Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na některé kraťasy se podíváte a řeknete si, že byly fakt dobré. Na jiné se podíváte a řeknete si, že byste rozhodně chtěli vidět, jak by to vypadalo jako film. Toto je jeden z nich... Je to překvapivě atmosférické a i během těch kraťounkých tří minut to dokáže nahnat hrůzu. Jen tak dál, víc takových krátkých "oddechovek" by nebylo na škodu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Filmové kraťasy mám rád, obzvlášť tie hororové. Výhodou takýchto kraťasov je taká, že v tej krátkej stopáži uvidíme naozaj len to najlepšie čo žáner ponúka a ak sa podarí tak aj pointa filmu dokáže niekedy potešiť a prekvapiť. Inak povedané, vôbec vás nemusí zaujímať či by v celovečeráku bol ostatok stopáže len nudná omáčka, ktorá je okorenená o záverečnú scénu či úvodnú scénu, ktorú sme mohli vidieť napr tu. Tento španielsky počin má hneď od úvodu skvelú atmosféru, len škoda toho nevyvrcholenia resp. lepšieho vyvrcholenia. Potenciál to má, ale či by tomu celovečerák prospel si nedovolím tvrdiť. ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

Nic převratného se za tři minutky stát opravdu nemůže, to by musel být nějaký režisérský bůh, aby se tak stalo. Ale jak je tu už psáno v ostatních názorech, podařilo se vytvořit celkem solidní atmosféru, čehož si jako fanoušek hororů vážím a dokážu ji ocenit. Jak dopadl film, to zatím nevím, neměl jsem možnost se na něj kouknout, ale snad to konečně bude po dlouhé době nějaký pořádný horor. I když ty španělské zázraky já ani moc nemusím... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tříminutový krátkometrážní kousek Mamá argentinského režiséra Andrése Muschiettiho nabídl dostatečně atmosférickou a znepokojivou půdu pro to, aby mohl producent Guillermo Del Toro podpořit vznik celovečerní hororové novinky. Dvě sestry, točité schodiště a duch zemřelé matky. A divák zažívá tříminutovou spokojenost!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

What? Já nevím, jestli jsem jediný, kterému se tento film nelíbil. Strašidelné domy s nějakým tím duchem už dnes nemůžou přinést skoro nic originálního. Jedna trapná lekačka za celé tři minuty. Naprosto nelogické chování postav (SPOILER kdyby jste byli v kůži té holky, co se schovala za dveře, a věděli, že pro vaši sestru si přišla Mamá, a poté slyšeli vaši sestru, že Mamá je pryč, otevřeli byste dveře? KONEC SPOILERU). Tak jo dvě hvězdičky si tento snímek zaslouží, ale víc bych mu rozhodně nedal. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama