Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál. Základná schéma je možno až príliš klasická a odhaľovanie veľkého tajomstva nie je až také napínavé, ale funguje to. Dôraz kladený na vzťahy medzi postavami a prestrihy do minulosti ma bavili. Akurát na hlavného hrdinu som si musel chvíľu zvykať... Nečakajte depresiu (MESIAC) ani horor (SUNSHINE) a možnože sa budete baviť, rovnako ako ja... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že tohle nepokračovalo dál, protože to mělo kvanta potenciálu a tvůrcům se podařilo v první sérii odkrýt jen špičku ledovce. Je fakt, že je celej seriál rozmělněn vztahovými peripetiemi, ale ono to, pokud se přenesu přes fakt, že takhle se opravdu cvičení astronauti nechovají, kupodivu funguje dobře, nepůsobí to povrchně a divák se o postavách, které sleduje, hodně dozví. Do toho mírně lostoidní zápletka ohledně tajemné entity, která defacto nasměrovává celou vesmírnou misi. Funguje to velmi dobře a atmosféra by se dala místy opravdu krájet. Nutno dodat, že hodně dělá perfektní vizuál (jak kulisy, tak CGI) a na seriálové poměry velice nadprůměrná hudba, která určitě tvoří půlku atmosféry. Svou snahou o filozofický přesah to místy až připomíná Vesmírnou odysseu, byť je otázka, zda to měli tvůrci opravdu tak promyšlené, jak se snaží tvářit, a nebo jen tím vším tajemnem tahali diváka za fusekli. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že je Defying Gravity jedním z těch seriálu, které Fox neprávem zabil neskutečně brzo. A odpovědí se divák již nedočká... ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Seriál s velkým potenciálem, který bohužel skončil někde v půlce. Nepopírám, je to soupka, ono co se dá dělat při cestě na planetu než vytahovat na povrch staré rány z minulosti a podivné vztahy jednotlivých členů posádky mezi sebou Přesto mi serie kvitovala. Když pominu otravné nadřízené, kteří byli až příliž okatě tajemní až záporáčtí tak z toho mohl být dobrý seriál. Konec tak trochu skončil nedořešený. Bylo by ale zajímavé jak by serie vyvíjela dál, Rozhodně dobrá záležitost, nemohu jen než doporučit. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Je to škoda že byl tento seriál zrušený,přesto že se jedná spíše o ukecanou vztahovku,má(spíše měl) velký potenciál,ale jak psali v Pevnosti,zdá se že na tohle ještě nejsou diváci připraveni.Je tu jedna loď,jedna posádka,jedno řídící centrum a jedna mise..nic moc,dalo by se říci.Seriál má však skupinku sympatických a zajímavých postav v čele s Madoxem v solidním podání Ronem Livingstonem.Hlavním faktorem je záhadná Beta,která dělá seriál ještě zajímavějším.Možná by se dalo říct že je to příběhově jednodušší.V podstatě se tu celou dobu omývá jistá mise na Marsu a další maličkosti točící se kolem jednotlivých postav,ale ono by se i z tohohle dalo postupem času vytřískat více.Bohužel už se nedozvíme co se stane dál a jak to s posádkou dopadne.Neměl bych to tu říkat,ale na druhou stranu si to může každý kdekoliv přečíst.Těchto seriálů je málo a většinou spíše podprůměrné a proto bychom si měli ty lepší,jako je tento případ,hýčkat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som pred rokmi nejakých 7 dielov a pripadalo mi to strašne naťahované. Posádka ma nenadchla aj keď po hereckej stránke bola obsadená solídne a pár mojich obľúbencov sa medzi nimi nájde. Bohužiaľ nemali čo hrať. Triková stránka bola tiež slušná a kulisy lode pekné, ale najväčším sklamaním pre mňa bolo to, že dej na lodi nebol príliš zaujímavý a tak si scenáristi museli vypomáhať otravnými flashbackmi na život posádky na zemi, vďaka čomu sa odhalenie hlavnej pointy neustále odďaľovalo a keby seriál predčasne nezrušili, tak by to určite naťahovali x sérií, čo by som aj tak nevydržal. Takže ma nemrzí, že seriál zrušili a je mi jedno, či ho stihli nejak narýchlo uzavrieť. Aj tak to bola nuda od začiatku. 4/10. ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama