Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš, čo robia žrebcom, keď neposlúchajú, Johnny?“ Originál som nevidel, ale podobný film z nedávnej doby áno (POSLEDNÝ DOM NAĽAVO - tiež remake kontroverzného mixu slasheru, hixploitationu, exploitationu, revenge movie a pokusu o snuff zo 70. rokov 20. storočia) a nepáčil sa mi. Preto som od tejto snímky nič nečakal. Dvojnásobne pri pohľade na takmer dvojhodinovú minutáž. Nakoniec mi ale tých takmer 120 minút utieklo rýchlo. Môže za to šikovná herečka, dobrá práca s atmosférou, zručne obsadení „zlí chlapi“ (prajete im čo najbolestivejšiu smrť, ale zároveň neskĺzli k afektovaným karikatúram) a režisér, ktorý nezostal nič dlžný zlovestnej atmosfére „ticha pred búrkou“, ani hrubému násiliu. Film by sa bez neho zaobišiel, ale bol by to podvod. Režisér však ide na doraz a jednotlivé mučenia si vychutnáte... áno, je to troška zvrhlé, ale tento svet taký niekedy je aj „naozaj“. Jediné, čo mi prekážalo (okrem priemerných postáv, neoriginálneho scenáru a klišé typu „najväčší hajzel je v skutočnosti milujúci otec“), bol spôsob videnia sveta: muži sú zlí, ženy obete. Deliť to na základe pohlavia mi nepripadá ako najšťastnejšia žánrová cesta. Inak fajn. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bezúčelné násilie a brutalita sú dnes bežnou záležitosťou v céčkových filmoch, v ktorých je táto forma prezentácie podpriemerného príbehu jediná možná alternatíva, akou možno zaujať aspoň úzku časť zvrhlého publika. A keď som klikol na doterajšie Monroeove príspevky do filmovej knižnice, tak som bol presvedčený, že tento bude ďalším podobným. Do rúk sa mu však dostal kvalitný materiál, ktorý dokázal dotiahnuť takmer na úroveň psychothrillerov typu Funny Games, či dokonca Straw Dogs. Úvodných pár minút nasvedčovalo tomu, že celý film sa bude ťahať s typickými žánrovými klišé, ale s prvým náznakom napätia už atmosféra nepoľavila, naopak každou minútou sa stupňovala a príbeh ponúkal plno výnimočných momentov. Stredná časť ma takmer rozkrájala a so záverečnou časťou, keď som hlavnej hrdinke držal päste viac ako všetkým našim národným reprezentáciám, som úplne spokojný. Po dlhom čase som sa napríklad nepozastavoval nad nezmyselným konaním postáv, ako je to v podobných filmoch pravidlom. 85%. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku nám je Jenn představena jako hloupá fiflena, která si ráda koupe mobily v toaletních mísách. Pak když se příběh strne v její prospěch je těžké přejít na její stranu a fandit jí v jejích krutostech. Začátek se mě vůbec nelíbil a ani mě tohle nikdy nebavilo u podobných filmů. Po otočení se bylo na co dívat, sice by to bez toho začátku nešlo, ale začátek ten fajnový zážitek pokazil. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a je až k neuvěření, že právě film který mi zpočátku tak nesedl, si nakonec vybojoval plný počet! V úvodu se skupinka venkovských duševních mrzáků nevybíravě vyřádí na atraktivní hlavní hrdince. To proběhlo s jedním velice důležitým zvratem a proto se také v části, kdy se do hry vloží šerif, má pozornost zvedla stonásobně. Následná pomsta však nikdy v žádném příběhu nebyla uspokojivější. Mučení i vraždy jsou velice nápadité a kupodivu i diváka zvláštně pohladí po duši. Oceňuji také brnknutí na strunu mystična a vysvětluji si tím i zdánlivé nelogičnosti, kdy například slečna sama manipuluje s dvojnásobně těžkými mužskými těly a zavěšuje do nejrůznějších pozic. Uvědomte si totiž, že až do konce není zcela zřejmé, zda incident skutečně přežila a nevrátila se jenom jako duch plný zloby a pomsty. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Myslím si že po tomto brutálním flicku, titulní hrdinku možná budete nenávidět ještě víc než tu pětici zasraných šmejdů (z niž jeden byl slabomyslný). Slabší dvojnásobný rape (v originálu bych řekl že je daleko lepší) bez pořádné nahoty, za to s více dramatickými vložkami (předtím v chatě; zuby, pistole, láhev, perfektní hraní na nervy), ale o to více překvapivě explicitní a grafické revenge, při kterém vám doslova tuhne krev v žilách a stahují se křečí třísla, bohužel jsem toho názoru že to všechno působilo značně samoúčelně a režisér a scénárista si tu jednoduše zvedal ego. Tak hlavě že to uspokojilo titulní hrdinku (která hrát roli původně nechtěla, měla k ní odpor, stejně tak jako k jiným hrůzným filmům). Mno, nakonec si ji evidentně užívá, ale předtím ona nám skoro nic neukáže a její divné chování během těch dvou znásilnění vůbec nedokáži pochopit. Kultovní verze z roku '78 byla stále v některých ohledech lepší (snad i sympatičtější?) od začátku až do konce jasnější a zbytečně nekomplikovaná, scénář byl přeci jen trochu jiný, tento film mohl mít v pohodě 80. minut, to natahování bylo podle mě nesmyslné. Navíc ta poslední scéna s poldou, jak ona ho dostala do takové pozice a jak ho vůbec odzbrojila:-)? Film měl spoustu hluchých a nesmyslných a nelogických pasáží (s typickými otázkami typu proč?, Proč ona skočila do vody po druhém znásilnění? Ze zoufalství, chtěla tak ukončit svůj život, nebo to měla dopředu nějak připravené? Kde ona vyplavala? Kde ona sehnala oblečení a jídlo a potřebné nástroje k pomstě? atd, atd) ale jako novodobý totálně zvrácený, špinavý, odporný a šokující exploitation celkem ušel, i když bych mu s chutí dal i odpad! Abych to nějak shrnul, místy opravdu velmi rušivý film, atmosféra alespoň ze začátku v opuštěné chatě na venkově je dobrá a předznamenává něco velkého, kdo z vás by se tam do těch končin, bez doprovodu jen tak sám vydal, setrvával zde, dokonce přes všechny ty rušivé elementy a kór pak samotná slabá žena), ale zároveň je film hodně nudný a nesmyslný jak jsem už psal, brutální sadistické násilí působí samoúčelně ale je vynalézavé to se musí uznat. Film, které některé bude bavit a užijí si ho, některé bude šokovat a zavrhnou jej (feministkám nedoporučuji!), tak už to ale chodí, každopádně to stále beru jak dobře vydělat na historii a jménu. Teď už čekám jen na cover poslední z velkých "rape and revenge" kultů "Thriller - en grym film", kde jsem titulní hrdince skutečně fandil! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • V původně zamýšlené verzi scénáře měla Jennifer (Sarah Butler) do chaty přijet se svým psem. Ten byl ale na poslední chvíli ze scénáře vyškrtnut, jelikož by najmutí takto vycvičeného psa přesáhlo původní rozpočet. (Conspi)
  • Na začiatku filmu Jennifer (Sarah Butler) natankuje benzín za $19,78. Je to odkaz na pôvodný film, pretože, v roku 1978 vyšiel pôvodný film Deň ženy (1978). (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 93. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama