Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Rick a Fred jsou delší dobu ženatí a věčně nespokojení. Mají pocit, že mají málo sexu, a otáčejí se za každou sukní. Po řadě událostí a nápadu přítelkyně psycholožky se jejich ženy Maggie a Grace uchylují k odvážnému kroku. Dávají svým manželům příležitost být zase svobodní a celý týden si dělat, co chtějí, a doufají, že to jejich manželství znovu nastartuje. Nejprve se to mužům zdá jako splněný sen. Problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy zjišťují, že realita nezadaných není tak růžová, jak by se mohlo zdát. Rick a Fred to nechtějí jen tak vzdát a vrhají se do "týdne bez závazků" na plný plyn. Obě ženy i s dětmi odjíždějí k rodičům Maggie na Cape Code, kde si užívají svůj týden bez manželů. Byl to ale dobrý nápad? A platí tato domluva oboustranně? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (370)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když jsem se minimálně první půlku dost často a občas i nahlas smál, na bratry Farrellyovy mi to přijde dost hodně vyměklé a ve svém závěru tradičně eticky a morálně nechutně sterilní. U "normální" komedie by mě to nijak nepřekvapilo a vlastně bych to i očekával, ale od Farrellyů jsem čekal trošku něco jiného. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Týden bez závazků je pecka. Když jsem pak viděl režiséry, tak mi to bylo jasný. Jejich filmy mám rád. Stejně na tom bude i tenhle, i když, přiznám se, že jsem u filmu přemýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Začátek se totiž rozjíždí docela zdlouhavě, pak se hláškuje úplně brutálním způsobem. A to až do závěru, který se zase nese v duchu klasického amerického komediálního příběhu. Lepší hodnocení jsem nakonec ale dal za to, že jsem se u filmu fakt zasmál. Koukal jsem na film sám a u filmu jsem se řehtal jak malej Jarda. A to se mně často nestává, když koukám na komedii sám. Takže minimálně to něco znamená. Do toho dvojka Owen Wilson a Jason Sudeikis je moc fajn. Jen mi příjde, že Owen Wilson v poslední době trošičku ubral a stává se z něj spíš takovej ten obyčejnej chlápek od stolu. No, snad si to brzo vynahradí nějakou, po delší době, fakt dobrou a zajímavou rolí. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal jako docela realisticky pojatá komedie o problémech středního věku a unavených manželství. Ale pak se to zvrhlo, kdy chlapům fakt šlo jen o to zasunout, a nakonec zahnuly jejich manželky (jak originální!). Popravdě si myslím, že většina chlapů by možná ani tak nemyslela na sex, nebo ne především, protože by jim ženské lezly na nervy, a šli by na fotbal, do hor, do hospody, prostě užít si tu chvíli klidu. Chvíli klidu bez ženských, bez dětí, nikdo nic nechce, neotravuje. Nevím, tohle mi přišlo svým myšlením mimo realitu, poněkud zvrácené á la Vejdělek a jeho Ženy v pokušení a Muži v naději, a vlastně mi to nic nedalo, nepobavilo a ani k zamyšlení zde nic není. Ale jsem rád, že jsem po čase viděl Christinu Applegate. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když vaše manželství ovládne nuda a stereotyp, zkuste si ho nějak ozvláštnit, a to třeba tak, že si na týden dáte pauzu od manželství a budete si užívat, jako byste žádné závazky neměli. Buď to vaše manželství stmelí a budete se mít rádi stejně jako na začátku, nebo když ani tohle nepomůže, tak se holt vrátíte k těm stereotypům. Tahle komedie mi přišla docela zvláštní a poněkud neuspořádaná a chaotická. Navíc je bohužel tento film velmi nevýrazný, viděl jsem ho teprve před třemi dny a zjišťuji, že si z něj většinu nepamatuji, a i to o něčem svědčí. Přitom běžně mám romantické komedie rád a troufám si říci, že většina z nich mě dokáže zaujmout. Tato komedie mě sice taky dokázala zaujmout aspoň natolik, že jsem se u ní téměř nenudil a bez problémů jí zhlédl až do konce, ale jak už jsem napsal, její nevýraznost je tak velká, že v mých vzpomínkách zapadne tato komedie někam hodně hluboko a budu mít časem problém si vybavit, o co v ní vůbec šlo a kdo tam hrál. A z toho důvodu hodnotím tento film jako mírně podprůměrný, což v hvězdičkovém hodnocení obnáší udělení pouhých dvou hvězd. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bobby Farrelly a Peter Farrelly nám předložili další pokus o nevydařený vtip. Tato jinak poměrně úspěšná dvojice tvůrců si letos připravila snímek, který je založen na jednoduché myšlence, kdy manželky dají svým manželům týden volna na to, aby si s někým zasouložili (ti manželé). Také vám to přijde blbé? To ještě nic není, ony totiž počítají s tím, že se manželům nic takového nepodaří a ještě víc je to jako rodinu semkne. A teď už vám to přijde blbé? Tak si k tomu přidejte typické americké předměstí, znuděné zbohatlé a primitivní paničky, fotry hrající poker v kuchyni a chlapácky diskutující o sexu a jednu sexy servírku, která má zamotat hlavní zápletkou filmu. Jak naivní schéma. Každému ihned dojde, že nás nečeká nějaký příval srandy a fekálního humoru (typického pro oba tvůrce). Místo toho přichází očekávané moralizování a vysvětlování, že rodina je základ státu. Jeden náznak fekálního humoru tam byl a nebylo to špatné. Jedna scéna s marihuanou, ale z té se dalo vykřesat mnohem, mnohem, mnohem víc. Zbytek jaksi pohřbívá sám sebe právě tou očekávanou pointou. Farrellovci na plný plyn to nejsou a Owen Wilson zestárl do role umravněného fotřínka. A Christina Applegate? Melounek neví, jestli hraje komickou roli nebo charakterní, každopádně nehraje vůbec nic. Tvůrci ji obsadili snad jen ze soucitu nebo jim už zkrátka nezbyly peníze na dobrou a sympatickou herečku. Celý film tak nakonec zachraňuje podivínský Stephen Merchant v jakémsi bonusu v titulkách, který během několika sekund ukáže, jak film mohl být vlastně vtipný a ulítlý a doslova typicky Farrellovský. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Ve 41. minutě filmu, kdy sedí Rick (Owen Wilson) a Fred (Jason Sudeikis) v baru, je možné si povšimnout při odchodu přátel svítivého banneru „Pilsner Urquell“. (JarynCZ)
  • Do role Paige byla obsazena Amanda Bynes. Kvůli vytíženosti ale musela účast zrušit a byla nahrazena Alexandrou Daddariovou. (oje)
  • Režisérská dvojice bratrů Farellyových často do svých filmů zahrnuje sportovní hvězdy. Otce Maggie si ve filmu zahrál Dwight Evans, dlouholetý baseballový hráč Boston Red Sox. (orkadimenza)

Reklama

Reklama