Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych to snad ani nepovažoval za horor. Čekal jsem nějaké mengleoidní maso, ale vlastně se jedná jen o únos lidí kvůli odběru součástek. Takže žádná ujetá úchylárna, ale čistě obchod. Přesto to mohly zachránit nějaké ty operace bez narkózy a podobně, ale nic takového se bohužel nestalo, takže se jedná o lehce podprůměrnou jednohubku, která nejvíc zaujme v závěru Fraňkovým výstupem. Aspoň se mohl snažit mluvit "jugoslávsky". :D 40% ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Kdyby se stal tento film kultovním, hláška jediného Čecha Ivana Fraňka, který v tomto filmu hraje, by vstoupila do dějin také. Ještěže se tak nestane, protože Caged ani zdaleka nedosahuje kvalit, aby se dostal alespoň do průměru. Upřímně, čekal jsem, kdy se na obrazovce odehraje nějaký fakt velký nářez, protože film k tomu celou dobu měl předpoklady. Když už nic, alespoň jí mohl to tričko strhnout úplně.....to bych pak možná dal o jednu navíc :) ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Trailer som nevidel. Stačil mi obsah filmu a pekný poster, aby som sa o film zaujímal... a ono to je takáto blbosť :( Bez štipky nápadu či originality to ide podľa dávno nastavenej šablóny. Ďalší z rady zbytočných hororov, ktoré budem musieť do budúcna už selektovať dôslednejšie. PS: a mieste hororové osadenstvo by malo trochu vychladnúť a nechváliť každú sprostosť :) ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Exploitation horor francuzskej výroby, ktorý je viac o prežití ako o vykorisťovaní a žánrovo speje skôr k rape and revenge, má výborný nástup. Krvavo-dojímavá spomienka z detstva sa hlavnej hrdinke neustále vracia a musí sa s ňou vyrovnať aj v dospelosti, keď už pracuje v organizácii "lekári bez hraníc" a spolu s ďalšími zdravotníkmi je uväznená v podzemí, kdesi uprostred lesa na starom vrakovisku, ktoré úspešne maskuje obchod s ľudskými orgánmi. Horor má tak trochu medzinárodné politické pozadie (odohráva sa v bývalej Juhoslávii), hovorí sa v ňom po francúzsky, anglicky, srbsky, ba dokonca Ivan Franek v úlohe srbského "obchodníka so starým železom" rozpráva po česky a nikoho to netrápi. Ani mňa nie, veď to splnilo svoj účel a je jasné, že vo Francúzsku rozdiel medzi srbštinou a češtinou nepoznajú:). Captifs bol ako neriadená strela, postupne nabral závratné tempo a vyústil do strhujúceho a napínavého finále. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Téma únosu a věznění pro mě rozhodně není ideální představa o horroru/thrilleru, tenhle film ale přesto hodnotím kladně. Moc dobře se tu totiž pracovalo s námětem, který dlouho nechává spekulovat o tom, co se vlastně děje a kdo že si je proč vzal na paškál. Příjemné rozvrstvení děje neuvrhá vývoj do jednotvárnosti, čemuž napomáhají i příjemné detaily. Hlavně ale film nekončí úpadkem do žádné krvavé bizardnosti, ani nenutí chytat se v závěru za hlavu kvůli finální pointě. Napětí fungovalo na jedničku, takže nešetřeme hvězdami. Podobným thrillerem je Motel smrti. Alternativa: Motel smrti, Wolf Creek, Frontiere(s). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)
  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)

Reklama

Reklama