Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že našroubovat poměrně propracovanou detektivně-mysteriózní linii do seriálu, ve kterém jsou čtyři hlavní postavy puberťačky (jejichž archetypy v dnešní době převážně řeší jen kluky, oblékání, líčení…), je zatraceně originální tah. Neříkám, že by se v minulosti nenašly seriálové počiny podobného ražení, ale co do celkové koncepce a vyznění jsou „Krásné malé lhářky“ opravdu neotřelou a neokoukanou záležitostí. Je třeba si odmyslet a povznést se nad skutečnost, že jsou všechny mužské postavy v tomto seriálu prezentovány v ryze negativním duchu (ať dříve či později). Na druhou stranu to může být pochopitelné minimálně z toho důvodu, že se jedná o spíše holčičí seriál, pokud bych chtěl zarytě škatulkovat. Za začátku mi některé epizody vadily, protože v nich bylo moc vaty a téměř žádná akce. Jak se ovšem postupně všechno začíná rozplétat, poodhalovat, ale také více zamotávat, dostane se seriál do fáze, kdy (světe, div se!) téměř vše souvisí se vším, milostné pletichy jsou najednou až na výjimky úzce propojeny s onou detektivní linií a o absenci napětí již nemůže být ani řeč. Finále první série pak řadím k jedněm z těch nejlepších, jaká jsem za posledních několik let na seriálovém poli viděl. Doufám, že koncept nastavený v první řadě se podaří úspěšně transformovat i do řad dalších, protože velmi pevně doufám, že je zde ještě spousta nevyužitého potenciálu. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že jsem si seriál celkem oblíbila. Všechny postavy jsou mi sympatické a líbí se mi napětí, které mě pořád drží v nejistotě a podezíravosti většiny postav. Sice mi trošku vadí, že jsou všichni tak mlaďoučký a hrají věk, který se ani trochu neblíží tomu reálnému (až na pár výjimek), ale celkem se to dá zkousnout, protože si představuju, že se to odehrává na vejšce. Jsem dost zvědavá, kdo je "A" a doufám, že druhá sérii, na kterou se teď chystám to buď odhalí a nebo bude dostatečně kvalitní na to, abych se dívala tak ráda jako teď. //// Na konci druhé série musím říct, že je tenhle seriál pro menší závislostí. Představitelky Spencer a Hannah jsou pro mě opravdu nadané herečky a zvyšují úroveň seriálu. ()

Reklama

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Nj, fajn vec pre mladé, väčšinou asi ženské publikum. Dopozerala som aj poslenú siedmu sériu preto, lebo som uź vážne nemala čo nové pozerať. Bola som rada, že bude koniec a musím povedať, že ma posledná séria veľmi milo prekvapila. Nehovorím, že bola potrebná, ale prekvapenie na konci a vážne dobrý herecký výkon Troian Bellisario, ktorej som zožrala maximálne že všetko, stáli za to. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem seriálu (po prvních 3 dílech) dala 5*, v průběhu první série se scvrkly na 4*. No a po finále 2. série nemůžu jinak než zase smrsknout hodnocení o stupeň dolů aneb to co ze začátku byl velmi zajímavý seriál, producenti a všichni okolo z něj udělali další komerční trhák pro puberťačky, který evidentně snad neskončí. Aneb tak strašně "nenápadně" otevřený konec pro další sérii jen tak neuvidíte. Úprava 29. 10. 2013: No nekecej.. tak v episodě s04e12 jsme se konečně dozvěděli, kdo je "A". Upřímně jsem byla dost v šoku a překvapená. Tuto osobu bych fakt nečekala, ani mě nikdy nenapadla. Každopádně jop, přidejte si tam novou postavu a podivuhodné náhody nehorázně strašidelného a divného městečka, ať to se to protáhne na další 3 řady. Konec 4. série: No tož jasně, že A teda není ta osoba a zase mají nového podezřelého, evidentně kokota, který zavraždil svou matku a myslel si, že zavraždil svou ségru, ale taky to tak nemuselo být, protože tady nikdy nevíte, jak to teda ve skutečnosti bylo, je a natož bude. Každopádně nejspíše je mrtvý Ezra i Alisonina matka, ale čert ví, třeba zase někdo vstane z mrtvých, je normální se totiž vyhrabat polomrtvá z hlíny nebo přežít střelbu do vnitřních orgánů.... tož se uvidí v 5. sérii.... doufejme, že konečně poslední, jinak už fakt budu nasraná:D ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl výborný seriál, nebýt jedné věci – herců. Nemám nic proti tomu, že v každém seriálu pro teenagery hrají šestnáctileté dvacetiletí. Ale co je moc, to je moc. A to „moc“ je příklad právě Pretty Little Liars. První epizody jsem měla problém pochopit, kdo je kdo, protože spousta hlavních hrdinek vypadá na třicet. A místo, aby se to tvůrci snažili aspoň trochu maskovat, ještě to zhoršují přehnaným make-upem . T.A.Bellisario bylo v době začátku vysílání 25let, proboha. Což je skoro o deset let víc, než kolik je její postavě. A o moc lépe na tom nejsou ani ostatní herečky. Kdyby šlo jednu zmíněnou věc (přehnané líčení/“staré“ herečky), tak by mi to nevadilo, ale když se to všechno sečte dohromady, je to děs. Asi po pěti epizodách mi taky začalo vadit věčné vyděšení hrdinek, kdykoli jim zazvonil telefon, a zkrátka jejich příšerné přehrávání. Takže, jak jsem napsala na začátku – nebýt herců, tak by to bylo povedené. Děj je zajímavý, souhlasím s přirovnáním seriálu k Zoufalým manželkám pro teenagery. Zápletka je originální, postavy pěkně propletené. Po několika dílech jsem ale z výše uvedených důvodů neměla nervy na další epizody. The end. ()

Galerie (1 797)

Zajímavosti (47)

  • V době, kdy se Allison připravuje na soud, a v průběhu soudu slyšíme v pozadí karaoke verzi skladby A Pain That I’m Used To (2005) od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Ashley Benson si počas natáčania vyslúžila prezývky "The Prankster", teda "vtipkárka", kvôli svojmu humoru a vylomeninám, ktoré robievala, keď napríklad Keeganovi Allenovi (Toby) nenápadne dala do vlasov žuvačku a ten si to všimol až pri sprchovaní. (Arsenal83)
  • Takmer každý člen obsadenia vedel, kto je v skutočnosti "A" okrem Lucy Hale (Aria Montgomery). Neverili jej, že dokáže udržať tajomstvo, v jednom rozhovore sama priznala, že v tom nie je dobrá. (WalterIK7)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama