Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám v sobě tolik empatie, že dokáži soucítit i s královnou krásy, která trpí tím, že lidé neoceňují její inteligenci. A Mavis k tomuto traumatu přidává chlast, sex a touhu zničit jedno dokonalé manželství. Je to zkrátka čítanková koza, která nesleze z plátna a věnuje se pedikúře víc, než jsem schopen zvládnout. Samozřejmě si u mě trošku vylepšila pozici při sexu s tlouštíkem bez penisu, ale kdybych napsal, že mě to bavilo, tak bych lhal. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Mladá, úspěšná, krásná, emancipovaná", na rozhraní věku hledá sebe sama… tomu bych věřil. Reitman tohle umí, navodí atmosféru, které se člověk jen těžko zbavuje. Charlize co by dospělý puberťák, která zůstala někde mezi se vrací do pomezí. Odhodlaná najit svou bývalou lásku, bla, bla… každopádně min. mně si Mavis získala, ehm. Maloměstská ironie. 6/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Minulé Reitmanovy filmy se mě líbily více, tento mě ovšem docela zasáhnul. Je prostě vidět že Jason umí a umí hodně. Myslím že problémy svobodných pozdních třicátníků, kteří začnou mít pocit že jim ujel vlak nešlo zachytit lépe. Já se s filmem postavami dokázal plně ztotožnit naprosto bez problému. Charlize Theron v mých očích opět o notný kousek vyrostla, přecejen takhle zvláštně odvážnou scénu rozhodně není ochotná natočit jen tak nějaká hollywoodská pipina. Absenci oscarové nominace za její výkon opět nechápu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT LEHKÉ SPOILERY. Oblíbený film jedné mé kamarádky, která na něj dle svých slov kouká vždy, když má depku, protože náladu jí to sice nezlepší, ale oceňuje vidět, že vždycky může být hůř. Na tom asi něco je. Sám sebe jsem ovšem v pokušení se ptát, zda je na tom hlavní postava skutečně tak špatně - když ke konci před davem těch buranů pronese, že "má problémy", v duchu jsem se ptal, jaké problémy to mají krucinál být - oká, tak se její knížky přestávají prodávat, ráda si přihne, je čerstvě rozvedená a chtěla by nereálně oživit jednu vzpomínku ze střední, ale to není nic, s čím by se nedalo něco dělat. Samotný závěr tento můj dojem pouze umocnil, protože jsem ho pochopil tak, že jí ten návrat do rodného města pomohl ujasnit si nějaké věci a začít - znovu a jinak. Takže vlastně skoro až takový happy end. Film mě v každém ohledu bavil - ačkoli je to asi neslabší Reitman (z těch, co jsem viděl), je třeba tu "slabost" chápat v uvozovkách, protože pokud něco na filmech tohoto chlapíka oceňuji, je to jeho schopnost přivádět na svět neobyčejně silné filmy o hledání štěstí, životních prioritách a zásadních otázkách, kterým všichni v životě čelíme - slovy Gauguina, odkud přicházíme, kdo jsme a kam jdeme. Vážně mi mimořádně imponuje tím, jak se ve všech svých filmech tohoto leitmotivu drží! Čili výtky, které bych k tomuto filmu měl, jsou spíše intuitivního rázu - děj mi celkově přijde hodně nepravděpodobný a samotný závěr mě moc neoslovil, protože je takový - něco mezi předčasně useklým a povrchně vágním - osobně bych asi ocenil něco víc dramatického, třeba kdyby Mavis na konci umřela, otěhotněla s tím mrzákem, nebo tak něco. Její postava je každopádně v neobyčejné herecké kreaci Charlize Theron nesmírně působivá, křehká, dojemná a zranitelná - když člověk sleduje všechny ty její zkrášlovací procedury a maskovací pózy (nesmírně dojemná scéna, kdy si čekání v restauraci krátí předstíranou pozorností věnovanou telefonu, na kterém náhodně mačká na klávesnici nesmyslné znaky, aby to vypadalo, že něco soustředěně píše), nemůže k ní necítit soucit a sympatie současně. Vlastně, možná byla Charlize Theron pro tuto roli až moc atraktivní - když člověk sleduje tak nádhernou babu, těžko věřit tomu, že by jí normální chlap dokázal odolat, kdyby po něm tak okatě vyjížděla jako po Buddym (jehož manželka vedle ní vypadá jako usedlá šedá myš z provinčního zapadákova, která jí nesahá ani po kotníky). Už jen pro požitek z jejího herectví stojí tento film za vidění. Výtečný a zde na ČSFD hluboce nedoceněný film. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

No jo, komu by se nelíbilo, kdyby po něm jela Charlize Theron jak po uzeném? V posledním Reitmanově filmu je to ovšem asi největší problém - po celou dobu mě neopouštěl pocit, že se na tento fakt film až příliš spoléhá a nijak výrazně jej neobohacuje ani nerozvíjí. Výjimkou je výtečná scéna v závěru - ranní dialog Mavis se sestrou jejího kamaráda. Tady se jde poprvé a naposled konečně trochu do hloubky, což je docela škoda. Formálně je to kvalitní, pár hezkých zrychlených momentů, ale nemá to zdaleka ten drajv a hutnost jako Lítám v tom. Young Adult tedy dopadlo přesně tak jak jsem čekal - Reitmanova oddychovka po majstrštyku Up In The Air s několika malými odchylkami oproti běžným americkým dramediím. Ale potěšila mě alespoň rejžova soudnost co se týče stopáže, věděl, že nemá smysl tento scénář natahovat na dvě hodiny, jak je v posledních letech neblahým zvykem. Řekl a ukázal co chtěl a nazdar bazar, nač to protahovat. (poznámka: řeči o tom, jak je opojné/nepříjemné, že hlavní postava není "user friendly" jsou poněkud liché. Proboha, tak nemá ráda děcka, chlastá a je sebevědomá. To je toho!) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme zaznie aj skladba "We've Only Just Begun" od kapely Carpenters, ktorú použili aj v horore Pokoj 1408 (2007). (Archvile)
  • Scéna ve Woody baru v Minnesotě byla natáčená v New Yorku na Long Islandu. (zuza99)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno