Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už někdo natáčí horor o třech postavách v komorním prostředí, měl by v rozpočtu přitlačit alespoň na honoráře herců, nebo to dopadne jako tady a tam, kde by slušnější herec dokázal dodat požadované emoce, tady jsou jenom herci z ranku ochotnického představitele křoví č. 4 v Divotvorném kostelníku od Chrchlala Hudlaláka. A že to má nějaké ty gore scény? Ok, ty jsou docela slušně natočené a nesnaží o zbytečné, krvavé fullfrontaly, které by jen odhalili nejisté triky, ale naopak je střihač dávkuje se správnou délkou, ale to je tak asi všechno. Emoce postav, nic, jejich herectví, nulové, takže jakékoliv zaujetí pro děj je minimální a přítomné mučení je dost nudné a neinovativní, přičemž závěr je natolik debilní a bizarní, že se změnil z hororu na bohapustou komedii. Fin. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žiadne „spievanie v daždi“, ale jednoduchá a samoúčelná mäsiarčina. Nič pre citlivé povahy, či vyznávačov majsterky pera Rosamundy Pilcherovej. Sedemdesiattri minútová porcovačka, určená len pre fanúšikov žánru, ktorí sa narodili priamo na jatkách a pre doktorov špecialistov, zubárom počnúc a patológom končiac. Vzhľadom na minimálny počet postáv sa v tomto japonskom filme dá výborne orientovať a postavy si skutočne nebudete zamieňať. Hlavne z toho dôvodu, že sú len tri, pričom jedna z nich je žena a druhý chlap je prakticky po celý čas priviazaný a prichádza o jeden orgán za druhým. (Samozrejme nemám tým na mysli hudobné nástroje.) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked som videl tento film pred rokmi, tak viem, že sa mi nejako nepáčil a čakal som čo poviem po opätovnom zhliadnutí. Príbeh tento film nemá, len čisté nefalšované explicitné násilie. Všetko tu už bolo a aj lepšie spracované. Poslednej dobe holdujem Japonským exploitationom, ale tento ma nezasiahol, lebo príbeh tvorí minimálne polovicu filmu a tu prakticky nebol. Je tu aj naivita zo strany týraného páru. Je to neskutočný masaker, ešte teraz ma boli prirodzenie. Za tu lietajúcu hlavu, ktorá si poslednýkrát zahryzla do krku, dávam o jednu hviezdu na vyše, lebo to ma naozaj pobavilo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér strašidelného snímku Noroi, což byla povedená pseudodokumentární duchařina, se tentokrát vypravil do vod snuffu a exploitationu, aby diváka už neděsil, ale přimo zhnusil. A bohužel taky nudil. Celý film sledujeme tři postavy, úchylného doktora a jeho dvě oběti, kterým udělá sexuálně dobře, aby je vzápětí na to fyzicky mučil, psychicky odrovnal, a rozřezal na malý kousky. Zní to dobře, ale ve skutečnosti to taková sranda není. Má to pár gore záběrů, neestetickou brutalitu, ale spousta toho jde mimo kameru. A do toho nešťastně vybraná dvojice trpících, jejichž osud mi byl jaksi u prdele. Grotesque se námětem blíží příbuznému The Butcher, ten si mě však získal svou syrovostí a pocitem autenticity, což tady bohužel úplně chybí. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Hodně brutální exploitation po japonsku, který se bohužel snaží být brutální za každou cenu a to i na úkor ostatních prvků. U exploitationu se dá násilí samozřejmě čekat, ale obyčejně bývá nabalené buď na nějaký hlubší záměr nebo má aspoň nějakou výraznější dějovou linku. V tomto případě jsem po obojím pátrala marně. Násilí zde zobrazené sice nemá jen tak někde obdoby a i ostříleným gore fanouškům se bude místy trochu zvedat kufr, ale pokud je jediným obsahem filmu, nejde to bohužel hodnotit jinak, než jako průměr. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama