Reklama

Reklama

Take This Waltz

  • Kanada Take This Waltz (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vtipný, hořkosladký film o jednom milostném trojúhelníku. Margot (Michelle Williams) zjišťuje, že na vztazích ze všeho nejvíc zbožňuje líbánky. Jenže je už pět let vdaná. Co se stane, když na služební cestě potká zajímavého muže, který, jak se nakonec ukáže, je její soused? Trocha flirtování se zvrhne v trochu něco víc a na světě je velké životní dilema a nutnost vybrat si mezi dvěma rozdílnými druhy lásky. (Traffic)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (88)

nevermore 

všechny recenze uživatele

ČÁST SPOILERU! Tedy ve zkratce, o čemže to vlastně je. Křehká, nestabilní, melancholická dívka (dosazen sarkasmus) je znuděná vztahem, po kterém by řada žen toužila a okouzlí ji neznámý elegán. Emoce jí cloumají, neví z které do keré a my sledujeme její vnitřní boj. Nakonec vyhrává nové, neokoukané, které (až pomine počáteční okouzlení/pomatení/poblouznění/zamilování/sra*ky) je úplně to samé, jako to od čeho utekla. Dokonce i ve filmu je to doplněno stejnou scénou. Podle konce filmu jsem chtěl hodnotit buď 5 hvězdičkami nebo odpadem, nakonec to dopadlo tak, že si to ta labilní dívka uvědomila a trpěla stejně, čili to vidím takto: * A mimochodem komedie to tedy není ani náhodou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo filme ,,Take the Waltz" sedí na režisérskej stoličke Sarah Polleyová, ktorá vytvára farebný portrét vášne (alebo jej nedostatku) vo vzťahoch. Jej film je doslova pestrý. Scény, kostýmy a miesta sú svetlé, čo je pre zmenu príjemný pohľad. Navyše film sa odohrá v Kanade, ktorá nie je známa ako jedna z najpestrejších krajín, ale ,,Take the Waltz" môže zmeniť váš názor vďaka režisérke a jej láske k tejto krajine. Emocionálna pravdivosť a úprimnosť mi umožňuje odpustiť veľa nedostatkov filmu. 8/10 ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se nedokázala do Margot nijak vcítit a to je u takového filmu prostě konec. Nenašla jsem na ní nic zajímavého, co by k ní přitahovalo hned dva chlapy najednou, spíš mi připadala jako takovej tuctovej magor. Její problémy mi nepřišly vůbec zajímavě zpracované. Je to film o tom, jak se nějaká divná holka Margot plácá od jedné strany k druhé, protože není schopná nějakých závazků a je vyplašená ze všeho, co je okolo ní... Prostě divný a nezáživný. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda "realistické" indie filmy s minimem hudby, ani filmy, v nichž nesympatická hrdinka (možná bych měla spíš napsat připitomělá, duševně nevyrovnaná, emočně nevyspělá kráva) není spokojená se svým životem, a tak se rozhodne pro "zásadní" krok, místo aby se snažila vyřešit stávající problémy. Co na ní kdo vidí (kromě mužského publika, které si v tomhle filmu fakt může prohlídnout Michellino všechno) asi nepochopím. Ne, tohle na mě fakt nefungovalo. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že ty nejdůležitější chvíle jsou podány bez řečí jen hereckými výkony. Tolik scén, kdy se nálada z čirého optimismu přelévá do skepse a zpět, až se motá hlava (myšleno kladně). Z filmu je možno si odnést několikero poznatků a závěrů - které jdou i proti sobě - ale ani v životě nemáte nic černobíle. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastian v roce 2011 byla Sarah Polley s filmem nominována na cenu pro nejlepší film. (dainio)
  • Z festivalu Vancouver Film Critics Circle 2012 si Michelle Williams odensla cenu pro nejlepší herečku v kanadském filmu. Seth Rogen byl současně nominován na cenu pro nejlepšího vedlejšího herce v kanadském filmu (dainio)
  • Každý "outfit", ktorý má Margot (Michelle Williams)  na sebe, obsahuje aspoň kúsok oranžovej farby. (Fanita)

Reklama

Reklama