Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

zablaga 

všechny recenze uživatele

Čo vám poviem, vyzeralo to veľmi sľubne, ale ako to už obvykle býva, skončilo to zle vlastne ani nie skončilo..začalo to byť zlé už po pár častiach a nie stratením kvality obrazu(keď sú v tom peniaze, tak sú), ale kvality scenáru, príbehu....Z hercov sa mi páčil Joseph Fiennes, John Cho a Zachary Knighton:-) a to aj ako postavy. Postavy, ktoré mi boli absolútne nepríjemné sú Sonya Walger-ktorá chcela pre svoje manželstvo zo začiatku obetovať všetko, ale potom priznala, že osudu sa jednoducho vyhnúť nedá!!:-D a samozrejme Jack Davenport, ktorý nepríjemnejší asi už ani nemôže byť(a k tomu pomohol aj český dabing a jeho prejav)...Skončilo to tak, že mi to liezlo na nervy, ale tú jednu sériu som dopozerala, čisto pre moju zvedavosť. KONIEC môjho prejavu škoda dobrého nápadu...Mohlo to byť aj 5* a sú z toho 3:-( ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl. Skvělá myšlenka a parádní herecké obsazení. Od první epizody dobré tempo, které neustoupí až do poslední. Bohužel série není ukončena a nedostali jsme všechny odpovědi, takže nemohu dát plný počet. Pokud by se někdy v budoucnosti chystala druhá série, rád hodnocení změním na plný počet, který by si FlashForward rozhodně zasloužil. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Možná to není zcela na pět hvězdiček, ale musím dát, protože tenhle seriál se dokázal úžasným způsobem vzchopit. Původně seriál se zajímavým nápadem, který ztroskotával na některých hloupostech a hlavně na skutečnosti, že mezi blackoutem a naplněním viděné budoucnosti je spousta času, který se vyplňoval odpornou vatou.. Ovšem jak se sériál chýlí ke konci, tak přináší mnoho zajímavých a překvapivých zvratů a úžasným způsobem pracuje s různými flashbacky, které odhalují mnoho zajímavého a zároveň se už naplno využívá toho potenciálu s budoucností, minulostí, prollínámím atd. Na škodu je hlavně, že se to tak parádně nerozjelo hned v první polovině série. A pak lze vyčítat jistou překombinovanost a formální onanii. Pokud to však zasadím do kontextu podobně laděných seriálů jako Fringe, The V atd. (tedy seriály s jistou sci-fi tématikou, které nejsou příliš kvalitní a snaží se těžit z napodobování inovativních starších bratříčků - například z Lostů, BSG...), tak dojdeme k tomu, že Flashforwards mezi svými chorými vrstevníky jasně vítězí... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vezměte dítěti rozečtenou knížku s tím, že ji už nikdy nedočte aneb Jak si filmaři (ne)váží diváků. 1) Pozvolna jsem si k postavám i příběhu získával vztah, poslední epizody už byly poctivě čtyřhvězdičkové. 2) Tvůrci zřejmě počítali s dalším pokračováním (rozpačitý konec-nekonec tomu nasvědčuje). Nechápu, proč nešlo zakončit řadu řádným rozuzlením příběhu, jak se sluší a patří. Eventuální další řady pak mohou snadno navazovat - lidi přece neláká fakt, že nevědí, jak to dopadne, ale především to, že si své hrdiny zamilovali a chtějí dále sledovat, co budou prožívat. Ale vykládejte tohle filmařům... 3) 39letý přitažlivý Joseph Fiennes (hlavní postava vyšetřovatel Mark), 37letý (!) Korejec (od šesti let v USA) John Cho (Demetri, Markův kolega) a 35letý Dominic Monaghan (doktor Simon Campos) mě mile potěšili. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)
  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)

Reklama

Reklama