Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době geniální thriller - jenom doufejme, že z toho nebude série typu Saw. Určitý druh zadních vrátek si tvůrci nechali, ale snad jich nevyužijou. A hlavně na to nebudou ani peníze, pokud... (: _ _ _ Existují dvě teorie vysvětlující konec filmu. Jednu přijímá většina, a druhou menšina. Úplně stejný případ jako u seriálu Lost. Platí-li následující: • V této místnosti platí pouze naše zákony a pravidla. • Před vámi je jedna otázka, a je vyžadována jedna odpověď. • Pokud se pokusíte komunikovat se mnou nebo strážným, budete diskvalifikováni. • Pokud zničíte váš papír úmyslně, nebo nechtěně, budete diskvalifikováni. • Rozhodnete-li se opustit místnost z jakýchkoliv příčin, budete diskvalifikováni. vyvstává otázka „Jaké zákony, jaká pravidla?“. Samozřejmě lze věřit tomu, čemu tvůrci chtějí, aby se věřilo - anebo... Anebo využijeme pravidla #1 a vše se nám projasní. Francouz, který nemohl být šéfem téhle hry taky má v takovém případě vysvětlení, že. (: _ _ _ Velmi se mi líbilo, že bylo vysvětleno, proč limitovaný děj trval méně, než 80 minut. 2× totiž šel odpočet na hodinách jaksi „zmanipulovaně“. ✔ ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude na konci přepálené, ale vůbec. Lidi v místnosti zkouší normální věci, a k těm drsnějším jdou postupně a uvěřitelně, bez žádné scenáristická berličky. Konec není ani blbý, bohužel ale ani mindfuck, který by to katapultoval do kraje nezapomenutelných filmů. Rozhodně je to ale napínavé pokoukání k sobotnímu obědu, kdy se přistihnete, že jste přestali žvýkat a přemýšlíte, jak byste tu situaci řešili vy. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Od naprostého odpadu dělí film pouze nepatrný zlomek potencionální pointy. Naprostou náhodou jsem se k tomuto filmu dostala, když jsem sháněla jeden konkrétní snímek (který jsem doteď nesehnala) na doporučení jedné mé kamarádky. Vzhledem k tomu, že se jedná o thriller z jednoduchého prostředí bez jakýchkoliv přikrášlených věcí mě neuvěřitelně naštval konec a vůbec celá ta nesourodost. Za každým slovem od kohokoliv na plátně musíte čekat dvojí smysl a tudíž nevíte ani o co doopravdy jde. Osm lidí, kteří bez ladu a skladu likvidují rafinovaně sami sebe navzájem a neuvědomují si jak skvěle tím ukazují svůj hnijící charakter...Uznávám, že je velká spousta kratochvílí a jednou hlavní jsou filmy zajímavé. Ovšem zřídka kdy narazím na něco, z čeho mi padne čelist až na zem. Tohle? Ani zdaleka není to co jsem si představovala. Exam je vlastně filmem, který se snaží nabídnout NĚCO co celou dobu čekáte ovšem to něco se nedostaví a natolik vás rozdavače hvězdiček ochromí a protože naprosto netušíte O CO jde tak dáte tady plné souhvězdí - smutné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Řeknu to znovu, já mám tyhle filmy z prostředí jedné uzavřené místnosti strašně rád, jenže málokteré jsou dobré. No, vlastně nejlepší je v tomhle Kostka a Kostka 0 a potom Všichni do jednoho a pak Pohřben zaživa (asi by se tam dala dát i Telefonní budka). No, po tomhle musím říct, že jsem překvapen. Velmi mile. Osm lidí, žádný náhodný výběr, každý tam jaksi zapadá a patří a tihle musí odpovědět na jednu otázku, která ale nikde není napsaná. Kdo poruší předem daná pravidla, je vyřazen. Pravda, štve mě, že ta postava, která mě zaujala ze začátku, byla taky první vyřazená, ale co už, na podruhý už mi to vyšlo. Celý film sledujeme, jak se skupina snaží zjistit, na jakou otázku to mají odpovědět, ačkoli, ne celou dobu. Když jeden úmyslně vyřadí někoho jiného, začíná boj mezi všemi. Najednou se ukazuje, jakou má kdo povahu a všechno to je bravurně promyšlené, nenudí to a postavy jsou sympatické. Opravdu tu máme široký výběr zajímavých lidí, takže je z čeho vybírat. A napětí i atmosféra houstne s blížícím se koncem čím dál tím víc, takže mi nezbývalo nic jiného, než napnutě čekat na konec a doufat, že to nezakončí úplně blbě. Naštěstí se tak nestalo, ten konec je dost zajímavý. Takže jsem hodně rád, že z tohohle subžánru je stále někdo schopný udělat něco zajímavého a napínavého. 5* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

5.7.2010 ~ 80 minut, 8 kandidátů, 1 odpověď a žádné otázky, co je to? Zkouška. Pro mě i tak trochu trpělivosti. ~ Osm účastníků výběrového řízení ve velké a mocné společnosti je uvrhnuto pospolu do sterilní uzavřené místnosti. Je jim vysvětleno co lze a co nelze a jsou ponecháni osmdesáti minutám řešení jedné jediné otázky. Ta leží před nimi. Vše vypadá jednoduše, tak o čem ten film vlastně je? ~ Nečekaně, je ohledání otázky, nikoliv pouze odpovědi. Před každým z účastníků leží papír s pořadovým číslem kandidáta. Na papíru ale není napsáno nic .Aby tak někdo byl schopen odpovědět na otázku, musí se nejdříve nalézt ta otázka. Během filmu se tak nedostaneme nikam jinam z místnosti a pouze sledujeme chování lidí. Jejich reakce na druhé, pokusy o spolupráci či osobní zisk, to, čím doopravdy jsou. Výběrové řízení tak vypadá spíše jako hra. ~ Bohužel výše popsané je také negativem filmu. Pokud film nechce aspirovat na nejnudnější výtvor historie, je jasné, že se něco dít musí a děj gradovat a to jakkoliv. A také je jasné, že když zavřete do místnosti 8 lidí, budou nějak reagovat a utopistická pomoc jeden druhému to zrovna nebude. Film má tak poměrně málo překvapivých momentů a je dlouhý. Na to, že se vše odehrává pouze v jedné místnosti a vše stojí a padá na nápadu a dialozích, je to vskutku dost dlouhé. A protože je předem jasné, že výsledek bude až na konci filmu, tak jsem se už někdy v polovině přistihl, že mě ani moc nezajímá samotné pátrání po otázce a stavy a životní osudy oněch kandidátů, jako to, kdy už bude konec a co o jde. Aneb nedokázalo to udržet moji pozornost natolik, aby mě "pozadí" příběhu nějak nepřestalo zajímat. Jde dozajista o zajímavý a levný nápad, co se rozpočtu týče, ale přirovnal bych to tak trochu ke kostce bez morbidních smrtí. Uzavřený počet lidí v uzavřené místnosti, pachtící se za jediným cílem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama