Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si človek myslí, že už nikto nemôže vymyslieť väčšiu stupiditu v podobe "sám vojak v poli vs armáda tisícich bojovníkov", príde niekto kto to úplne tromfne. A samozrejme, Američan v mexickom väzení okráda všetkých a každého spôsobom vreckára, ako na nejakom Baníckom jarmoku v Prievidzi. Porazí všetkých a všetko. Ujde, vráti sa, ujde, vráti sa. Predtým stihne udrbať niekoľko miliónov. Mafiáni sa samozrejme, ako úplní kreténi vyšľahajú medzi sebou, v base, aj mimo nej. Dr. House zas zastaví v katastrofálnych hygienických podmienkach prebiehajúcu operáciu - vyberú ľadvinu, vložia ľadvinu, vyberú, vložia. A to nehovorím o tom voľnom pohybe do basy a von, do basy a von. TAK TAKÉTO FILMY MA UBÍJAJÚ a keby som išiel nato do kina, ako ma pôvodne prehováral brat, zaplatil to nehorázne vstupné, plus kola, plus pukance - 15 € v p...i!!! - cestou domov by som zatiahol auto niekde do tmavej uličky a prerezal mu achilovky!!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se schopil, aby si pro své fanoušky přichystal neortodoxní drama z vězeňského prostředí v Mexiku. Plno věcí je neuvěřitelných, ale na druhou stranu se na film hodně dobře kouká. Mel je tady správnej ranař, i když se dokáže projevit jako vcelku schopný cíťa. Jeho schizofrenní postava mě ale nedonutila si neužít tenhle po americku poctivej akčňák jako ze starejch devadesátek. Pro mě super návrat, takových filmů by s ním mohlo být daleko víc. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád, má dobré filmy, ale tohle mi prostě nesedlo. Říkejte si tomuto filmu "jeho návrat", neberu vám to, ale jeho návratem je pro mě film Na hraně temnoty. Tenhle film nemá příběh, hudba nic moc, i Mel už nehraje jako kdysi, tohle beru jako úlet. Podobný film Odplata se mi líbil o dost víc. Tomuto filmu dávám jen tak 23% = * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedním uchem dovnitř, druhým uchem ven. Průměrný, televizním dojmem působící akčňák, v němž se v nepravidelných intervalech střídají cool momenty, rádoby cool momenty, chytré momenty, hloupé momenty, napínavé momenty a nudné momenty. Celkově to není špatný film a /pro oba dva/ zbylé Melovy fanoušky bude asi velmi příjemným pokoukáním, já se k němu ale určitě nevrátím. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Není nad onu prázdninovou pohodu s tequillou v pářátech, cigárem v koutku úst, sombrérem zakloněným do očí a partičkou krvežiznivých mexických primitivů s rezavými pilníky místo kindžálů v zádech. To se to pak píše mamince do čumkarty. No, jedna radost. "Milá mami, v mexickým krimu to stojí za hovno. Aspoň, že to tu funguje jako v malém městě. Je tu jeden, co si dělá chutě na ledviny mýho nezletilýho kámoše. Ale jinak tu vaří dobře. Je tu dokonce malý bistro, ale to jsem zapálil. Ach jo. Na pokoji jsem sám. Včera jsem podělal jednoho spoluvězně. Právník je debil. Tak, mami, drž mi palce, ať se nezkazí počasí, pač ještě to by mi tak scházelo. Tvůj nepovedený, ale brzy bohatý, syn." ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Představitel hlavní role Mel Gibson se na filmu podílel také jako scenárista a producent. (Rominator)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Po filmu Spiknutí (1997) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Mel Gibson a Tom Schanley. (mzss1)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama