Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šialenom vianočnom špeciáli spred roka návrat do normálu. Kvalitného normálu, kde nevadí prekombinovanosť a kde ste ochotný privrieť oko nad pár menej uveriteľnými zvratmi či dedukciami. Pretože vzťahy medzi postavami skvelo fungujú, herci sú výborní a napätie v rámci série tiež funguje... V tretej epizóde už však dosť cítiť, že viac ako riešenie prípadu ide o hranie sa s formou rozprávania a fetišistické vyžívanie sa vo vlastnom (stále ešte neopozeranom) vizuálnom koncepte... ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tím jsme se naštěstí rozloučili se Sherlockem - sérií, která začíná naprosto nesedícím špionážním dílem o Mary, pokračuje světlou chvilkou tradičně Sherlockovské detektivky a končí laciným dojákem co je obšlehlej z pár dřívějších věcí a říznutej vyvražďovačkou které nemá daleko ke sledování Kostky. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S04E01 - Opravdu jsem nečekal, že by se mi mohlo stát, že mě tento seriál bude nudit. A ono se to stalo. Samo osobě to není, tak špatné, jak se zprvu může zdát, jen s přibývajícími minuty se to začne stáčet, tam kam nemá. A o to více mě pak mrzel finální zvrat, který mě přišel spíše k smíchu, než ke smutku, což je hodně špatné. Snad se další díl povede, a napraví si reputaci. 6/10 S04E02 - Rozhodně lepší díl, než minule, ale pořádně je tady dost "ale" a to mě pořád dost mrzí. Je fajn, že tvůrci sehnali Toby Jonese jako slizkého padoucha, a že si trochu pohráli s vyprávěním a po dlouhé době nám opět představili toho geniálního Sherlocka, kterého máme rádi, i přestože se v tomto díle chová dost hrozně a šlo by to vymyslet lépe. Tento díl nenudí a daří se mu upoutat naší pozornost, přesto nejlepším dílům se Sherlockem to nesahá ani po Holmesův kabát. 7/10 S04E03 - Tak jak jsem byl z první dvou dílů čtvrté řady na rozpacích, tak mě to třetí díl vrací ve své nejčistší podobě. Jestli tohle byl moment, ke kterému to celé směřovalo, tak klobouk dolů. Rozhodně by se k tomu šlo dopracovat lepší a srozumitelnější cestou, ale na druhou stranu, mě to chytlo jako málo co. A fakt jsem byl zvědaví, jak to nakonec dopadne a oproti předchozím dílům čtvrté, a i třetí řady to bylo napínavé a byla tam cítit ta osudovost. Moje pocity vycházejí z toho, že jsem přistoupil na hru tvůrců a zbytečně jsem nerozebíral logický aspekt toho co vidím, jelikož si nedovedu představit, jak by tohle celé mohlo jít zorganizovat. Budiž, to je asi největší nedostatek celé epizody. V tomto dílu bylo všechno co mám na Sherlockovi rád a navíc tam bylo tolik emocí, které dokáží dojmout, což jsem fakt nečekal. Jsem spokojený a pokud by tohle byl poslední díl seriálu, tak s ním dokáži v klidu žít. 9/10 ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie v nastolenom trende z tretej série a namiesto detektívky tu máme skôr rodinné dráma na pozadí nejakých tých detektívnych zápletiek. Ak ste milovali Sherlocka kvôli detektívnym prípadom a dedukcii, tak budete pravdepodobne sklamaní. Ak vám nevadia nejaké tie "hlbšie" city medzi Sherlockom a jeho rodinou, tak by ste mohli byť spokojní. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hmmm hmmm, tak celkově zatím poslední, 4.sérii, uděluji skomírající 4*..ale tvůrci za nic vlastně nemohou. Vytvořit takto geniální detektivní seriál je nad síly 95 % zbylých seriálových tvůrců a proto se ani já nedivím, že se to i zde muselo nutně zvrtnout. Zvrtnout v tom smyslu, že aby člověk udržel laťku v supervýšce, musí prostě vymýšlet a vymýšlet něco, co by svému diváku v obrovském očekávání mohl nabídnout. Není lehké namlsat a pak udržovat ve stejné rovině. Snaha tvůrců Sherlocka se proto do 4.série promítla negativně, byť si seriál stále drží punc téměř dokonalosti. Víte sami jak to bývá, když se člověk snaží s přemírou, nebo se naopak až moc těší. V prvním případě vše překombinuje a ve druhém z velkého těšení nebývá nic dobrého. Nerad bych čtvrtou sérii hodnotil negativně (to ani nejde za tu dobu, co si člověk na Sherlocka a jeho věrného Watsona zvykl), ovšem to příznačné přikování k obrazovce, kdy člověk pomalu ani neví, kde je a jak se jmenuje, se už tady bohužel nekonalo. I tak, velice silné, hereckými výkony stoprocentní.....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama