Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdálo se, že 300 let staré satanské praktiky ninjů jsou projednou vymazány ze zemského povrchu. V sedmnáctém století byli společností zavrženi pro vyvražďování celých rodů. Jejich krutost ale nevymizela. Je cvičena a umocňována v tajném táboře ninjů. Proti jejich vůdci - "mistru tichého zabíjení" Seikurovi se staví mistr obranného asijského boje Scott (Chuck Norris). Ve středoamerickém výcvikovém táboře teroru jejich protikladné povahy promluví. Zbraní Seikury je nenávist, zbraní Scotta je jeho mnohaleté přátelství s A.J. (Filmexport Praha)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (39)

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Chuckem Norrisem ve filmu, zatím jsem ho znal pouze ze seriálu Walker Texas ranger, který se mi moc nelíbil a dále z Cesty draka, kde je jeho role omezena na souboj s Brucem Lee. Ovšem tento film je daleko lepší, než jsem čekal, bez zbytečných vnitřních monologů Scotta Jamese bych tomu dal klidně i pět hvězdiček. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tajný výcvik ninjů. Velmi vděčné téma celých 80. let, který využil mimo jiné i Michael Dudikoff se svým slavným snímkem ´Americký ninja´. ´Osmiúhelník´ se dějstvím od ostatních nijak neodlišuje, takže tu máme opět partu ninjů tyranizující vše kolem sebe a jen jeden odvážný chlapík v podání Chucka Norrise se jim dokáže postavit a s jejich aktivitou skoncovat. Doba svého vzniku je však dnes už rapidně znát a tak bohužel nemá sebemenší šanci nějak nadchnout. Děj je pomalejší s místy velice nudných a zcela zbytečných míst. Vnitřní monology hlavní postavy ničemu neprospívají a v rámci dějství ani napomáhají. Víc jak akční film se snímek jeví spíše jako drama, ale bez sebemenšího aspektu nějakého zájmu. Zub času tohle prostě velice ohlodal a tak to lze zhlédnout snad jen ze zájmu o starší kousky z filmografie Chucka Norrise. Za zmínku ještě stojí účast Lee Van Cleefa známého převážně ze spaghetti westernů. Docela překvapuje, že takovýto snímek vzal. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A opět tu máme ninji. Zdálo se, že tři sta let staré satanské praktiky ninjů byly provždy vymazány ze zemského povrchu. V 17. století byli tito vyvražďovatelé celých rodů zavrženi, ale jejich krutost nevymizela. V tajném táboře ninjů se muži dále zdokonalují v zabíjení. Proti jejich vůdci Seikurovi - „mistru tichého zabíjení" - se postaví mistr obranného boje Scott (v podání tehdy ještě zachovalého Chucka Norrise). Jak to dopadne, není těžké uhodnout. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Taková Chuckova variace na Amerického ninju kterého měl původně hrát. Každopádně souboj s maskovaným Nortonem má grady zatím co ta závěrečná bitka mě spíš zklamala a celé je to trochu nevyvážené i když jako typický béčko svý doby to standardního fanouška filmů tohohle typu nepohoršuje, ale uznávám že dnešním konzumentům už to nemá co říct. I přes to nakonec dám 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris to nie je len Cordell Walker, ten odvážny a spravodlivý texaský ranger. Týmto televíznym seriálom akurát vyvrcholila jeho herecká kariéra. Chuck má na svojom konte aj viacero celovečených filmov, v ktorých sa objavil v hlavnej úlohe. V roku 1980 si zahral v akčnom snímku "Osemuholník smrti" (The Octagon). Stvárnil postavu Scotta Jamesa, ktorý sa postaví na odpor nelegálnej armáde vražedných ninjov. Zničí ich výcvikový tábor, rozloží organizáciu a vyrieši si staré účty so svojim bratom Seikurom. ** ()

Galerie (96)

Zajímavosti (5)

  • Stars Magazine svojho času vytvoril rebríček 25 najlepších bojových scén všetkých čias. Finálny súboj medzi Chuckom Norrisom a Tadashim Yamashitom sa umiestnil na 13. priečke. (m.a.t.o.)
  • Aaron Norris má malou roli muže v klobouka, který od svého bratra Chucka schytá kop do obličeje. Aaron dělal také kordinátora kaskadérů a společně s Chuckem dělali bojovou choreografii. (Rominator)

Reklama

Reklama