Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečná jízda bez sebemenšího zaváhání od začátku až do konce, kde jsem proklínal ABC, že seriál po první sérii zařízli. Skvělá pilotní epizoda načrtne geniální premisu s výpadkem, který přenesl vědomí všech lidí o půl roku dopředu. A to roztáčí koloběh otázek - Proč se to stalo? Kdo za tím stojí? Jsou ony vize skutečné? A hlavně, jsou neměnné, nebo máme svou budoucnost stále ve svých rukou? Věčný spor mezi osudem a svobodnou volbou je hlavním motivem celého seriálu a až mě překvapilo, jak autoři v momentě, kdy už se přikláníte k jedné alternativě postaví hrdinům do cesty nějakou událost, která vnímání diváka zcela obrátí a naruší. Napětí a záhady jsou hlavními ingrediencemi seriálu, a musím přiznat, že ve spoustě momentů jsem si doslova kousal nehty nebo mi běhal mráz po zádech. Spíš než příběh jednoho hlavního hrdiny je FlashForward složený z minipříběhů více různých lidí (ačkoli prim hraje vyšetřování FBI) a kromě řešení záhady samozřejmě dojde na vztahy, u kterých jsem strašně rád, že se nezvrhly do telenovely, ale zůstávají docela přirozené, přičemž nejvíc se mi snad líbila linka s doktorem Brycem Varleym a jeho hledáním tajemné Japonky Keiko. :) Finální díl uzavírá sérii docela důstojně, ale je na něm bohužel hodně vidět, že tenhle příběh měl pokračovat. Je to strašná škoda, protože první série ukázala ohromnou kvalitu a monumentální potenciál, který bohužel už nebude využit. A přitom tolik otázek stále čeká na odpovědi.../95% a 5*/ Oblíbené epizody: No More Good Days, Believe, Garden of Forking Paths, Future Shock ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Celý seriál stojí a leží na jediném. Na závěrečném díle, který nás obeznámí se všemi nejasnostmi, záhadami a hlavně vysvětlí proč, že k tomu výpadku vlastně došlo a kdo za ním stojí. Bohužel ani jeden z těchto faktorů nebyl splněn a i přes skvělých 21 dílů seriál upadne v zapomnění. Neskutečně zpackaný závěr a fakt, že nebude objasňující pokračování, kazí celkové hodnocení seriálu. 4*, listopad 2014, pc ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • Název této epizody je převzat ze stejnojmenné písně od Davida Bowieho, která vyšla na stejnojmenném albu v září roku 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama