Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický rape and revenge bez přidané hodnoty. Kvalitě tu ubírá zejména první fáze, která je vyloženě hloupá a samoúčelná. Revenge část je příjemnější. Sice trošku epizodní a nesouvislá, a jednotlivé smrti jsou překombinované, na druhou stranu ale slušně vymyšlené a rozhodně zaujmou. Jako samostatný snímek relativně zdařilé, jako součást žánru nic nového, spíše takové opakování pro začátečníky. Bohužel hlavní hrdinka není postavou, které by mohl divák fandit. Celý snímek je tak pouze jakousi atrakcí, která nedovede strhnout. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v originále, i zde přijíždí atraktivní mladá spisovatelka na venkov, kde si ji najde parta hulvátů, kteří ji jako bezbrannou "stuck-up city bitch" poníží a hezky hromadně znásilní. Ale pak se karta obrátí a ona vykosí jednoho po druhém. Nový je to uhlazenější, hororovější, ohledně nahoty korektnější (bůů) a o něco brutálnější (ještě aby ne). Děj je opravdu téměř na chlup stejný, nepřichází s ničím zásadním. Hlavní herečka trochu nudí, jinak je to obsazeno dobře. Zásadní problém je asi ten, že tu nedojde na nic extra. Nevidíte nic nového, nebo opravdu působivého, nemá to potřebný spád. Hodinu jsem se průměrně bavil, no a jelikož ta zúčtovací půlhodina nezaválcovala tak, jak jsem si přál, tak dávám bez většího rozmýšlení za tři. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"No ty krávo", řval jsem hned několikrát. A vlastně ani nevím, jestli bolestí nebo jestli to bylo na Sáru. Film z pomezí žánrů Přehlídka dámského spodního prádla a Hardcore porno byl rozdělen na dva zásadně odlišné poločasy. Ten první režírovala tlupa neandrtálců a stála za velký šišatý bobek. V polovičce základní části se ale trenér vyměnil a je na místě přiznat si, že divoženka s neustále pečlivě upravenými vlasy zachránila sezonu a tým dostala až do play-off. V něm rozsekala všechno, co jí přišlo do cesty a mně nezbývá než napsat, že se svými technikami a nekonvenčním přístupem k hajzlům by měla honem rychle odletět do Paříže. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Snad jeden z mála remaků, který svého předchůdce nekopíruje de facto záběr po záběru, ale jde si tak trochu i vlastní cestou a i závěrečné vraždičky dopadnou trošičku jináč, než v původním kousku, oproti kterému tenhle revenge napínák dokonce i docela odsýpá. A i když to nejni kdovíjakej zázrak, nebyla jsem nijak zvlášť odvařená a z hadru už jsem to taky smázla, pořád má u mě tenhle od nasraný naivky poplivanej hrobeček velkej plus právě za to, že po všech těch Vtipnejch hrách, Recech, nebo Upírkách, co si je máte pustit dovnitř, nekoukám dvakrát na do mrtě stejný film s líbivějšími herci. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrzuje přesvědčení, že remakům má cenu fandit tehdy, když originální film za moc nestojí (bráno podle nežánrových hodnotících kritérií, žánrově původní ISoYG něco do sebe má). I Spit on Your Grave je atmosféricky poměrně věrnou předělávkou. Celkový feeling zůstal zachován, "rape" část je znepokojivá, "revenge" část pak až extrémně brutální po vzoru novodobých exploitation hororů. Při srovnání s nedávným remakem Posledního domu nalevo tedy nutno říct, že se tvůrci ISoYG vydali jinou cestou (bližší originálním snímkům). Což nemyslím ani pozitivně ani negativně, nýbrž to pouze konstatuji, oba filmy ode mne mají totožné čtyřhvězdičkové hodnocení. Steven R. Monroe zkrátka příjemně překvapil, při pohledu na jeho dosavadní filmografii natočil atmosférický film až nečekaně vysokých kvalit. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Trvalo týždeň, kým sa podarilo presvedčiť Sarah Butler, aby prijala rolu vo filme. (misterz)
  • Keď sa Jennifer (Sarah Butler) nasťahuje a prvýkrát ide na toaletu, voda je tmavohnedá. Keď do nej vhodí mobil, voda vo WC je výrazne čistejšia. (Pat.Ko)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno