Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Pročítám místní komentáře a nestačím se divit. Většina vás si koukám vystačí s posouzením "ta holka je blbá" nebo "dyť to sama chtěla" a má vystaráno. Jasně o tom, že to evidentně nebylo znásilnění, protože do toho šla zcela dobrovolně, se můžeme dohadovat dlouho. Ale o tom ten film tak úplně není. Filmu jde spíš o subjektivní vnímání reality. Je to především o pohledu otec versus dcera, v němž každý posuzuje realitu úplně jinak a pak se podle toho taky chová. Otec vidí jasné zneužití dcery internetovým úchylem a moc touží se s dotyčným osobně vypořádat. Když to nemůže udělat, trápí ho obsedantní představy a má potřebu hledat úchyly všude kolem sebe. Dcera je naopak čtrnáctiletá naprosto ukázková puberťačka, která se snaží zapadnout mezi cool oblíbené holky, ale hlavně hledá někoho, kdo jí rozumí, kdo jí pochopí a nebude ji odsuzovat, což je v tomhle věku úkol věru nadlidský. Jakmile má pocit, že tohle všechno konečně našla, sama sobě vsugeruje, že na ničem jiném nezáleží a vnímá "úchyla" jako svého potencionálního přítele. Poté ho přede všemi sveřepě chrání, otcův přístup v ní přitom ještě posiluje vědomí, že "úchyl" byl opravdu jediný, kdo jí kdy rozuměl a ostatní jí nechápou a jsou proti ní zaujatí. Ke zlomovému okamžiku a spadnutí růžových brýlí dochází ve chvíli, kdy zjistí, že podobně jako s ní si chatoval a vyspal se i s řadou dalších dívek. Film je tedy, co se týče psychologie naprosto ukázkový, ať už duševní pochody jednotlivých postav chcete nebo nechcete chápat. Důvod, proč přesto dávám za tři, je zpracování. Přestože film ví, co nám chce sdělit a také to plní, činí tak vzhledem k tématu s překvapivě nezáživnou formou. První půle je víceméně nudná a zlepšení nastává, jakmile dostane víc prostoru Clive Owen, protože ten tu hraje opravdu výborně. Bohužel tím více vyniknou plytké výkony zbytku osazenstva. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu si říkám ,,kde nechal Clive(jako postava) mužské myšlení?! Potažmo, kde je nechal Rosíček Shwimmer?", a v druhé si řikám - ,,co to dělá, proč to dělá, proč jedná tak lehkomyslně a zbytečně agresivně, proč je ta malá holka tak naivní a blbá, proč jsou vlastně všichni blbí?" Celých 90 minut jsem na to nemohl přijít a štvalo mě to, ale posledních pár desítek minut dovolilo mé napuklé žíle, zase v klidu splasknout. Film jako takovej, je suprovej - Clive, zajímavé kontroverzní téma - internet a úchylové, skvělé dialogy a, jak se dalo čekat, dobře odehrané role. 75% [HD] ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI JEDINÝ KDO MI ROZUMÍ“...,,CÍTÍM K TOBĚ TO SAMÉ, ANNIE“..... /// Sehnat přítele je dneska fuška. Annie má štěstí! Ten její - na ,,chatu“ je milej, chytrej a... to vlastně stačí. Určitě by si dobře rozuměl i s jejím tátou (kurvaže, dyť jsou stejně starý!). Je prostě dokonalej! Film jako ALARM? Nikdy jsem nebyl 14ti letá holka a v jejím věku jsem na ,,chatu“ jezdil pařit (byla taková dřevěná s okýnkama a ...prostě domeček!). ZNEKLIDŇUJÍCÍ? Koukat na uchyláka, jak balí mladou (malou) holku (nepište mi holky, že nejste malý!), pak na ty kolem, jak je to sere a jí to nesere, pak to sere jí a ty vostatní taky, aby to nakonec nesralo nikoho a skončilo to šťastným fyzikářem..... Příběh odsunuje filmařinu do pozadí (každopádně z tý L.Liberato by něco bejt mohlo, jestli ji nějakej perverzák...). Neříkejte mi, že to takhle u vás funguje? Že je chování obyčejných lidí kolem mě horší než všichni perverzáci světa! Jo, emoce jsou, ale nevím, jestli jsem očekával zrovna tenhle ,,druh“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mé lásce po ,,síti“ nefunguje kamera (ta webová...). 2.) Nevím, jak se dneska balej 14tky. 3.) Chtěla bych si zase popovídat se svým perverzákem. Jak se má, co máma, pes.... 4.) Mám dospívající dceru a hledám důvod k zabavení počítače z dětskýho pokoje. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil moc.. I když jsem věděl, jaký druh pocitů ve mně vyvolá. Proč ? Mám rád filmy, které poukazují na aktuální a vážná témata a i tohle k nim bohužel patří. Při sledování (nejen) postavy Willa (Clive Owen), zažijete pocity absolutní bezmoci, lítosti, hněvu.. Film perfektně vykresluje jednotlivá stádia vyrovnávání se dívky s takovým traumatem - od popírání (dokonce obhajoby násilníka), po smíření se s pravdou. Rovněž zdařile poukazuje na fakt, jaké nebezpečí internet skýtá pro "nepřipravené" a důvěřivé jedince. V posledních minutách je zdůrazněno to nejhorší. Že ve většině případů se tyhle zrůdy navenek nijak neliší od ostatních, díky čemuž jejich okolí nic netuší a jak málo stačí, aby se jedna z nejhorších nočních můr (nejen) rodičů stala skutečností. Provedení NENÍ dokonalé. Po režijní stránce tu byla hluchá místa, thrillerem bych jej taky nenazval. Ale i přesto se jedná o velice těžký a působivý film, herecké výkony dua L. Liberato - C. Owen jsou nadmíru uvěřitelné a co je nejdůležitější, vyvolal ve mne spoustu velice silných emocí. Suma sumárům ? Trust je filmem, jehož zhlédnutí by Vás nemělo mrzet - 90%. PS: Schwimmer vyslal jasné varování a víte co ? Čím víc takových filmů dospívající mládež uvidí, tím lépe. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Pokud váháte, zda-li se na tento film podívat, doporučuji nejdříve zhlédnout trailer. Dostanete totiž přesně to, co máte možnost vidět v upoutávce. Naivní lolita nalítne internetovému pedofilovi, který ji následně "znásilní". Člověk by se pozastavil nad tím, proč vyhledávala lásku zrovna přes internet, když měla relativně fajn rodinu, dobré přátele a úspěchy ve volejbalovém družstvu. Přesto na dětskou důvěřivost tvrdě doplácí nejen ona, ale záhy celá její rodina. Drama o znásilněné se tak rázem mění do rutinního rodinného dramatu, kde se střídá zobrazení frustrací dívky, která se nepochopitelně skoro celý film pedofila zastává a otce, který se nemůže přenést přes fakt, že jako ochránce dívky selhal. V druhé polovině se dívka smíří se situací a nervově se zhroutí, záhy se zhroutí otec, že se zhroutila dívka, a pak se po americku obejmou a je konec. Ano, to jsem nenapsal o posledním filmu Davida "Rosse" Schwimmera zrovna pěkně, ale skutečně to tak prostě působí. Jediný vztah, který se během filmu nějak rozvíjel a budoval byl mezi dívkou a otcem. Závěrem mám tak pocit, že jsem zhlédl jen jedno z dalších průměrných dramat a v hlavě mi zůstala myšlenka: ,,já bych ty internety všechny zakázala!" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama