Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys překvapí nečekaná návštěva. Jon čelí vzpouře. Sam riskuje svou kariéru i život. Tyrion má v plánu dobýt Západozemí. (HBO Europe)

Videa (1)

TV spot

Recenze (48)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suverénne lepšie ako úvodná epizóda, hluchšie miesta a chybičky krásy v scenári však miestami nechýbajú (prekvapilo ma, že Jona doposiaľ zjavne nikto neoboznámil s tým, že to bol práve Littlefinger, kto zradil Neda). Konečne sa však tvorcom podarilo niečo vydolovať zo Sama, pri ktorého sledovaní som doposiaľ vyložene trpel, ale od príchodu do Citadely si u mňa začína pomaly budovať sympatie. Naopak z Daenerys začínam mať výrazne zmiešané pocity a zdá sa mi, že jej postava popri svojich charizmatických radcoch ako Tyrion, Olenna a Varys akosi stagnuje. Chlapské oko poteší Missandei a v závere naopak trochu naštve Euron, kedže svoj útok zahájil zrovna, keď to začínalo byť medzi Ellariou a Yarou zaujímavé. ;) Záver si spolu s cennými darčekmi pre Cersei uchmatol sám a nutno priznať, že práve Euron (ktorého by som najlepšie charakterizoval ako obdobu akéhosi Jokera vo Westeros) je doposiaľ to najlepšie čo siedma séria ponúka a nemôžem si v tomto prípade pomôcť, ale každým ďalším výstupom mu začínam fandiť čím ďalej tým viac. A Theon je zase bezosporu "cockless count". ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od náznaků přichází první plánování a nitky postav postupně se proplétají. Poprvé za celou sérii se sejdou dva charaktery, které se dosud neměli šanci poznat. Do toho máme šanci pochopit nuance nadcházející velké války a toho o co v ní jednotlivým stranám jde a jakými kartami hrají. Vidíme nové zbraně, taktiku a možnosti, které se jednotlivým hrdinům otevírají. Celé opět okořeněné skvělými monology a dialogy postav. Tleskám a modlím se, aby ten týden rychle utekl. Kvalita předchozí epizody srovnatelná s touto. 85% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovorové, podobné první epizodě, jen střihově rychlejší tak o 20 procent. Postupem času ale houstne atmosféra a vrcholí to divokou námořní bitvou. Cersei vede, možná trochu nečekaně. Akce není tak dobrá, jako některé bitvy v minulé sérii, ale beru to jako takovou ochutnávku. Výtečný minisouboj Euron vs. holky z Dornu. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová epizoda má stále trošku pomalejší rozjezd, nicméně se příběh začal konečně sunout neúprosně dopředu. Dočkali jsme se velkých intrik, krve, nahoty i hnusu – jako by si tvůrci odškrtávali seznam, co prostě ve Hře o Trůny musí být. Na své si tak přijdou všichni fanoušci. Série se nám zde moc pěkně rozjíždí a já se nemůžu dočkat, co přinesou další epizody. Vypadá to, že se zkrácení série na pouhých sedm epizod začíná vyplácet. Celý článek zde. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samovy a Branovy dějové linky mě bavily zřejmě nejmín ze všech (vedle pokusů o svádění Šedého vlka), šestá serie je trochu pozvedla a v sedmé pozice učedníka v Citadele Samovi vyloženě sluší. Bran nikdy nebyl schopný nejméně vzbudit větší empatii a ted už cíleně praticky bez emocí. Linku bezchybně odporné postavy po konci jedné vždy pevně zachytí jiná postava, zde v plné zbroji v námořní bitvě. Ošklivé, kruté. Tak jak to mají diváci GOT rádi ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama