Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 246)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skratkovitosť bola v tomto prípade doslova nevyhnutná, pred filmom som nevedela, že to rozdelili na detskú a dospelácku časť, ale spravili dobre. Neviem si to predstaviť v jednom filme, ani keby mal dve a pol hodiny. S výsledkom som veľmi spokojná, len jedna vec mi nejde do hlavy a nevidím v nej žiadne využitie ani pre druhý diel - prečo z Mikea Hanlona urobili sirotu so zhorenými rodičmi? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S několikadenním odstupem to dozrálo. Jako adaptace přebujelé Kingovy předlohy výborné, jako horor o klaunovi se zálibou v mordování malých dětí o chlup slabší. Muschietti knihu osekal o ty nejkošatější větve, ale to nejpodstatnější, tedy děti, které se přestaly bát, a vydaly se vstříc zlu, vystihl bravurně. Skvěle vedené obsazení si sedlo a i přes mnohá zjednodušení to funguje. Graduje to výborně a finální střetnutí jde dokonce za hranici pečlivě, ale jinak vlastně velmi přízemně a uctivě zfilmované knižní imaginace. Každopádně tam zásadně postrádám To, jako takové. (spoiler!) Tedy jako těžce uchopitelné zlo, které se vtěluje do hluboce zasunutých strachů. V tomhle ale paradoxně může mít zásadní výhodu druhá, dospělácká, část. Pak je možné, že vznikne horové kombo, které si neoddiskutovatelně najde cestičku do žánrových učebnic. 4 a ½. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Něco z Kinga přečteného mám, Carrie mi přišla zajímavá a viděla jsem většinu adaptací, Misery znám z filmového i divadelního zpracování... Ale na To jsem se nikdy nechytla. Nová filmová verze je extrémně nevyvážená, je to prapodivný mix žánrů, který nedrží pohromadě a celé to nedává smysl ani v nejmenším. A strašidelné to taky není, jen plné primitivních lekaček. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obávám, že lidem co milují klauny tenhle film trošku zkazí iluze. Nám ostatním však dodá velmi, velmi kvalitní zážitek. Já jsem měl snad jedinej problém, že tam se ztráceli děti jak pára nad hrncem a nikoho to moc netankovalo, to mě moc normální nepřijde, ale to je tak k výtkám všechno. Dobovka, všechny "to" scény jsou skvěle natočený, nasnímaný i naefektovaný, tady fakt nehrozí nuda. Hlavní pointa filmu "přátelství až za hrob" se mně líbila uplně maximálně a absolutní vrchol pro mně představují dětské herecké výkony. Když z tohoto To šly osmdesátky , vzpoměl jsem si na začátky dnešních hollywodských superhvězd, které právě v 80's začínaly a často právě spolu a mám ten dojem, že tady jsem viděl začátky nejedný herecký hvězdy, takovej Jake Slim mě vysloveně nadchl, ten pohled na Billa s Bev, to bylo sice na pár sekund, ale dokonalý. Samozřejmě Bill Skarsgård předvádí dokonalou klauniádu o tom ani potom, ale ty herecký výkony té - náctileté party jsou neskutečně vyzrálý a sebejistý a Andy Muschietti je důkazem, že Argentina není jen Messi a hovězí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fakt mě TO nadchlo. Nečetl jsem, nevyspoileroval se a do kina tak víceméně zamířil zcela nepřipravený (i když to kecám, čekal jsem duchovního tatínka Stranger Things a dostal jsem duchovního tatínka Stranger Things) no a jsem fakt spokojenej. Dětský obsazení geniální, Pennywise bych nepřál ani Batmanovi a co se lekaček týče, bylo jich tak akorát, aby nepůsobily otravně a zároveň pořád fungovaly. Aspoň teda na mě, jakožto nediváka hororů. 9/10 úplně v klidu, sázení na emoce a vztahy mezi loserama klaply na jedničku, kdyby se do puntíku drželi předlohy i u věže, mohli jsme se letos radovat hned dvakrát. Ale to v Sony né, ču*áci. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (113)

  • Sieť kín Alamo Drafthouse použila Georgieho (Jackson Robert Scott) vo videokampani zameranej na to, aby sa návštevníci počas premietaní nerozprávali a nepoužívali mobilné telefóny. (Marceloo)
  • Jackson Robert Scott (Georgie Denbrough) ešte nedosiahol dostatočný vek na to, aby film mohol vidieť. Jeho matka mu však dovolila pozrieť si ho s tým, že mu bude pri nepríjemných scénach zakrývať oči. (Marceloo)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama