Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Léto s kovbojem" bohužiaľ nie je žiaden americký western, akoby mohol názov napovedať. Je to blbá česká romantická komédia, ktorej vôbec nemôžem prísť na chuť. Dal som tomuto snímku už viac krát šancu, ale vždy ma to po chvíli začalo nudiť. Jaromír Hanzlík v úlohe buranského playboya je otravný, neznesiteľný a miestami až trapný. Tak isto aj škaredá, okuliarnatá Daniela Kolářová mi je silne nesympatická. Vytvorili spolu jednu z najprotivnejších filmových mileneckých dvojíc. ** ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie s několika moc pěknýma hláškama:já znám v okolí všechny krávy,ale vás jsem tady ještě neviděl, Kolářová:Vzal by sis mě? Vízner:Prosím tě,vařit neumíš, hezká taky moc nejsi. Moc pěkně se koukalo na Víznera, jak se chudinka snaží něco naučit, kráva mu ožírá skripta a od Kolářový dostává plesnivej chleba. Dámy Rosůlková s Medřickou byly k sežrání,ale mít je doma,tak by asi náhodou bouchnul plyn ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík hraje klasického hejska a přesně toho chlapa, jaký má být. Oldřich Vízner hraje typického vysokoškoláka a přesně toho chlapa, jaký nemá být. A Kolářová to má vše u prdele. Tedy až do chvíle, kdy i Vízner projeví zájem o jinou ženskou. Příjemná letní komedie o mileneckém trojúhelníku rozlišných charakterů. [14626. hodnocení, 255. komentář, 73%] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Herci si mohli během natáčení vymýšlet vlastní dialogy, a poté byly použity i ve filmu. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Jako 8letý se ve filmu objevil i Michal Dlouhý jako mladší bráška kovboje (Jaromír Hanzlík) Láďa. Šlo tehdy o jeden z jeho prvních filmů vůbec. (SvaPepina)

Reklama

Reklama