Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Doba pokročila ( jej bežnou súčasťou je ako laptop ( wrong 1), tak videocam ( wrong 2 ) ! tiež výskyt šerifocajta je už aj na nečakaných miestach !!! wrong 3 ) a je preto isté , že toto spracovanie sa kultom nestane nikdy. Nebudem sa rozpisovať zbytočným porovnávaním s klasikou , ktorá Ma pravdu povediac nejako mohutne neomráčila . ( k porovnaniu snáď len toľko , že Zarchi dal väčší priestor na ´ sebarealizáciu ´ samcom a tu sa karta obrátila , čo u Mňa náležite dvihlo voltáž ) . Svoje hodnotenie si obhájim tvrdením , že to čo si Jennifer vytrpela vtedy , vrátila táto Jennifer za obe, aj s - no limits - úrokmi ! Hodnotím takto vlastne aj " double revenge " UNRATED. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně kvalitně natočený, není to žádný laciný šméčko. Jen ta logika trochu falíruje, ale jinak se na to kouká skvěle. Nádherná příroda, roztomilý americký venkov, prostí lidé, výstřední šerif, zkrátka nic zatracení hodného. Pak tu ale máme kriminální incident, podle jehož byl nejspíš film zaškatulkován jako krimi, ale tím je celý případ uzavřen. Co se děje dál, je už jasně dané dle principu hororu. A právě zde cosi do sebe naráží a celkově to kazí dojem z filmu. A teď to trochu zaspoileruji. Kdyby dívka, napuštěná jistě kvalitním vzorkem, dívka, nad kterou se zavřela vodní hladina, nadobro zmizela a vrátila se jako nějaký duch lesa, který postupně chlapce krapet postraší - je to fajn. To je prostě horor. Zdálo se mi ale, že je to nakonec jen a pouze trochu sadističtější thriller o pomstě, ale prostý jako video z Kruhu. Pak ale je mi záhadou, jak se za pouhý měsíc stal z nešikovné dívky Bear Grylls říznutý MUDr. Lecterem, dále pak přezdívaná jako paní Skládačka. Ne, tahle verze Saw mě svým příběhem za smysly nevzala, přesto to ale bylo prima pokoukání. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Slovy Grimpa: Mučeníčko to je moje potěšeníčko. Násilí a msta. Jednoduchý příběh o holce, kterou si podalo pár vidláků a ona jim to pak vrátila i s úroky, funguje velmi dobře a takřka bez vážnějších nedostatků až do scény se „zmizením“. Pak publikum začne trochu pochybovat o tom, co se mu to snaží tvůrci namluvit a nepřidává tomu ani moc fakt, že se divák musí zákonitě ptát, kde vzala jedna z postav náhle takovou sílu? A pak bych vytkl sem tam až přílišnou stylovost v podobě havranů či červených očí. Jinak ale film plní svůj účel, to se mu prostě nedá vzít a i při nepříjemných scénách člověk zaujetím nechce odvracet zrak, takže ode mě jsou to slabší 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, ale upřímně jsem nadšen že vznikají tyto remaky kdysi zapomenutých a ve své době obyčejných hororů (Poslední dům nalevo, Craziers, Úsvit mrtvých). Nejedná se o rozhodně špatné kousky. Chce to hlavně totálně se oprostit od teenage a notně přibrousit násilí. A výsledek se dostavuje. Neříkám že by mě I Spit on Your Grave ve své první polovině kdovíjak bavil, ale druhá polovička je už naprosto jiný šálek čaje. Pomsta je sladká a hrdince jsem upřímně a nepokrytě fandil. Bylo mi naprosto jedno co zbyde z "našich" hošánků. Podobně zaměřený Last House on the Left se mi ale líbil trošku více. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: způsob potrestání je originální, Sarah Butler se snaží hrát přesvědčivě, daří se jí ve všech polohách, proměna atmosféry je rovněž povedená MÍNUS: motiv vidláků je banální, jejich chování mírně řečeno nelogické./// Shrnutí: Po více jak třiceti letech tvůrci přišli s remakem, který je velice drsný, brutální a pro někoho kdo nemá nakoukáno značně šokující. Má pořádnou atmosféru. O hrdinku máte strach, později cítíte stejně jako ona pořádnou chuť na pomstu. A netřeba zmiňovat že místní vidláci dostanou pořádně do těla./// Celkem 73%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Trvalo týždeň, kým sa podarilo presvedčiť Sarah Butler, aby prijala rolu vo filme. (misterz)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)
  • Po castingu měli herci pouze dva týdny na přípravu role. (Othello)

Reklama

Reklama