Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času jsem viděl první tři sezóny a pamatuji si, že se mi seriál hodně líbil, ale když jsem se k němu po letech vrátil (a doplnil si tři chybějící řady), nadšení se nedostavilo. Je tedy pravdou, že Community obsahuje epizody, u kterých jsem si téměř natrhl bránici a na něž se ještě někdy rád podívám, jenže takových dílů bylo mnohem méně, než bych si přál. Scénář postupně upadal, s čímž jsem se smířil, takže mě překvapilo, jak dobře jsem se dokázal bavit u páté série, ale ukázalo se, že to byly jen předsmrtné záškuby práce kolektivu scénáristů. Nestačil jsem se divit jakým vývojem...ne, jakou degenerací prošla postava Britty Perry. Mám to chápat tak, že sloužila jako varování před užíváním marihuany? Musím ale naopak pochválit postavu Annie Edison. To byla geniální figura. Sexy školačka, nad níž se mohou chlapi mlsně olizovat, aniž by si připadali jako zvrhlí pedofilové. To byl výborný nápad. V mých očích seriálu silně uškodila (v pozdějších sezónách stále častější) recyklace nápadů a s tím spojená ztráta originality. / Poučení: Ponorkové nemoci se dá předejít výměnou personálu. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Pro mě je ta Community hlavně první tři série, které jsou uvědomělé, originální, vtipné, doopravdy chytré a kde každý díl bez ohledu na to jaké šílenosti se dějí kolem, sází hlavně na skvělé hlavní postavy... No zbytek už známe. Harmonův odchod se na show extrémně podepsal a po, pravě, třetí sérii bylo znát, že nic lepšího neuvidíme. Čtvrtá série se stala "vtípkem pro zasvěcené", ale pořád tam alespoň fungovala chemie díky skvělému castu. Když se Harmon vrátil do páté série zprvu jsem byl nadšený, opět jsem viděl tu kanonádu gagů a takový ten potenciál toho, že se možná dočkáme smysluplného konce. A pak přišli odchody a hlavně odchod Troye, a to byl podle mě pro show ten hlavní zabiják. Po tom už to šlo celé do háje a na Harmonovi bylo znát, že se mu to sype jak domeček z karet. Postavy si nedrželi obličeje, byly otravní a nevtipní. U šesté série už jsem se nesmál. Jsem rád alespoň za poslední díl, protože díky němu alespoň vím co za tím vším stálo a ikdyž jsem z toho smutnej mám alespoň představu toho co bylo, a toho co Community mohlo být. Těší mě představa, že existuje paralelní vesmír ve kterém se lidé dočkali všech dílů s původním castem a tvůrci... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů to evidentně hledá prostor, na kterém se bude operovat, pak se z toho vyklube sympatická vysokoškolská pohodička, která kouzlí jeden úsměv za druhým a v poslední třetině se to definitivně zvrhne v nekonečnou citaci (a parodii) všeho, na co si vzpomenete. Ano, Modern Warfare bez diskuze boží, ale díl s kuřecími křidélky á la Goodfellas snad režíroval sám Scorsese. Aktuální srdcovka, která ze všech komediálních stálic současnosti dělá podvyživené chudinky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, NE-chci spadnout do dalšího úžasného komediálního seriálu! Jako by už tak těch filmů, Dexterů, Fringeů a Doktorů Housů nebylo dost! A dál? V dubnu tu máme Hru o trůny, v červenci další řadu Breaking Bad... Co se dá dělat: spalte knihy, prodejte herní PC a zatáhněte žaluzie (venku je dneska fakt hezky) - Amerika se nás rozhodla zabít papučovou kulturou. Čekal jsem odvar Big Bang Theory, místo toho jsem dostal něco jako Takovou moderní rodinku na škole prodchnutou pop-kulturními hláškami a odkazy. I´m in. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po zhlédnutí 1. řady. Zatím jsem se bavila snad během sledování každé epizody ažaž, chytlo mě to asi po 2. dílu... většina postav je velmi zábavná. Nejradši mám Pierce :D Samozřejmě to není sitcom pro každého. Jsem zvědavá na další řady a možná i zvýším na 5 hvězd. EDIT: Jsem téměř v polovině 2. řady a neskutečnej mazec! Vlastně nechápu, jak tenhle sitcom může hodnotit někdo nízko, obzvláště pokud je filmový a TV nadšenec, protože tohle je opravdu nabušená záležitost, při které zapomínám, že existuje Big Bang Theory... ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Donald Glover prohlásil, že inspiraci pro svou roli Troye čerpal z postavy fotbalového hráče Briana "Smashe" Williamse, kterého v seriálu Friday Night Lights (od r. 2006) ztvárnil Gaius Charles. (Pajky3)
  • Vlajka, kterou Annie (Alison Brie) v 18. díle 2. série mává a zmiňuje se o ní jako o ghanské, je ve skutečnosti vlajkou Zimbabwe. (Chegi)
  • Námět seriálu pochází z vlastní životní skutečnosti producenta výroby Dana Harmona. Při pokusu zachránit vztah se svojí bývalou přítelkyní se zapsal na komunitní vysokou školu Greedale na severovýchodě Los Angeles. Spolu začali navštěvovat lekce španělštiny. Zde se proti svému instinktu začal sbližovat se členy studijní skupiny, i když s nimi měl málo společného. Postavu Jeffa Wingera založil na vlastní osobě a doplnil: "Mám rád, že je egocentrický a samostatný do té doby, než si uvědomí cenu společnosti ostatních lidí." Harmon dále uvedl, že i některé charaktery mají základ v tamních osobách, které skutečně poznal. (MikeCool)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama