Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery: Původní verzi jsem neviděl, ale tohle mě docela zaujalo a říkal jsem si, že by to mohlo stát za to. No, jsem spokojený tak napůl. Nejdříve bych určitě nepochválil délku film. Film je na horor/thriller moc dlouhý a některé pasáže jsou zde přebytečné. Ze začátku to vypadalo slibně, holčina si sama vyjede na chatu k jezeru, která stojí uprostřed lesa. Bohužel pro ni, ještě předtím než tam dorazí, střetne se s místními chlápky, kterým je kolem třiceti a kteří ze 3/4 nejsou právě neviňátka. Myslí si, že lidi z města jsou namyšlení a povýšení nad ostatními a tak je nesnáší. Znáte to, že jo. Co má holka dělat s takovou bandou nesnášenlivých nadrženců, ke kterým se ještě připojí tamější šerif. Stane se, co se stane. Následuje trochu divná pasáž paniky mezi chlápky a divných interakcí mezi nimi, hlavní hrdinka na několik desítek minut úplně zmizí ze scény, aby se nadechla k mohutné odplatě. No a to co následuje potom je kapitola sama pro sebe, úplně jiný film než jsme doposud sledovali. Když opomenu to, jak je bez jakéhokoliv boje, tak naivně a jednoduše omráčí a chytí, tak nad čím mi zůstává rozum stát je to, co potom 4x, 5x následuje. Mučení a způsob úmrtí je hodně bizardní a dost to připomíná Saw! Sice to je hodně nápadité (některé ty mordy vážně stojí za to a jsou to velké chuťovky pro explo/gore fandy), ale celé to působí hrozně strojeně, nereálně a prostě to do celého konceptu moc nezapadá, že by se s nima vypořádala právě tímto způsobem. Navíc je to tak uměle na sebe naskládáno, že to působí moc jednoduše. Lepší revanší se teda určitě může pochlubit nedávno viděné "No moriré sola", tam to působilo napínavě a těm borkám jsem tam hodně fandil. Tady jsem to sledoval celkem bez zájmu a nebýt právě zajímavých gore scén, tak bych hodnotil asi ještě hůř. Je jasný, že to každému sedne jinak, z mého pohledu to dá jen na 3* díky chvílemi docela dobré atmosféře a zajímavým jednotlivým mordům, ale jinak teda žádná sláva, chtělo to lepší napětí a lepší revenge část filmu, abych tý holce fandil v každém momentu, bál se o ni a nakonec se radoval z jejího úspěchu. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"It´s date night..." Krásny príklad, že niektoré staršie filmy si oživenie zaslúžia. A možno dopadne lepšie ako originál. Takých prípadov sa nájde mnoho, no vždy musia na niečom stavať. U I spit on your grave, remaku kontroverzného brutálneho rape&revenge hororu, je to hlavne kvalitnejší scenár, lepšie budovanie atmosféry, citeľne drvivejší dopad a monštrózna dávka surovej brutality, ktorú Jennifer Hills aplikuje s nevídanou eleganciou a gráciou. Poučkový príklad sladkej pomsty pod taktovkou rozporuplného Stevena R. Monroa. Sarah Butler však predsa len postráda trochu z krásy Camille Keaton, a pôvodný Matthew bol lepší. Remake je však znateľne lepší film. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš, čo robia žrebcom, keď neposlúchajú, Johnny?“ Originál som nevidel, ale podobný film z nedávnej doby áno (POSLEDNÝ DOM NAĽAVO - tiež remake kontroverzného mixu slasheru, hixploitationu, exploitationu, revenge movie a pokusu o snuff zo 70. rokov 20. storočia) a nepáčil sa mi. Preto som od tejto snímky nič nečakal. Dvojnásobne pri pohľade na takmer dvojhodinovú minutáž. Nakoniec mi ale tých takmer 120 minút utieklo rýchlo. Môže za to šikovná herečka, dobrá práca s atmosférou, zručne obsadení „zlí chlapi“ (prajete im čo najbolestivejšiu smrť, ale zároveň neskĺzli k afektovaným karikatúram) a režisér, ktorý nezostal nič dlžný zlovestnej atmosfére „ticha pred búrkou“, ani hrubému násiliu. Film by sa bez neho zaobišiel, ale bol by to podvod. Režisér však ide na doraz a jednotlivé mučenia si vychutnáte... áno, je to troška zvrhlé, ale tento svet taký niekedy je aj „naozaj“. Jediné, čo mi prekážalo (okrem priemerných postáv, neoriginálneho scenáru a klišé typu „najväčší hajzel je v skutočnosti milujúci otec“), bol spôsob videnia sveta: muži sú zlí, ženy obete. Deliť to na základe pohlavia mi nepripadá ako najšťastnejšia žánrová cesta. Inak fajn. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka samozřejmě zní, v čem je vlastně největší rozdíl mezi předlouhou a tímhle remakem. Největší rozdíl je v tom, že záporáci tady mají videokameru, takže některé záběry jsou zřetelně amatérské a zbylé ryze profesionální, kdežto v 1978 to bylo amatérský celý sakumprdum. Oproti starším exploitationům ze 70tých let, který se pyšnily 16kovým dokumentárním lookem a spartánskými natáčecími podmínkami, jsou ty dnešní zcela profesionální. Ty důvody k tomu jsou dva. Jednak se na netu povaluje tuna všemožných grafických násilných obsahů zachycených amatéry, druhak dnes, kdy si může každý opatřit kameru a zvukové nahrávací studio, existuje kvanta nadšených filmařů, který točí podobně, jako se točilo v 70kách. Kdokoliv chce dneska dát dohromady exploitation, musí se logicky od obou těchto skupin odlišit řemeslnou precizitou. S tím dost úzce souvisí, (-spoiler-) že hrdinka se mstí stejným způsobem, jakým jí bylo ublíženo, takže ass-man dostane nabrokováno zezadu atp., nicméně co je zajímavé, pořízek s kamerou (de facto personifikovaný Meir Zarchi - v 70kách za kamerou, tady před ní) přijde o své oči. Kamera byla odjakživa chápána metaforicky coby oko. Hrdinka jinými slovy ničí 16mm oko a nechává jen to profesionální, skoro až digitální, v postprodukci vyžehlený. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a je až k neuvěření, že právě film který mi zpočátku tak nesedl, si nakonec vybojoval plný počet! V úvodu se skupinka venkovských duševních mrzáků nevybíravě vyřádí na atraktivní hlavní hrdince. To proběhlo s jedním velice důležitým zvratem a proto se také v části, kdy se do hry vloží šerif, má pozornost zvedla stonásobně. Následná pomsta však nikdy v žádném příběhu nebyla uspokojivější. Mučení i vraždy jsou velice nápadité a kupodivu i diváka zvláštně pohladí po duši. Oceňuji také brnknutí na strunu mystična a vysvětluji si tím i zdánlivé nelogičnosti, kdy například slečna sama manipuluje s dvojnásobně těžkými mužskými těly a zavěšuje do nejrůznějších pozic. Uvědomte si totiž, že až do konce není zcela zřejmé, zda incident skutečně přežila a nevrátila se jenom jako duch plný zloby a pomsty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Na začiatku filmu Jennifer (Sarah Butler) natankuje benzín za $19,78. Je to odkaz na pôvodný film, pretože, v roku 1978 vyšiel pôvodný film Deň ženy (1978). (Pat.Ko)
  • Mollie Milligan bola počas natáčania tehotná, čo tvorcovia zakomponovali do do úlohy pani Storchovej. (Pat.Ko)
  • Film s rozpočtem 2 miliony $, v přepočtu 35,3 milionů Kč, vydělal za první víkend pouhých 32,4 tisíc $ = 572,6 tisíc Kč. (boxofficemojo.com) (Karlos80)

Reklama

Reklama