Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem se zbavit pocitu, že tam je až moc klišé a pár scén přitažených za vlasy. Pořád jsem váhala, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Příběh je to sice pěkný, ale dalo se to podle mě natočit líp a víc vážně. A stopáž je taky krapet dlouhá. Chvílema mě to bavilo a chvílema moc ne. Tenhle film mě bohužel moc neoslovil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film, který zaujme příběhem, který je podle skutečné události. Tentokrát žádné vymýšlení toho, jak krutý a zároveň krásný může být osud některých zvířat a vlastně i lidí. Je to přesně takové, jak očekáváte, je to přesně tak dojemné a navíc ještě dostanete Morgana Freemana. A to už stojí za to. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh o samici delfína Winter. Jež se zamotala do pasti na krabi a bylo nutné jí amputovat ocas. Ačkoliv se rychle naučila plavat i bez něj. Pro její páteř to byla příliš velká zátěž a ohrožovalo to Winter na životě. Rozjíždí se proto velká snaha o její záchranu pomocí protézy. Jenže tato věc je v celém světě neslýchaná. Nikdo se o to ještě nepokusil. Před lidským týmem stojí úkol těžší než se mohlo zdát. Dokáží společnými silami a navzdory všemu zachránit Winter život ? Film natočen podle skutečné události. Trochu podobné Zachraňte Willyho. Ačkoliv se to tak možná nezdá, film netrpí zbytečnými klišé a snaze za každou cenu vyvolávat pocit soucitu a hraní na city. Doporučuju všem věkovým skupinám. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný film určený hlavne deťom, ale vďaka dobrému a hviezdnemu obsadeniu sa nebudú nudiť ani dospelý. M. Freeman i menšie úlohy vždy dokáže nejakým spôsobom pozdvihnúť a poteší i fakt, že film je točený podľa skutočnej udalosti. V záverečných titulkoch sa objavujú skutočné zábery skutočných postáv. Dosť ma znechutil chlapcov rozhovor s bratrancom, takýto prejav z detských úst je prinajmenšom nedôveryhodný. "Myslíš si, že si jediný kto trpí?" Každopádne ide o príjemný film, ktorému som však hviezdu ubral po tom, čo som tesne po ňom videl rodinný film ešte lepší - Bella a Sebastián. Nakoniec 60%. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Taková variace na Zachraňte Willyho, ale tentokrát podle skutečné události. Je to miloučký, pro děti a pro ty, kdo si rádi prvoplánově popláčou. Mně byly sympatické postavy, příběh taky hezký, ale kdyby se trochu ubralo na komičnosti a přidalo se na dramatu, byla bych ještě spokojenější. A rozhodně můžu prohlásit, že jde o jeden z nejhůř nadabovaných filmů, co jsem měla tu čest (nebo smůlu) vidět. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Původně bylo s filmem spojováno také jméno Hilary Surf, nakonec byla však spolupráce popřena. (..Lucas..)

Reklama

Reklama