Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

genetique 

všechny recenze uživatele

Magicky temná krimi vyšetrovačka, dve časové línie, pekne pospájané, poprepletané, zostrihané, vyfiltrované. Čo viac si človek môže priať? No ja by som si prial aby to bolo kratšie. A trošku lepšiu Salmu. Tej padla rola slyzkej, vyšinutej podvodníčky celkom fajn, no v tých úplných hraničných, psychopatických situáciách totálne zlyhávala. To sa nedá povedať o Gandolfinim a Travoltovi, s ktorými mi minúty keď boli na 'screene' ubiehali rýchlo a uspokojivo. 75%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Není to vyložená prohra. Člověku podobná kriminálka lehce zpříjemní nudný večer a obsazení má v podstatě hvězdné. Travolta podle mne rozhodně nepatří do starého železa a své postavě dokáže vtisknout aspoň náznak herecké studie (podat český herec podobný výkon, hned z toho kouká Český lev), Leto je svým proplešlým vrahounkem zase minimálně zajímavý a Hayeková je jednoduše kočka za každých okolností. Slušná rutina. II Scénář: Todd Robinson. 60% ()

Reklama

Orhalmi 

všechny recenze uživatele

Další lehce noirovský film. Hodně smutný film ze všech úhlů pohledu. Výkon J.Travolty – vynikající. Klobouk dolů. Já si pamatuji, jak jsem ho já neměl za mlada rád pro ty muzikálové role. Ale od Pulp Fiction se mi zdá, že se pořád jen zlepšuje. Na druhé straně nebýt jeho a S.Hayek, film by byl notně slabší. Opravdu temný a smutný příběh. Opět vynikající atmosféra poválečné Ameriky. Je zde cítit osamělost žen a touhu po nějakém, někdy jakémkoliv vztahu. Film je opět „ based on true story“, až se bojím, aby se to při množství opravdových příběhů nezprofanovalo. Chápu, že to není mainstream, proto nebude ani v kinech. Škoda . Můžu vřele doporučit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená oldschoolová retro krimi ze čtyřicátých, se dvěma hlavními dějovými rovinami. Ta první zobrazuje výjevy ze života párečku prvoligových psychoušů (Salma Hayek je jako vyšinutá vraždící mrcha překvapivě skvělá, Jared Leto už méně), ta druhá výjevy ze životů policajtů, kteří po nich pátrají. Poldové jsou ze staré školy, jsou drsní, mají drsné vtípky a jsou samozřejmě všichni bílí (Gandolfini je bourák a Travolta je sice hnusná tlama, ale zahrál taky dobře). Nejvíc mě potěšila moje oblíbená borgská královna Alice Krige, jejíž sexuálně-vražedná scénka filmu kraluje ("Ta mrcha nechce chcípnout!") Na americké poměry mi film chvílemi přišel tak nějak seversky strohý, odtažitý, neemotivně popisný, v čemž samozřejmě spatřuju jeho velké plus. Silné čtyři. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Průměrné až to nudí. Námět je sice typická retro žánrovka o schopným ač citově ztvrdlým detektivovi, co se žene za zločincem, ale vím, že z toho lze vymáčknout slušnej film. Jen je nutné mít zajímavé postavy. Zde mě nebavil ani Travolta ze strany zákona, ale Leto ze strany druhé. Oba hrají dobře, ale obsahově mě to nikterak nezainteresovalo. Bylo mi tedy po celou dobu jedno, co se komu děje i to, jak to celé dopadne. To vše je chyba scénáře. Na něm totiž stojí vše. V tomto případě celých 100 minut zbytečného obrazu. PS: Já už fakt nevim, za co bych měl dávat tu jednu hvězdu. Jsou horší film, ale když z toho nic nemám, tak... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)
  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama