Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepoviem nič nové, len, že Ben Affleck rastie v skvelého režiséra. Jeho Mesto je názorným príkladom, že aj na banálnej zápletke sa da vystavať poctivá, inteligentná a v akčných scénach aj dynamická kriminálka, hlavne ak sú k dispozícii zaujímavé charaktery a so žánrovým klišé sa narába citlivo. A aj napriek takmer maximálnej spokojnosti vo mne viac a viac doznieva pocit, že ide len o predzvesť niečoho väčšieho, s čím môže v budúcnosti Affleck - režisér vyrukovať. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdy se musíš srovnat sám se sebou..... Napsat něco o tomto filmu ve stručnosti je takřka nemožné. Stejně jako od něj očekávat jednoduchej tah ,,na branku“. Než se tady začne pořádně ,,skórovat“, trvá to asi tak hodinu a půl. S krátkýma přestávkama, který jsou výborný, ale stejně jako ve škole – krátký! Nejsem příznivcem povídání o věcech, který by se měli ukazovat. Byť je to ze života. A TOHLE ze života je! Ale mám rád delší verze filmů, a teď nevím, jestli jsem TADY neudělal chybu. Tohle totiž dlouho nemá dramatický náboj. Ovšem na akční scény budete chvilku vzpomínat. A fandové těch filmů, ve kterých se nemůžete rozhodnout, jestli držet palce zločincům nebo poldům budou vrnět blahem. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuju vidět perfektně připravený loupeže. 2.) Zajímá mě, co jako první udělá bostonská policie, když je nahlášena loupež. 3.) Zajímá mě, jestli je B.Affleck lepší herec nebo režisér. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Natáčet se začalo už v srpnu roku 2009 v Bostonu. (Kuzmik)
  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 92,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 154 mil. (NIRO)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama