Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách. Až při hodnocení zjišťuju, že režisér je tvůrce filmu Poughkeepsie Tapes, který se mi také velmi líbil. Johne Ericku Dowdle, u jiných možná ne, ale u mě to máš hodně dobrý. (2021: Uběhlo jedenáct let a z hlavy si vzpomenu jen na dva horrory, které Ďábla za tu dobu překonaly. Vzhledem k tomu dnu, na němž se dnes žánr nachází, přidávám pátou hvězdu bez většího váhání.) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neverím v peklo. Nie je ho treba.“ Nepáčilo sa mi to. Vďakabohu to bolo príjemne krátke (ledva hodina 15), občas to malo príjemnú „technickú“ atmosféru a povedal by som, že neznámi herci tomu len prospeli. A ak by Shyamalan v tejto tradícii (raz do roka malý komorný horor z jeho produkcie a na základe jeho mysteriózneho námetu) pokračoval, mohlo by to byť časom čoraz lepšie. Každopádne DEVIL sám za seba príliš neobstojí, atmosférou mi troška pripomínal IZBU 1408, ktorá sa mi ale páčila oveľa viac. Čo sa týka záverečného šokujúceho rozuzlenia, pripadalo mi ako blbosť. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Kdo je kdo, mi bylo jasné cca po dvaceti minutách, jak to asi bude odsejpat se taky dalo poznat, jen ten konec mě trochu zaskočil. Ďábel a pravidla? Super, pokud je to tak, vůbec není nic ztracené, protože dostat se z pekla je jen o podrobné znalosti pravidel a šikovnosti v práci s nimi:-)) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako bych sledovala další "Stalo se", tentokrát ovšem na ploše 2x2 metry. Na horor málo hororové, atmosféra de facto ihned po titulcích mizí do ztracena a (ne)čekaný based-on-SAW závěr postrádá šmrnc. Za nejděsivější filmy považuji ty o peklu, tady to ovšem neplatí. Edit: Rewatch špatný. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ďalšia žánrová jednohubka, ktorá nesklame ani neohúri. John Erick Dowdle je zručný režisér a i keď mu Quarantine nikdy neodpustím má moje sympatie a očakávam jeho dalšie filmy. Film má atmosféru, ktorá sa začala budovať od úvodných tituliek a ked osoby nastúpili do výťahu začala 80 minútová klaustrofobická hra s divákom. Je zbytočné rozoberať dej a dejové zvraty vo filme, pretože Devil je b-éčko a chvalabohu sa na nič viac nehrá. Strojca filmu M. Night Shyamalan ide pomaly, ale iste dolu vodou, no takéto rýchl kvasy môže vymyslieť a vyprodukovať každý rok na halloween namiesto série SAW. Z filmu mám veľmi dobrý pocit, pretože je zvládnutý po režijnej aj technickej stránke, má svoje mrazivé momenty a síce záver nie je tak šokujúci aký by som od Nighta očakával, ale je aspoň zaujímavý. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno