Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrzuje přesvědčení, že remakům má cenu fandit tehdy, když originální film za moc nestojí (bráno podle nežánrových hodnotících kritérií, žánrově původní ISoYG něco do sebe má). I Spit on Your Grave je atmosféricky poměrně věrnou předělávkou. Celkový feeling zůstal zachován, "rape" část je znepokojivá, "revenge" část pak až extrémně brutální po vzoru novodobých exploitation hororů. Při srovnání s nedávným remakem Posledního domu nalevo tedy nutno říct, že se tvůrci ISoYG vydali jinou cestou (bližší originálním snímkům). Což nemyslím ani pozitivně ani negativně, nýbrž to pouze konstatuji, oba filmy ode mne mají totožné čtyřhvězdičkové hodnocení. Steven R. Monroe zkrátka příjemně překvapil, při pohledu na jeho dosavadní filmografii natočil atmosférický film až nečekaně vysokých kvalit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, co ty ženské mají proti troše multiotvorového sexu s partičkou retardovaných vidláků! Pořád si jen stěžujou, že ten nic nevydrží, tamten je rozměrově nekompatibilní, onen se s tím moc párá, jiný je zas málo něžný či moc drsný, ale když se dostanou k hezkému statistickému vzorku, ze kterého by si mohly krásně vybrat, co jim vyhovuje a co je baví, najednou jsou samé "nouplís" a dělají upejpavku! Navíc chlapci byli nepochybně gentlemani a kdyby kráva tolik nekopala a nedrápala, ctili by zajisté pravidlo "lady first". No za dobrotu na žebrotu! Chudáci dámě poskytnou pár nezapomenutelných, něžných chvilek uprostřed čarokrásné, středoamerické přírody a čeho se dočkají? Koupele v kyselině, mazlení s vranami, zkrácení penisu a análního sexu s brokovnicí. Ženské holt někdy dovedou být pěkné svině. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tomu říkám pořádné ženy v pokušení. Vlastně je to ideální film pro manželské páry. První, celkem nezajímavou polovinu sleduje manžel v klidu na pohovce, zatímco manželka myje nádobí po večeři, uloží děti, vyžehlí. S blížícím se druhým poločasem muž na gauči jako obvykle unaven usíná. Manželka ho něžně vzbudí, uloží do postele a usedne na pohovku. Nyní totiž začíná ta nejlepší část filmu a manželovo chrápání a slintání přeci jen ruší umělecký dojem. Film skončil, žena ještě poklidí špinavé prádlo, odnese láhev od piva, smete rozsypané křupky a jde nabrousit nůžky. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně kvalitně natočený, není to žádný laciný šméčko. Jen ta logika trochu falíruje, ale jinak se na to kouká skvěle. Nádherná příroda, roztomilý americký venkov, prostí lidé, výstřední šerif, zkrátka nic zatracení hodného. Pak tu ale máme kriminální incident, podle jehož byl nejspíš film zaškatulkován jako krimi, ale tím je celý případ uzavřen. Co se děje dál, je už jasně dané dle principu hororu. A právě zde cosi do sebe naráží a celkově to kazí dojem z filmu. A teď to trochu zaspoileruji. Kdyby dívka, napuštěná jistě kvalitním vzorkem, dívka, nad kterou se zavřela vodní hladina, nadobro zmizela a vrátila se jako nějaký duch lesa, který postupně chlapce krapet postraší - je to fajn. To je prostě horor. Zdálo se mi ale, že je to nakonec jen a pouze trochu sadističtější thriller o pomstě, ale prostý jako video z Kruhu. Pak ale je mi záhadou, jak se za pouhý měsíc stal z nešikovné dívky Bear Grylls říznutý MUDr. Lecterem, dále pak přezdívaná jako paní Skládačka. Ne, tahle verze Saw mě svým příběhem za smysly nevzala, přesto to ale bylo prima pokoukání. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, avšak ne naturalistické, ani autentické. Krvavé sekvence jsou příliš "vyhlazené" aby byly šokující. Ale na nízkorozpočtový horor s několika hektolitry krve se to celkem dá. Sarah Butler je v rámci mezí herecky solidní a hlavní pánská sestava je komická jak se patří. Poslední dobou se Hollywood inspiruje v nějakých sado maso praktikách, protože druhý film za poslední dva roky kde se přijde o mužský pohlavní orgán, aby následně skončil v ústech postiženého - to už nemůže být snad ani náhoda. Určitě to ale nemá ten patřičný efekt šoku, ani pro diváka, ani pro hlavního hrdinu. Jako remake ale po všech stránkách obstojné. Úsporný, dravý a rychlý film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Trvalo týždeň, kým sa podarilo presvedčiť Sarah Butler, aby prijala rolu vo filme. (misterz)
  • Sarah Butler nechcela hrať v tomto filme, pretože sama sa rozhodla nepozerať horory, lebo ju znepokojujú. Jej agent ju na to nakoniec prehovoril. (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 93. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama