Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originál je surový, atmosferově slabší a bez temnějšího tónu, nebo ruchu. Remake všechny tyhle prvky obsahuje a i kdyby je neměl i tak by diváka psychicky zdrtil. Monroeův I SPIT ON YOUR GRAVE je plnokrevný nikým nešetřící exploitation, který kdybych viděl na nejmenší možné obrazovce v černobílém formátu i tak mě ohromí. Drastický, brutální na pohled bolestivý zážitek s výborně vybudovanou atmosférou, propracovaným vývojem psychického podvědomí - všechny kruté scény jsou pro nás bolestivé (vcítíme se do hlavní postavy) a v závěru nám spadne kámen ze srdce. Ale špatný psychický stav nás dlouho neopustí. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak jestli by se mělo jednat o horor postrádající veškerou logiku a jestliže to má sloužit jako nástroj k vyvolání naprosto jednoznačných emocí, tak to potom ano, ale dovol mi, abych to hodnotil z hlediska všeobecně filmového. I bezduchá násilnost přece může mít děj, bez půl miliónu otázek, který každého vnímavého a alespoň trošku pokročilého diváka musí napadnout. Možná bych chápal účel stupidních amerických komedií, jako relax, ale podobný typ filmu, v podobě "hororu", opravdu nepobírám. Jediná pasáž filmu, kde se tvůrci evidentně zamysleli, je trýznění předchozích trýznitelů. Opravdu na závěr, sebe sama degradující, logiku děje postrádající, nadpřirozená výměna rolí mučitele a oběti. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Miluju subžánr filmů o pomstě (naposledy úžasný Horseman, 2010), ale nesnáším když sklouznou do laciného porna + hrozných hereckých výkonů + trapného gore + zoufalé (ne)režie. Za jeden z takových považuju původní I Spit on Your Grave. Tohle nové převyprávění je naštěstí opravdu kvalita. Počínaje skutečnou začínající herečkou v hlavní roli (super odvaha !), pokračuje dobře zmáklou psychologií a motivací postav, nápaditým gore a konče jistou režií a profesionální kamerou. Jako celek drží pohromadě a nabídne i několik okamžiků, kdy se člověk zamyslí jak to sakroa teď bude pokračovat dál ... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v originále, i zde přijíždí atraktivní mladá spisovatelka na venkov, kde si ji najde parta hulvátů, kteří ji jako bezbrannou "stuck-up city bitch" poníží a hezky hromadně znásilní. Ale pak se karta obrátí a ona vykosí jednoho po druhém. Nový je to uhlazenější, hororovější, ohledně nahoty korektnější (bůů) a o něco brutálnější (ještě aby ne). Děj je opravdu téměř na chlup stejný, nepřichází s ničím zásadním. Hlavní herečka trochu nudí, jinak je to obsazeno dobře. Zásadní problém je asi ten, že tu nedojde na nic extra. Nevidíte nic nového, nebo opravdu působivého, nemá to potřebný spád. Hodinu jsem se průměrně bavil, no a jelikož ta zúčtovací půlhodina nezaválcovala tak, jak jsem si přál, tak dávám bez většího rozmýšlení za tři. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, ale upřímně jsem nadšen že vznikají tyto remaky kdysi zapomenutých a ve své době obyčejných hororů (Poslední dům nalevo, Craziers, Úsvit mrtvých). Nejedná se o rozhodně špatné kousky. Chce to hlavně totálně se oprostit od teenage a notně přibrousit násilí. A výsledek se dostavuje. Neříkám že by mě I Spit on Your Grave ve své první polovině kdovíjak bavil, ale druhá polovička je už naprosto jiný šálek čaje. Pomsta je sladká a hrdince jsem upřímně a nepokrytě fandil. Bylo mi naprosto jedno co zbyde z "našich" hošánků. Podobně zaměřený Last House on the Left se mi ale líbil trošku více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Název filmu tvůrci převzali od Borise Viana a jeho románu „I Spit on Your Graves“. (kondor77)
  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Day of the Woman. (MikaelSVK)
  • Louisiana má namiesto okresov tzv. farnosti, takže tu nie je žiadny okresný šerif. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama