Reklama

Reklama

Take This Waltz

  • Kanada Take This Waltz (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vtipný, hořkosladký film o jednom milostném trojúhelníku. Margot (Michelle Williams) zjišťuje, že na vztazích ze všeho nejvíc zbožňuje líbánky. Jenže je už pět let vdaná. Co se stane, když na služební cestě potká zajímavého muže, který, jak se nakonec ukáže, je její soused? Trocha flirtování se zvrhne v trochu něco víc a na světě je velké životní dilema a nutnost vybrat si mezi dvěma rozdílnými druhy lásky. (Traffic)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (88)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film s takovou bohémskou atmosférou pastelovými barvami a hořkosladkým příběhem. Na jednu stranu to bylo zajímavé, na druhou stranu to šlo naprosto mimo mě, protože jsem nebyla schopná se ztotožnit nebo pochopit ani jednu z postav. Možná to bylo i proto, že navzdory tomu, že hlavním motivem filmu byl život, (nebo aspoň jeho část) tak postavy nebyly na můj vkus úplně jasně vyvedené/vysvětlené..takže to tak nějak pokulhávalo. Možné je ale i to, že postavy byly opravdu tak "podivné" jak se zdá na první pohled a já nebyla jen schopná to pochopit... Další věc byla na můj vkus příliš dlouhá stopáž, prostě bylo vše zbytečně natáhlé a obsah se tím hodně rozpliz.V druhé půlce jsem se místy nudila a doufala jsem že se snad stane něco...cokoli dalšího...nestalo se. Abych shrnula to pozitivní, tak to je atmosféra snímku, hudba a herci- to je tak ono...Jednou mi to stačilo. Za mě je hodnocení kdesi mezi 3 a 2 hvězdičkami. Průměr. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film o lásce, o tom, co se může stát, když po letech si myslíme že vše je fajn a již není třeba pro nás udělat nic navíc. V žádném případě není to komedie. Já hlavní představitelku chápu a plně ji podporuji, protože, když někdo potřebuje víc toho ve vztahu (bavíme se o tom, i po letech), tak proto musí i něco udělat. Margot to zkouší ale klasicky nepochopena, klasika že lidi se schovávají za myšlenky jako že ,,Co bys po letech ještě chtěl, buď rád za dům, že nejsi na točné sám/sama, atd.,, Hlavní představitelka Michelle Williams je tak okouzlující, rozhodně ne jedna z davu, že se ani nedivím že byla vybrána. Problémem tohoto filmu ale je, že Sarah Polley již nedokázala tak dobře pochopit myšlenky muže, nezkoumá ho, vůbec ho neřeší a vedle Margot působí jako druhořadý. To je ta chyba. chceme řešit vztahy, ale jednostranně to nejde. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že ty nejdůležitější chvíle jsou podány bez řečí jen hereckými výkony. Tolik scén, kdy se nálada z čirého optimismu přelévá do skepse a zpět, až se motá hlava (myšleno kladně). Z filmu je možno si odnést několikero poznatků a závěrů - které jdou i proti sobě - ale ani v životě nemáte nic černobíle. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo filme ,,Take the Waltz" sedí na režisérskej stoličke Sarah Polleyová, ktorá vytvára farebný portrét vášne (alebo jej nedostatku) vo vzťahoch. Jej film je doslova pestrý. Scény, kostýmy a miesta sú svetlé, čo je pre zmenu príjemný pohľad. Navyše film sa odohrá v Kanade, ktorá nie je známa ako jedna z najpestrejších krajín, ale ,,Take the Waltz" môže zmeniť váš názor vďaka režisérke a jej láske k tejto krajine. Emocionálna pravdivosť a úprimnosť mi umožňuje odpustiť veľa nedostatkov filmu. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A ROZHODLA JSEM SE, JELIKOŽ JSEM DOSPĚLÁ, ŽE SE NEBUDU PODDÁVAT CHVILKOVÉ MELANCHOLII, TEDY CHVÍLÍM, ANIŽ BYCH VĚDĚLA JAK A PROČ, A NEROZVÁŽNĚ JIM PODLEHLA....“ /// To si takhle ,,taťka“ pro samou lásku (páč vaří kuře) nevšimne, že se mu vedle v baráku usadila škodná. Zato ,,mamka“ si všimne, že touží po něčem jiným, páč to všední nějak zestárlo. A tak si to tam mezi něma jiskří (nojo, Rogena bych asi vynechal…) a Sarah Polley mě nechává nahlídnout do ženský duše, aneb po čem ženy touží II (dvě). Ze života. Tak to kurva chodí a jestli jste to neprožili sami, tak se na to aspoň podívejte. Michelle je tak vobyčejná a její nevinej pohled plachý srny v kombinaci s líbezností a šukáním je smrtelnej. ,,Miluji tě.“ … ,,Miluji tě.“ (Kdo a koho teď nehraje roli.) Film o vtazích, jak ho dokáže natočit jen ženská (jasně, chlapáci nemaj na vztahy čas, páč se flákaj). Žádný hledání Nouzovýho východu. Jen vo touze nezaseknout se v prázdnotě. Vztahová romantika, rozchodová romantika, jiskření, touha, velká porce lásky, lásky, lásky a lásky, vnitřní napětí vlastního rozhodnutí, očekávání …. nejsu moc na ty vztahy, ale tady mi to připadá jako ŽIVOT. A taky si nemyslím, že všechno se vyřeší jediným správným krokem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moc bych chtěl vidět bobra Michelle Williams. 2.) S manželem spolu chodíme na večeři, proto abychom jedli (romantika je pro blbce a hlad je hlad…). 3.) 5. srpna 2040 ve 14:00 mám spicha s nějakou buchtou. 4.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastian v roce 2011 byla Sarah Polley s filmem nominována na cenu pro nejlepší film. (dainio)
  • Z festivalu Vancouver Film Critics Circle 2012 si Michelle Williams odensla cenu pro nejlepší herečku v kanadském filmu. Seth Rogen byl současně nominován na cenu pro nejlepšího vedlejšího herce v kanadském filmu (dainio)
  • Každý "outfit", ktorý má Margot (Michelle Williams)  na sebe, obsahuje aspoň kúsok oranžovej farby. (Fanita)

Reklama

Reklama