Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nech nad tým premýšľam ako chcem, nedokážem prísť na to, aký bol zmysel tohto filmu. Kamera fajn, herci fajn, a to je vlastne všetko. Prečo to vzniklo? Veď len obsah by sa dal povedať jednou vetou: Straší tu zlý duch a tak ho treba vyhnať a zachrániť sa. Niečo tak neskutočne infantilné, tupé, primitívne, opozerané a predovšetkým zbytočné by som sa neodvážil nakrútiť ani ja. Horor neobsahuje dokopy takmer žiadny zaujímavý moment, takmer žiadne ľakačky, a podobných (pomaly až identických) duchárin som videl toľko, že to už ani nespočítam. Vlastne ma zaujímalo len to, či to skončí dobre alebo zle, ale nech by bolo rozuzlenie akékoľvek, moje hodnotenie by to aj tak nezmenilo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po nadějně vypadajícím prologu z toho posléze začalo smrdět Paranormal Activity a přestože se ani The Apparition nevyhnul prvoplánovým efektům (židle zaseknutá ve schodišti, elcédéčko ve sloupu, pochodující kamera apod.), naštěstí dokázalo i párkrát pocuchat nervovou soustavu a to díky naopak pár povedeným nápadům, které už sice nejspíš nedokáží vyděsit tak jako dřív, přesto na mě, jakožto na velkého fanouška všemožných duchařin, pořád docela fungují. Plusové body pak film sklízí i za to, že nám konečně ukázal "ono zlo". A jelikož má film zhruba 72 minut čistýho času, nedokáže ani moc nudit. 2,5* ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slušná, opravdu slušná první půlka, kdy jsem byl napnutý bál se. Ale od zminěné druhé půlky to každou minutou ztrácelo kredit a šlo do podprůměru. Škoda! Právě do první půlky jsem uvažoval nad 4*, ale pak to šlo níž a níž, až jsem uvažoval dokonce nad 2*. Nakonec dávám hvězdy 3, ale slabé. Přitom dobře ladící pár, i dům, ale to co ce odehrávalo poslední minuty...Duchařina neduchařina - to bylo moc i na mě, místy jsem uvažoval, že se dívám na sci-fi...Znova říkám škoda, dalo se z toho vytěžit víc! ...50% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se zrovna dvakrát nepovedlo. Prostě nefunguje vzít jednu vedlejší postavu z hitu (Greene) přidat k ní hezounka ze seriálu co zrovna letí (Stan) a jako vedlejší postavu jim přidat herce z úspěšné série (Felton). Bohužel nic zajímavého nepřichází, s hororem to má nejvíc spojitostí asi v okamžiku kdy tam Ashley pobíhá spoře oděná. U toho alespoň všichni víme, že to k žánru patří. Lekačka, atmosféra, strašení - to nějak zapomněl tvůrce přidat. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Teda, tak bezradné zacházení s dějem a jednotlivými motivy jsem dlouho neviděla. Pravděpodobně budu ještě hluboce litovat své mise za zjištěním, jestli herci z Harryho Pottera umějí hrát. Zatím jsem dospěla k závěru, že si většinou příliš neumí vybírat filmy. A taky budu muset rozšířit hypotézu na to, že scenáristé neumí psát a režiséři režírovat a duchové strašit. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa medzi týmto filmom a japonským hororom Kairo (2001) objavili podobnosti, tento film oficiálne nie je remakom tohto filmu, akékoľvek podobnosti boli čisto náhodné. (Arsenal83)
  • Tento film bol v skutočnosti natočený a dokončený v roku 2010, ale vydanie bolo odložené o viac ako dva roky po tom, čo Warner Bros. ukončilo svoj vzťah s produkčnou spoločnosťou Dark Castle Entertainment, než nakoniec film vydalo v auguste 2012. Film však nedostal takmer žiadnu propagáciu. (Arsenal83)
  • Když Ben (Sebastian Stan) s Kelly (Ashley Greene) přijíždí na začátku filmu do nového domu se svým Volkswagenem, vozidlo nemá na předku vozu registrační značku. Druhý den však Kelly s vozidlem odjíždí do města a vozidlo registrační značku má, ale když se vrátí z města domů, vozidlo je opět bez registrační značky na předku vozidla. (BrianStorker)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama