Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Docela ulítlý seriál, abych pravdu řekl. Ale mě ty bláznivé scény a dialogy nevadí. Ba naopak. Zvláště pak v podobě teplého děkana a seňora Changa. No a myslím si, že scénu s Piercem pokoušícím se nakreslit mlýn si budu hodně dlouho pamatovat, protože jsem měl skoro slzy v očích. První dvě řady byly TOP no a ta pátá se slušně rozjíždí, takže to nevypadá na podobný průser, jako tomu bylo u té čtvrté. 1. řada 9/10, 2. řada 9/10, 3. řada 7/10, 4. řada 4/10. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po 3 častiach zatiaľ vlažných 50%. Vyslovene pruseroidne to nieje, ale kvalitného humoru pramálo. UPDATE (ďalšie 3 časti): Zdvíham o hviezdu, ale na skutočný rozbeh čakám. Stále to je len panické znásilňovanie popkultúry, pri ktorom sa sem-tam zadarí. Typov postavičky pozbierali hádam všetky charakterové klišé aké existujú. 60% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně všestranné. Někdy jsou jak nerozlučná rodina, jindy se ničí desítkami ironických průpovídek. Jednou mají sílu v dialozích a podruhé v nepřeberném množství popkulturních odkazů, protože Abed velmi pravděpodobně viděl všechno. Ale ať už na to jdou vážně nebo mnohem častěji s humorem nejtěžšího kalibru, funguje to na výbornou. Onen dodatečný punc jedinečnosti totiž dodává fakt, že díky děkanovi, rok od roku vtipnější Brittě i mému oblíbenci Jeffovi dostává seriál excelentní říz díky necenzurovaným a přitom zcela nenásilným narážkám na úplně všechny sociální skupiny, vyznání či orientace. V téhle studentské všehochuti jsou právě takové nečekané vtípky přesně odměřeným ostrým kořením. A nejde než žasnout nad tím, že ani po zombies, dokumentu, mafiánech, animáku, muzikálu, loutkách či paintballu tvůrcům nedošly nápady. Jenže jedna věc je inspirace, druhá věc pak celkový dojem. V posledních dvou sezónách totiž i vzhledem ke stoupajícímu počtu odchodů stálých tváří šlape parta z Greendale až překvapivě často vedle a stálý úsměv proto mění téměř do nenápadné křeče. Díky definitivnímu finále, které zcela v duchu oněch šesti let boří vyprávěcí hranice, přesto mávám Community s plnou spokojeností. Konečně mám pocit, že právě tuhle epizodu psal Dan Harmon pro ty fanoušky, jejichž šeptanda dotáhla seriál z nenápadných vod až na pozici dlouholetého nerdovského kultu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chtěl tomu snad osud, abych se ke Community dostal těsně před svým (ne)dobrovolným návratem do školní lavice a v Jeffovi se tak našel nejen díky jeho narcismu. Po konci nedostižných Friends se vyrojilo mnoho sitcomů, které si nastavily laťku vysoko (HIMYM, TBBT atd.), ale pak začaly upadat a některé skončily až v nedůstojných pozicích. U jiných je zase jedno, jestli vidím jednu epizodu nebo deset, za ty stokrát omleté fóry a jednoduché charaktery mi ten čas prostě nestojí. Community je tedy pro mě jako zjevení. Od začátku tam lítají hlášky, narážky, urážky, skáče se z žánru do žánru a zároveň to celé má vývoj. Co mě však těší asi úplně nejvíce je originalita. Tvůrci přichází s jedním nápadem za druhým a ono to všechno funguje a to jiskření mezi prakticky všemi postavami je naprosto úžasné. Nízká sledovanost ve Státech je mi záhadou. I já občas nemusím Troye nebo Shirley, ale celá skupina se jinak skvěle doplňuje, a právě její různorodé osazenstvo může (musí) přilákat široké spektrum diváků. Moje nejoblíbenější postavy jsou Jeff, Annie, señor Chang a děkan Pelton. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 90%, 4. série: 80%, 5. série: 85%, 6. série: 75%. ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už sleduju skoro vyhrádně jen seriály z produkce kabelovek, protože pořady normálních stanic mi připadají všechny stejné a hlavně zoufale neoriginální, pro sitcomy to platí dvojnásob. O to více na mě zapůsobil seriál Community. Konečně sitcom, který se nebojí experimentovat a je plný chytrých a originálních fórků! Zejména v druhé sérii je v podstatě každý díl off the hook. Zkuste se podívat například na Abed's Uncontrollable Christmas (asi nejlepší vánoční díl jaký jsem kdy v nějakém seriálu viděl), Modern Warfare nebo Epidemiology. Vsadím se, že něco takové jste v sitcomu ještě neviděli! Bohužel však tvůrci velmi často nechávají své postavy moralizovat a většina dílů končí nějakým klišovitým poučením pro diváka. U jinak tak originálního seriálu to zamrzí dvojnásob. Nebýt tohoto věčného umravňování, dal bych jasných 5*. ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Abed (Danny Pudi) svoje obľúbené slovné spojenie "cool, cool cool cool" (super, super super super) povie už v prvej časti, keď sa podpisuje na papier s kontaktami Jeffovej (Joel McHale) novej vymyslenej skupiny. (David_SVK)
  • Jeff (Joel McHale) v pilotním díle říká, že mu odebrali právnickou licenci na 4 roky. Za zfalšování titulu se však v USA odebírá licence podle zákona na minimálně 8 let. (Chegi)
  • Během 4. série se vedení show dohodlo s Chevy Chasem, představitelem Pierce Hawthorna, na jeho ukončení působení v seriálu, a proto se v posledních dílech této série neobjevoval. Chase kromě sporů s Danem Harmonem, tvůrcem seriálu, který skončil po 3. sérii, veřejně prohlašoval, že mu show nepřijde vtipná a že sitcomy jsou nejnižší formou televizní zábavy. Nedlouho před svým odchodem také vyslovil nadávku "negr" před svými afroamerickými kolegy Donaldem Gloverem a Yvette Nicole Brown, když byl rozčarován ze svého scénáře. (Céčko)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama