Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hitlerovy příkazy zněly neustupovat a nevzdávat se, v kruté zimě tak zahynuly více než dva miliony mužů. Boj o Stalingrad se tak stal přelomem ve vývoji války a Německo se z této zničující porážky nikdy nevzpamatovalo. Brutální realitu můžete vidět očima německého důstojníka Hanse von Witzlanda (Thomas Kretschmann) a jeho čety. Sledujte příběhy obyčejných německých vojáků, kteří poznávají pravou povahu režimu a nadšení z budování Třetí říše u nich pomalu přechází v rozčarování a v touhu dostat se za každou cenu domů. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

První co zaujalo, byl jasný rozdíl oproti hollywoodské tvorbě prakticky ve všem. Jako další zaujala syrovost s jakou byly natočeny a podány divákovi drastické válečné a přitom běžné scény té doby. A hlavně mě silně zasáhl pocit zbytečnosti a marnosti všech válek, které jsou v globálu nesmyslem. A celá tragédie, ať ji servíruje jedna či druhá strana, ukazuje člověka ubohého, poníženého, zbídačeného, doživotně zničeného a v základu zbytečně zúčastněného NIČEHO O NIČEM a pro NIC. Proč rozebírat krutosti a muka války a připomínat je ve smyslu varování, když se dá jednoduše říci, že tohle celé martyrium je dílem člověka člověku. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Stalingrad-slovo které budí respekt stejně jako pohled na žraloka bílého.Film který ukazuje že ve stalingradském sněhu nešlo spoléhat na osudovou něhu.Začátek filmu je takový prázdninový jak se vojáci koupou ve společnosti plážových slečen někde v Itálii,radují se a nabírají síly z předešlých bojů a vzápětí je slyšet trumpeta a začíná rychlý nástup na nádvoří,na cestu vlakem do míst odkud pro většinu z nich nebude návratu.Vědí že jedou bojovat,ale díky propracované propagandě srší humorem,vždyť jedou do Ruska,do země která stojí na hliněných nohách jak se německému národu snažilo nabulíkovat vrchní velení wehrmachtu.Skvělé scény,skvělá "bořící" hudba od Norberta J. Schneidera vytváří hustou atmosféru po celý film.Josephovi Vilsmaierovi se povedlo natočit doslova autentický film o zimě,hladu,smrti i bezmocnosti a Stalingrad z roku 2013 se tomuto o 20 let staršímu snímku ani zdaleka nepřiblížil. ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo řečeno válečných filmů z pohledu německého vojáka je málo. Což je obrovská škoda. Sebereflexe k takovýmto událostem patří a německý Stalingrad nestaví vojáky do hrdinů, jak to často dělají američané a především rusové, ale ukazuje je jako lidi vhozené do příšerného pekla, kde se snaží za každou cenu přežít nejen sebevražedné útoky Rudé armády, ale hlavně krutou zimu a ukrutné podmínky bojiště. Jediné co je drží při smyslech je přátelství a spolubojovníci, ale i ti se v tvrdých podmínkách mění. Když jsem film viděl poprvé, byl jsem přesvědčen, že takto má válečný film vypadat. Z nikoho nedělá hrdinu ani padoucha. Obě strany jen chtějí přežít a ideály s propagandou jsou stranou. Film u kterého happy end nečekejte. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pre divákov naučených na vojnové sovietske filmy je to rozhodne zaujímavý pohľad na boje o Stalingrad zo strany Nemcov. Zamerané na osudy vojakov a ich snahu o prežitie. Aj vo vykúrenej izbe mi bola zima pri sledovaní tohoto filmu. No a pohľad na vojaka, čo mu práve granát odtrhol obidve nohy ... brrrr. Odporúčam milovníkom vojnových filmov. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohľad na svetovú vojnu z "tej druhej" strany. Na moje prekvapenie nešlo o dobíjanie "mesta,ktoré sa stalo legendou", ale skôr o komorný príbeh niekoľkých Nemcov. Pomerne reálne správanie a charktery postáv, pekná hudba a dostatočne odporný velitelia navodili tú správnu atmoséru na rozmýšľaie. Akcia je dosť minimalistická a chýba jej dynamika dnešných filmov, ale film má niekoľko veľmi silných scén, ktoré hravo prekryjú malé neodstatky... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kde tanky útočí na Němce, se jedná o skutečné tanky T-34 zapůjčené Československem na natáčení ve Finsku. (Gastovski)
  • Prilby, ktoré vo filme používajú výsadkári sú klasické prilby Wehrmachtu. Výsadkári mali v skutočnosti odlišné, veľmi vzácne prilby. (Johnny.ARN)
  • Herci museli před natáčením absolvovat základní vojenský výcvik, aby ve filmu působili jako opravdoví vojáci. Tento výcvik se uskutečnil na americké vojenské základně Hohenfels v Německu a řídili ho Američané. Filmový štáb dal každému herci možnost působení kdykoliv ukončit a odejít. Nikdo neodešel. (chleba24)

Související novinky

Největší námořní tragedie ve filmu

Největší námořní tragedie ve filmu

25.01.2007

Německá televizní společnost ZDF oznámila, že natočí velkofilm o největší námořní tragédii. V lednu 1945 se přeplněný Wilhelm Gustloff po nárazu torpéda, jenž bylo vypáleno sovětskou ponorkou, během… (více)

Reklama

Reklama