Reklama

Reklama

Pagwoedoen sanai

  • Jižní Korea 파괴된 사나이 (více)

Obsahy(1)

Pastor (Kim Myeong-Min) po únosu své dcery a následném neúspěšném pokusu o její záchranu odejde z církve a dále pokračuje v pátrání na vlastní pěst. Postupem času však přichází o naději a pátrací štafetu přebírá jeho bývalá manželka. Uplyne dlouhých osm let, když se pastorovi náhle v telefonu ozve únoscův hlas, který tvrdí, že jeho dcera je stále naživu. (Šakalík)

(více)

Recenze (12)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina i antihrdina jsou dobře zahraní. V samotném dramatu není nic, co by překvapilo nebo naopak pobouřilo. Chybu vidím v manželce. Tenhle motiv měl být intenzivněji rozveden. Podobné je to u dcery. Místo zbytečné vaty se měl režisér zaměřit na vztah unesené s novým "tatínkem". Konání záporáka také nepůsobí 2x důvěryhodně, ale budiž. Plno naznačených a nedotažených psychologických rovin nemůže uspokojit, obvzláště když tam není žádný zvrat. 67%. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Další korejský thriller s tematikou únosů dětí. Film jako takový je velmi dobře a dá se říci i řemeslně udělaný, ale nabízí kromě napínavé, místy drsné a brutální podívané i spoustu otazníků co se týká děje a chování hlavních postav. Ne všechno je totiž ve filmu vysvětleno a některé činy hlavního hrdiny mi taky nepřijdou moc reálné. Působí to místy samoúčelným dojmem. Překvapivou pointu nebo nečekané odhalení únosce zde bohužel neuvidíme. Na druhou stranu například scéna v jedoucím vlaku je opravdu skvělá. A závěrečné shledání s uneseným dítětem nabízí též spoustu zajímavých možností (dlouhodobé odloučení, ztráta paměti, citová narušenost). Dobrý a napínavý film, kvalit THE CHASER však nedosahuje. Slabší 4*. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takovej pohodovej, hrozně tradiční příběh o notorickém únosci dětí, který si za jejich výkupné pořizuje velmi drahé zařízení pro svůj hudební koníček a o bývalém pastorovi, který modlitbičky pověsil na hřebík a snaží se po 8 let od únosu své dcery, toto dítě vybojovat od únosce zpět. Opět zde máme duel dvou chlapů, na což Korea hraje v 90% svých akčních thrllerů. Je zde velmi pomalé vyprávění, které mi docela vadilo, moc se toho neděje, ale když ano, tak třeba brutalita je hodně nekompromisní ... Každopádně žádné zvraty, pouze přiměřený stupeň napětí a dosti nevýrazný záporák ... Špatné to ale není, vizuálně hodně dobré (prostě Korejci ...). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remeselne natoceny thriller o unose dcery pastora. Otec unesenej, aj unosca su zahrany bezchybne. Problem vidim vo viacero naznacenych motivoch, ktore nie su dotiahnute do konca. Hlavne vztah unoscu a unesej by potreboval viac prepracovat, lebo vyznieva nevierohodne. Naviac miestami snaha o komornu atmosferu nudi. Malickym plusom je tentokrat logicke a inteligentne spravanie policajtov, co nezvykne byt v Korejskych filmoch pravidlom. 7/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že divák nie je bezprostredne "svedkom" násilia, objavia sa pasáže, kedy snímok odhalí svoju drsnú stránku. Vlastne by sa dalo povedať, že celý film sa nesie v akomsi "ťažkom", spočiatku smutnom, v druhej polovici podivnom duchu, pričom odstupom času ako príbeh plynie, divák zostáva na pochybách a kladie si zásadnú otázku: "prečo vlastne toto všetko?" Zo samotného vysvetlenia sa chytám za hlavu. Popravde, čakal som kadečo, no toto určite nie, pričom z "originálneho" nápadu byť skrátka zaryto (Kórejsky) iný, cítim mierne sklamanie. Neviem ako to mám ohodnotiť ... skutočne. Tri? Štyri? Tri? ... ??? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama