Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (199)

  • V 12. epizodě 4. série lze zaslechnout píseň "Don't you forget about me", která je slavná především ze snímku Snídaňový klub (1985). (Athree)
  • Keith David (Elroy Patashnik), který se přidal do seriálu v 6. sérii, mluvil jako vypravěč už ve 3. sérii ve 14. díle. (Salem)
  • Námět seriálu pochází z vlastní životní skutečnosti producenta výroby Dana Harmona. Při pokusu zachránit vztah se svojí bývalou přítelkyní se zapsal na komunitní vysokou školu Greedale na severovýchodě Los Angeles. Spolu začali navštěvovat lekce španělštiny. Zde se proti svému instinktu začal sbližovat se členy studijní skupiny, i když s nimi měl málo společného. Postavu Jeffa Wingera založil na vlastní osobě a doplnil: "Mám rád, že je egocentrický a samostatný do té doby, než si uvědomí cenu společnosti ostatních lidí." Harmon dále uvedl, že i některé charaktery mají základ v tamních osobách, které skutečně poznal. (MikeCool)
  • Na 41. NAACP Image Awards byl Justin Lin nominován za díl "Úvod do statistiky" na cenu v kategorii výjimečné režírování komediálního seriálu. (MikeCool)
  • Seriál byl nominován na nejoblíbenější nový televizní komediální seriál na 36. výroční People's Choise Awards. (MikeCool)
  • Před pátou sérii se do seriálu vrátil Dan Harmon do pozice showrunner, tzn. hlavní tvůrce, a executive producer, čili výkonný producent, a spolu s ním Chris McKenna, který kromě své bývalé pozice scenáristy od 5. série také zastával pozici executive producer. Mimo to také ohlásil návrat Dino Stamatopoulos, představitel Hvězdičáka. (Céčko)
  • Během 4. série se vedení show dohodlo s Chevy Chasem, představitelem Pierce Hawthorna, na jeho ukončení působení v seriálu, a proto se v posledních dílech této série neobjevoval. Chase kromě sporů s Danem Harmonem, tvůrcem seriálu, který skončil po 3. sérii, veřejně prohlašoval, že mu show nepřijde vtipná a že sitcomy jsou nejnižší formou televizní zábavy. Nedlouho před svým odchodem také vyslovil nadávku "negr" před svými afroamerickými kolegy Donaldem Gloverem a Yvette Nicole Brown, když byl rozčarován ze svého scénáře. (Céčko)
  • Po třetí sérii v show skončil její hlavní tvůrce a producent výroby Dan Harmon. Důvodem byly spory s Chevy Chasem, představitel Pierce Hawthorna. Vedení NBC navíc vadil způsob, jakým show vedl. Poslední kapkou byla pro vedení klesající sledovanost. (Céčko)
  • Seriál inspector Spacetime, který bezmezně zbožňují Troy (Donald Glover) a Abed (Danny Pudi), má předobraz v britském seriálu Pán času (od r. 2005). (Tom_Lachtan)
  • Abedův (Danny Pudi) nejoblíbenější seriál je Město žen (od r. 2009). V jedné z jeho se jeho postava dokonce objevuje. Naopak ze seriálu Město žen (od r. 2009) se v Community v poslední díle 2. série, konkrétně v 16. minutě a 20. vteřině, objevují postavy Laurie (Busy Philipps) a Travis (Dan Byrd). (FunkyBee)
  • Chevy Chase, který ztvárnil 7x rozvedeného Pierce Hawthorna, byl ve skutečnosti potřetí ženatý. (7trpasliku)
  • Komunitní škola Greendale má na webu greendalecommunitycollege.com vlastní fiktivní stránky. (7trpasliku)
  • Seňor Chang (Ken Jeong) tvrdí, že jeho jméno je ve španělštině "El Tigre Chino", což znamená 'Čínský tygr'. Ken Jeong je však ve skutečnosti Korejec. (Zuzyzss)
  • Abed je muslim, Troy je členem Svědků Jehovových, Shirley je křesťanka, Annie je židovka, Jeff je agnostik, Britta je ateista a Pierce tvrdí, že je buddhistou (i když je členem vesmírného kultu). (Zuzyzss)
  • Herec, který hraje Abeda, Danni Pudi, je ve skutečnosti poloviční Polák a mluví plynně polsky. (Zuzyzss)
  • Donald Glover prohlásil, že inspiraci pro svou roli Troye čerpal z postavy fotbalového hráče Briana "Smashe" Williamse, kterého v seriálu Friday Night Lights (od r. 2006) ztvárnil Gaius Charles. (Pajky3)
  • Seriál se natáčí na Los Angeles City College v Kalifornii. (Mara12)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama