Reklama

Reklama

Kočky

  • Francie Les Félins (více)

Alain DelonJane Fondová – on prchá, ona číhá... Marc Borel je bezvýznamný tenisový trenér, možná gigolo, jak se komu líbí. Jeho život by mohl plynout i nadále lehce a bezstarostně, kdyby nesvedl manželku mafiánského bose Mac Keena. Podaří se mu utéct Mac Keenovým zabijákům do Evropy a doufá, že na slunné francouzské Riviéře se dobře skryje a bude žít dál svůj život, na který je zvyklý. Ale i tam ho dostihnou pistole zabijáků. Ukryje se v útulku pro bezdomovce, kam chodí krásná vdova Barbara a její sestřenice Melinda s laskavou tváří charity. Marcovi nabídnou místo řidiče. Marc ovšem netuší, že se stal součástí do detailu promyšleného plánu, v němž má on sehrát tragickou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při pohledu do zrcadla mi už dávno chybí spokojenej výraz, kterým na sebe po ránu zasněně hledí Marc, takže opravdu stěží mohu pomýšlet na svádění zazobanejch paniček. Jemu to však jde a když za to má být pro výstrahu umrtven, tak jde raději sloužit ke dvěma skutečným Kočkám, který ho pro změnu obě chtějí. Po dobrým či po zlým, živýho nebo mrtvýho a to je fajn. Je to totiž hodně originální, napínavý a škodolibej divák mého typu si i tu koncovku dokáže užít. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které si s divákem hrají a v tomto případě jsem až téměř do posledního záběru netušila, kdo bude v téhle osudové hře vítězem.. Inu, svádět vdané ženy se nevyplácí.. Lola Albright- Alain Delon- Jane Fonda úžasný trojlístek, moc hezky se mi na ně koukalo.. Doufám, že nikdy nedostanu koťátko.. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nehlaď kočky proti srsti." Předeme líbezně. Lísáme se záludně. Smyslnými drápky poškrábeme. Stíhán, vězněn, v podkroví bez oken, za zrcadlem. Budeš jen můj, neunikneš mi. To ďábel sám nechal rozkvést zrádné kouzlo dam. Kouzlo, kterým dámy v černé oslepují, předhazovanými cukrbliky opíjejí, obětní beránky iluzí čiré nevinnosti k sobě lákají. Alain Delon prchá, k vašim službám, milerád, překračuje nablýskaného sídla práh. Ukrývá se a podléhá. Svůdce, který podpatky žen rád rozviklával, teď do slepé uličky zahnán. Podezíravý "sluha - pán," který prokoukl ošemetný, lstivý plán. První kolo vyhrál, leč podruhé lapit se nechal. Jane Fonda zhrzená. Zradil její půvab, rozdrásán v prachových peřinách. Přitulil se k té druhé, Lole Albright, duši šlechetné vdovy neopatrné. Od tajných dveří a skrytých komnat klíč předává. Úmyslně "milostné psaníčko" podsouvá. Roztřepené pírko se chvěje, dopadlo do pavučiny zatemnělé. Staré dýky hrot se pýří. Mystika starobylými pokoji víří. Sevřené hrdlo záludně. Úzkost, odraz, opojení. Závrať, pokušení. Touha, která se nezastaví. Propadl ses do (pro)pasti. Nic tě už nezachrání. Koloběh stříbrných talířů pokračuje. Zkažené, pekelné ženy s ohnivými chapadly, povstaly. Morgiany, které stopy po svých milencích zahladily. Zazděn za vějířem, tvůj osud se mnou a kocourem zpečetěn. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď sa Marc ( Alain Delon ) dostal zo spárov prenasledovateľov a našiel útočisko na starom zámku v spoločnosti dvoch krásnych žien, netušil, že peklo mu len začína... Parádny noir zo starej francúzskej školy je dokonalou ukážkou vynikajúcich hereckých výkonov, Schifrinovej dynamickej hudby a precízneho scenára. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kočky jsou od začátku zajímavým příběhem muže, který prchá před zabijáky. Skrývá se nejprve v útulku pro bezdomovce, posléze se dostává ke dvěma sestrám. Jak zajímavý začátek film má, tak postupně usíná a přepíná se do polohy gradovaného napětí. Pomalu stoupá. Až nakonec graduje. Jenže sestry mezi sebou též nemají vše vyřešeno. Alain Delon je tradičně výborné, a to ačkoli mu zde nebylo ani třicet. Tady se mi ale Jane Fonda zase tolik nepozdávala. Navíc film ztrácí po úvodu své tempo a vše je podřízeno překvapivému finále. Právě podivný konec je asi to nejzajímavější společně s úvodem na snímku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Auto, kterým Marc (Alain Delon) jako řidič jezdí, je Rolls Royce Silver Wraith Perspex Top Saloon. (Hombre8)
  • Delon neskrýval nadšení, že natáčí s Jane Fondovou a její další americkou kolegyní. Charakterizoval je takto: "Jane je kouzelně divoká a Lola dokonale civilizovaná." (theSaint)

Reklama

Reklama