, A-Team a Knight and Day. Poté, co The Losers (pro mě z nepochopitelného důvodu) propadli a nedotáhli to ani do kina (což je sakra škoda) se "boj" omezil na A-Team a tento snímek. A můžu říct, že právě tento film se pro mě osobně stává vítězem. Knight and Day je pro mě krásný příklad toho, co může vzniknout, když si pohráváte s žánrovými klišé (ano, vy tomu klidně říkejte kiksy a zaseknutí v 80's, já tomu říkám perfektní hrátky s žánrovým klišé "hrdinu téměř nic netrefí a jeho účes je stále super"), přidáte dva skvělé herce a hodně moc přestřelek :-) Tenhle film je pro mě ohlédnutím za těmi starými, dobrými filmy, které si na nic nehrály a chtěly jen pobavit. Mám takové tušení, že u mě to rozhodně nebylo naposledy, co jsem tento snímek viděl. 95 %. [Kvůli míře krásných slov a spokojenosti psáno v českém jazyce.] ;-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Stárá láska nikdy nerezaví, stejně tak nerezaví výborná herecká dvojka Cruise & Diaz, která si to spolu "rozdala" už několikrát. Samozřejmě na plátně :-) Oba dva stále kopou první ligu, ale jejích záře pomalinku pohasíná. Ale tady tahle devadesátková megastylová akce - plná Cruisova humoru a sexappealu (ano, stále z ní srší) Cameron Diazové - ukazuje, že mají stále co nabídnout a Toma nechci vidět už nikdy v žádné vážne roli! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka, která staví na hereckých typech a tvářích Toma Cruise a Cameron Diaz. Cruise si podobných nezranitelných a nezničitelných agentů zahrál slušnou řádku a tady vlastně může využívat herecké rutiny a očekávání diváků. Stejně tak Cameron Diaz si podobných naivek zahrála ve své kariéře bezpočet. S tímhle druhem filmů mám problém v tom, že jsou zoufale předvídatelné a mají strašně šablonovitý a jednoduchý scénář. Ve scéně v letadle Cruise vyřídí deset protivníků, aniž by se zadýchal, ale divák moc dobře ví, že kdyby bylo letadlo plně obsazené a stálo proti němu 150 nepřátelských agentů, výsledek by byl nevyhnutelně stejný. Pár slušných hlášek a dvě tři zajímavé scény, kdy se na moment příběh odkloní od šablony, jako je scéna, kde náš hrdina vpálí kulku do nohy svého soka, 3* nezachrání. Zatím spolu, zatím živi, je přesně ten film, kde zlomek sekundy poté, co se objeví nová postava, dokážete identifikovat, že půjde o hlavního padoucha, i když tohle "překvapení" si scénárista nechává až na závěr. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • V severoamerických kinech film utržil 76,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 262 milionů. (NIRO)
  • Během automobilové honičky je auto se hlavními hrdiny na střeše „přeskočeno“ jiným vozidlem. O pár chvil později řízené auto rozrazí neporušené lešení... a až teprve za ním se nachází auto, které je přeskočilo. Proč je tedy lešení nepoškozené? (Luigi.K.)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama