Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (561)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Shlédnuto v kině ve 2D. Trailer mi nepřišel špatný, nějak jsem neměl v plánu na to vyrazit do kina, ale nakonec jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl, že tak učiním. Výsledně jsem zklamán rozhodně nebyl. O nějakém nadšení se tu mluvit nedá, ale o neškodné, roztomilé, vtipné a nenáročné jednohubce už jo. Na tenhle film se zlobit určitě nemůžu. Má to určité zápory, nedostatky, ale přesto mě to celkem bavilo. Je to trochu nadlehčené, zejména vedlejší postava, kterou ztvárnil Samuel L. Jackson tomu dopomohla. Opravdu mě tak dlouho Samuel L. Jackson nepobavil. Měl vtipné hlášky a byl zde správně ujetý. Furt se tu něco dělo, i i když nebylo zrovna nejrychlejší tempo. Hlavní hrdina Alexander Skarsgård zde do role Tarzana krásně seděl. Christoph Waltz do záporné role seděl, stejně jako ve Spectre mě bavil až do konce. Potěší i menší role Djimona Hounsou. Akce tu je natočena dobře, sice je tu vidět ta digitalita, zejména na konci filmu, ale to mě nějak netrápilo. Režisér David Yates si mě především získal 4 počinů o Harry Potterovi, a sice: Harry Potter a Fénixův řád (2007), Harry Potter a Princ dvojí krve (2009), Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011). Co mi vlastně chybělo v tomhle snímku, když jsem začal tak chválit ? No, třeba nějaké to napětí, nepředvídatelnost, lepší finále a hlavně více scén, kdy Tarzan vyrůstal v přírodě. To tu bylo promítnuté ve flashbacích, ale ne nějak podrobně a jen pár scén se tu zde našlo. No, nevadí, přesto tu bylo pár dobrých scén, i těch akčních. Hudba tu byla teda docela dobrá. Když jsem odcházel z kina, přemítal jsem, jestli nedám tu 4 hvězdu, ale nakonec jsem se rozhodl, že dám tu lepší 3 hvězdici. Nebyl to špatný film, ale dá se na něj docela rychle zapomenout. Ještě jednou bych si ho třeba při správné náladě pustil. To je vše. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nový Tarzan bol jeden z mojich top filmov na ktoré som sa tešil. Trailer vyzeral lákavo, triky sú dnes na špičkovej úrovni a opice vyzerajú skutočne ako živé, tak si hovorím super, konečne dostane Tarzan spoločnosť, ktorá nebude na smiech a zvieratá budú na nerozoznanie od živých. Už len ten príbeh a neposrať to..., lenže už prvé recenzie boli dosť biedne a do kina som nakoniec nevyrazil. Pozrel som to a musím priznať sklamanie. Chcel som vidieť Tarzana -zrod legendy, teda všetko od začiatku, to, čo robí Tarzana Tarzanom. Ako sa v lese ocitol, ako vyrastal, ako prežil, prípadne ako sa tam dostali jeho rodičia a tak. proste klasika , ktorú niečím oživím, hlavne teda dokonalými trikmi, prípadne nejakou zaujímavou dejovou linkou navyše. Tento príbeh, kde Tarzan už v civilizácii žije, je dokonca ženatý! a musí sa vrátiť tam, kde vyrastal ma až tak nezaujal. Máme tu pekné obrázky, prírodu, kvalitných hercov, no napriek tomu filmu chýba tá magická prísada, pre ktorú je film viac ako priemerný. 60%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Z Tarzana je lord, po liánách se nehoupe, Jane už mu dávno zahřívá postel a gorily může vidět tak možná v cirkusu. Scénář je psaný snad na koleně, není nijak zajímavý, je tu prostě jen proto, aby se vrátila postava, která po desetiletí láká filmové fandy k pokladnám kin. Zpět do džungle naše hrdiny vylákají plány jistého elegána, který lidi škrtí svým růžencem (ano, věřte mi), svou roli hrají diamanty i dodržování lidských práv. Leccos spolu neladí, většina linií je divákovi ukradená. Afrika je nicméně dál nebezpečná, zvlášť když v ní pobývají nejrůznější spekulanti (Christoph Waltz se už opakuje a opravdu to není fajn). Občas se flashbacky vrátíme do minulosti, aby byla tahle podívaná pro celou rodinu pochopitelná i pro ty největší tupany, ale dějově tvůrci nijak nepřekvapí. Kvalita digitálních triků je mnohdy kolísavá, jen jsem kroutil hlavou, že to celé opravdu stálo 180 milionů dolarů. Margot Robbie nabídne pár cynických momentů, zdaleka není tak sexy, jak bychom si představovali a přáli, ale jako jedna z mála nezklamala. Třeba takový Samuel L. Jackson je už doslova otravný. A Alexander Skarsgård je takový, jaký je: tedy nijak zvlášť zajímavý. Prostě jsme dali na hromadu velké množství peněz, sehnali na papíře zajímavé herce a atraktivní látku, přesto vzniklo jen nabubřelé a opulentní cosi, trikově mdlé a emočně vesměs prázdné. Postavy nemají žádnou výraznější hloubku, herci si odehráli své, shrábli honoráře a vydali se k další herecké práci, která snad nebude tak zoufale obyčejná. Škoda.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny, takhle to nepujde. Nevadi mi, ze tu nemame tu klasickou vypravenku o vychove decka a navratu do civilizace ala Greystoke, ale v podstate se dej rozjizdi az nejakou dobu od navratu Tarzana, ani to, ze pribeh je hodne jednoduchej, protoze kdyz nic jinyho, alespon dava prostor pro nejaky blbnuti v dzungli se zlejma otrokarema, mistnima kmenama i zviratama, ale tady bohuzel nic moc nefunguje. Triky jsou sice docela fajn, i kdyz nektery zvirata jsou trochu odflakly a celkove vizual vypada, ze nejaky prachy na film byly, i kdyz neustaly ladeni do sedivo-modry zacne bejt po chvili krapet unavny. Hudba je v podstate nezajimava a akce sice zajimava svym prostredim, ale uz ne provedenim, nic, co by tu nebylo. Ale nejvetsi problem, kterej bohuzel pohrbiva celej film, jsem mel z hlavni postavou, Skarsgård je tak neuveritelne nesympaticky, tupe cumici a naprosto bezcharismaticky drevo, ze uz jsem to dlouho nevidel. Bejt tu jinej herec, mozna ty vytky prekousnu a budu se bavit, ale tohle se fakt neda, to byl takovej silenej kokot, ze mi zkazil zazitek z uz tak prumernyho filmu. Slabsi 3*. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky sterilní CGI opruz, který ve vizuálně temnějších a prostorově uzavřenějších scénách paradoxně působí o dekádu dvě starší, než je ve skutečnosti. Yates sice před lety slepě nadchnul se svým prvním Potterem, ale od té doby hraje furt na stejnou strunu a je jen na ostatních, jak ten orchestr ukočírují. Margot Robbie - jejíž hvězda v posledních letech vzplanula naplno - stejně jako jiné části castu tak jako tak s návnadou jejich vzhledu či herecké minulosti budou někomu stačit ke spokojenosti, jinak by film měl sotva co nabídnout. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Ponuku stvárniť Tarzana dostal aj olympijský rekordér v bazéne Michael Phelps. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama