Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Středoškolský odvar Zoufalek bez komediální stránky. Stejně jako Gossip Girl nebo třeba O.C. je o zbohatilicých rodinách a jejich problémech, obrovských rozdílech mezi vrstvami, vztazích, neustálém posílání sms. Aspoň podle poslední věty to zní jako opruz, nicméně jde o první sérii, která má určitý nápad, zatím z něj těží a scénáristi se nesnaží ohýbat děj přes koleno (jak tomu bývá u dalších řad), no uvidíme, co dál... ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi doporučily kamarádky a nečekala jsem, že mě tak zaujme. Po pár shlednutých dílech jsem se nemohla dočkat dalšího pokračování a líbí se mi, že se po celou dobu u seriálu nenudím. Obsahuje všechno co mám ráda. Romantiku, dramatičnost a tajemnost. Nejvíce mě asi zaujala Ashley Benson , díky svému charisma a herecké nadanosti. Oproti tomu ale nemusím Lucy Hale, zřejmě kvůli postavě co hraje a někdy mám pocit, že není moc herecky věrohodná. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Co bych napsala.. nečekala jsem, že to bude tak dobrý ! Baví mě to od prvního dílu, a i když nemám shlédnutou zatím ani první sérii, věřím, že se jen tak můj názor nezmění. Natočeno tajemně, tak, že se opravdu těším, jsem napnutá, co se stane a zároveň zachyceny normální starosti dívek, které řeší své problémy a mají svá tajemství... a vše propojené do posledního detailu, který se každou chvíli vyzradí. Zvraty, příjemné chvíle, ale i módní přehlídka a prostě pokoukání na ty jejich tvářičky, mi asi někdy stačí, aniž by zrovna říkaly něco chytrýho. Začínám mít ráda hodně postav, příběh je hezky propojený a já nemůžu jinak, než jim držet palce. :) ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Neverím, že pozerám už druhý kvázi girlie seriál, tým prvým boli podobné, len firemne staršie Desperate Housewives. Našťastie tu nejde o žiadne ohováranie, ako v podobne razených GG, ale o miestami veľmi tajomnú atmosféru, zabezpečenú akýmsi Jigsawom IT doby, ktorá ma dokáže udržať už tretiu sériu, teda asi dva týždne sledovania. Príjemné charakterové obsadenie, trošku tej reality z vlastného života, sem tam konverzačná nuda, ale Pretty Little Liars sú príjemným spestrením inak fádneho žánru. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Autorka seriálu Marlene King se netají k obdivu k seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990), především k první sérii, přičemž se nebrání k přirovnání seriálu „Twin Peaks pro teenagery“. Proto ani není náhodou, že režisérkou pilotního dílu se stala Lesli Linka Glatter, která je podepsána pod mnoha epizodami seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990). (Olík)
  • Autorka seriálu Marlene King po odvysílaní jednotlivých dílu pravidelně usedala k internetu a sledovala, jak na ně lidé reagují. (Olík)
  • Autorka knižnej predlohy Sara Shepard si zahrala ako hosť - stvárnila zastupujúcu učiteľku angličtiny. (Cherry_Bomb)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama