Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Z hlediska gender studies by bylo velmi zajímavé film zanalyzovat, především z mužského pohledu dominance a jeho vnímání ze strany žen. Divák zde má možnost sledovat dvě odlišné poloviny, kdy v každé je moc a dominance v rukou někoho jiného. V té první se hlavní hrdinka Jennifer mění ze subjektu "zájmu" v pouhopouhý objekt. Je s ní zacházeno doslova jako s kusem hadru a musí se podřizovat úchylným a zvráceným choutkám agresorů. Jednotlivé akty mají svůj řád a jsou stupňované - od méně násilných (připodobnění orálního sexu) až po ty extrémní (opakovaná znásilnění). Mučení vyvěrá z podvědomého uspokojování libida, kterého je dosahováno výhradně voyeuristickým přístupem (jednoho uspokojuje nahrávání na kameru, další ukojí svou touhu "pouhým" sledováním znásilnění). V druhé části nastává symbolická "Jennifer's revenge". Aktivita Jennifer je směřována ke každému z násilníků zvlášť, přičemž proces mučení je daleko systematičtější a rychlejší; nejde o uspokojení, ale o samotnou pomstu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrzuje přesvědčení, že remakům má cenu fandit tehdy, když originální film za moc nestojí (bráno podle nežánrových hodnotících kritérií, žánrově původní ISoYG něco do sebe má). I Spit on Your Grave je atmosféricky poměrně věrnou předělávkou. Celkový feeling zůstal zachován, "rape" část je znepokojivá, "revenge" část pak až extrémně brutální po vzoru novodobých exploitation hororů. Při srovnání s nedávným remakem Posledního domu nalevo tedy nutno říct, že se tvůrci ISoYG vydali jinou cestou (bližší originálním snímkům). Což nemyslím ani pozitivně ani negativně, nýbrž to pouze konstatuji, oba filmy ode mne mají totožné čtyřhvězdičkové hodnocení. Steven R. Monroe zkrátka příjemně překvapil, při pohledu na jeho dosavadní filmografii natočil atmosférický film až nečekaně vysokých kvalit. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Možno to prekročilo tieň svojho predchodcu, ale aj cez áčkový vizuál oboma nohami stále pevne stojí v bažinách béčkovej produkcie (aj cez nadšené reakcie večne sklamaných hororníkov). Linearita nie je prúser, žial zlyháva motivácia, postavy sú tragicky jednorozmerné a karty vyložené po troch minútach. So slzou v oku spomínam na Eden Lake, kde som postavy behom chviľky miloval a nenávidel. Tu prázdnota. No a Sarah Butler nech je akokoľvek pekná a odvážna, tak pri tých jej drsných replikách by som jej neveril ani dieru medzi nohami. 55% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Miluju subžánr filmů o pomstě (naposledy úžasný Horseman, 2010), ale nesnáším když sklouznou do laciného porna + hrozných hereckých výkonů + trapného gore + zoufalé (ne)režie. Za jeden z takových považuju původní I Spit on Your Grave. Tohle nové převyprávění je naštěstí opravdu kvalita. Počínaje skutečnou začínající herečkou v hlavní roli (super odvaha !), pokračuje dobře zmáklou psychologií a motivací postav, nápaditým gore a konče jistou režií a profesionální kamerou. Jako celek drží pohromadě a nabídne i několik okamžiků, kdy se člověk zamyslí jak to sakroa teď bude pokračovat dál ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow! tleskam a musim rict ze tohle sem fakt necekal! celej zivot vyhlizim remake co sestreli puvodni film a kdyz uz sem myslel ze se takovej nenajde tak mne tahle predelavka lehce rozebrala pravda abych byl objektivni musim konstatovat ze to tvurci nemeli az tak tezky teda ne ze by original byla sracka to ne rozhodne ma neco do sebe a na svou dobu to je solidni provokace ale tohle mne jaksi zasahlo vic pravda je takova ze se jedna dejove o celkem vernej remake jenom ta pomsta zneuctene hlavni hrdinky je jaksi detailnejsi nechutnejsi a vymazlenejsi takze zatim co v puvodnim filmu se nemuzu zbavit dojmu ze nektery sceny tam jednoduse odflakli tak tady se v gore libustkach vyzivaji az az ani mi nevadila delsi stopaz spad je urcite vetsi nez u originalu a poslednich 20 minut graduje do jednoho z nejmnamkovitejsich masakru co jsem za posledni dobu videl a moje uchylne a nasilnicke srdicko radostne zaplesalo ne nemuzu si pomoct jdu na plnej pocet a i kdyz bych neveril ze nekdy neco podobnyho napisu tak hrde konstatuju ze tenhle remake zametl z dost prumernym originalem asi jako kyselina z lidskym ksichtem vrany z ocnima bulvama a brokarna z prdeli nejslizstejsiho a nej neuveritelnejsiho emerickyho sheriffa vsech dob! O YES! vykur mi devko ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Mollie Milligan bola počas natáčania tehotná, čo tvorcovia zakomponovali do do úlohy pani Storchovej. (Pat.Ko)
  • Chad Lindberg mal pôvodne stvárniť postavu Stanleyho, ale radšej si zvolil hrať postavu Matthewa. (misterz)
  • Po castingu měli herci pouze dva týdny na přípravu role. (Othello)

Reklama

Reklama